27.2 milioane de pasageri estimati sa navigheze in 2018

 

cee8ee7aa25016d726a9ec48330d7eaf_M

Cruise Lines International Association estimeaza ca in 2018, aproximativ 27,2 milioane de oameni din intreaga lume isi vor achizitiona vacante la bordul vaselor de croaziera. Aceasta reprezinta o crestere de 5,4% fata de estimarea din 2017 de 25.8 milioane de pasageri si 24,7 milioane de pasageri in 2016.

Se asteapta ca liniile de croaziera membre CLIA sa introduca in 2018, 27 de vase de croaziera maritime, fluviale si de specialitate. (In plus vin si alte vase noi din alte tari, ale unor linii de croaziera care nu sunt membre CLIA, cum ar fi Viking).

CLIA a identificat noi tendinte pentru anul 2018, inclusiv extinderea pietei de croaziera. Desi consumatorii mai bogati prefera sa navigheze decat sa-si achizitioneze alte tipuri de vacante, cercetarile au aratat de asemenea, ca o treime din consumatorii care au navigat in ultimii trei ani au un venit anual al gospodariei sub 80.000 de dolari.

Un alt trend vizeaza oamenii care sunt in cautare de experiente noi, de schimbari de perspectiva si de implinire prin imersiune culturala, volunturism si aventuri extreme, toate posibile printr-o vacanta la bordul unui vas de croaziera.

In plus, CLIA preconizeaza un alt trend in domeniul croazierelor – “skip-gen”, trend in plina expansiune de cativa ani, care are in vedere schimbul intre generatii, vizandu-i pe bunici și nepoti, facandu-i pe acestia sa calatoreasca impreuna fara a implica parintii.

Este de asteptat ca in sezonul de iarna sa continue cererile pentru croaziere spre zone mai reci precum Antarctica, Canada si Nordul Europei.

Atentia deosebita pentru sanatate si intretinere continua sa creasca, prin seminare de intretinere sustinute de experti in sanatate, programe de fitness, managementul stresului, al greutatii si servicii spa pentru clienti, toate acestea avand loc la bordul vaselor de croaziera.
Pentru a acoperi o arie cat mai mare a serviciilor, incorporarea aparatelor si folosirea aplicatiilor smartphone in tehnologia de la bordul vaselor de croaziera este in continua dezvoltare.
Avand in vedere cererea continua din partea clientilor in planificarea vacantelor, pot fi gasite multe agentii si colaboratori CLIA in intreaga lume.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.