7 motive să alegeți o croazieră în jurul lumii

world-cruise-concept

Navigati cateva saptamani in jurul lumii. Vizitati 60 de porturi in 30 de tari. Descoperiti locuri pe care le-ati vazut doar la televizor sau in revistele de calatorie. Si faceti toate astea in confortul si luxul unei nave de croaziere, bucurandu-va de mese rafinate, divertisment de calitate, si un somn odihnitor in pat cu saltea confortabila si asternuturi premium.

Suna bine, nu?

In acest caz, o croaziera in jurul lumii (cunoscuta si ca “grand voyage”) este alegerea perfecta. Da, aceste croaziere sunt lungi si ceva mai costisitoare. Dar, daca timpul si bugetul va permit, avantajele unei croaziere in jurul lumii va vor convinge sa optati pentru ceea ce promite sa fie o aventura unica in viata.

Iata sapte motive pentru care un “grand voyage” trebuie sa se afle pe lista preferintelor voastre de vacanta:

1.Calatoriti in jurul lumii, cu un singur zbor

old-compassCalatoriile exotice presupun, de cele mai multe ori, zboruri lungi, cu mai multe escale. Dar o croaziera de acest fel implica doar zborul la portul de imbarcare (Miami, Los Angeles, Londra, Sydney, etc..), si retur. Odata ajunsi la nava pe care va imbarcati, aceasta va va duce catre locuri indepartate in conditii de confort maxim, fara griji in privinta spatiului extra pentru picioare. Plus ca mancarea la bordul unui vas de croaziere este mult mai buna deacat cea oferita de oricare companie aeriana.

2.Vizitati peste 20 de tari, desfaceti bagajul o singura data

2Nu este deloc amuzant impachetatul si despachetatul hainelor de nenumarate ori, astfel ca posibilitatea de a vizita 20-30 de tari intr-o singura calatorie, desfacand bagajul o singura data, este o mare bila alba. Tot ce va trebuie este o valiza incapatoare si putin spatiu in plus, la intoarcere, pentru toate suvenirurile stranse in timpul calatoriei.

3.Deveniti o “pasare calatoare” in drum spre tarile calde

3De cele mai multe ori, croazierele in jurul lumii va ofera ocazia sa scapati de iarna friguroasa. Cele mai multe plecari sunt in luna ianuarie, cu destinatii in tari mai calde din America Centrala si America de Sud, sau in Pacificul de Sud. Pe masura ce voiajul progreseaza, si emisfera sudica se raceste, va veti indrepta spre nord, unde incep sa se instaleze primavara si vara. Fugiti astfel de iarna, la propriu!

4.Mai mult timp petrecut in porturi, chiar sederi peste noapte

4Atunci cand un astfel de itinerariu include mai multe zile pe mare, navigarea se face mai relaxat si nu se mai impune graba de a ajunge de la un port la altul intr-un timp foarte scurt. Rezultatul? Veti petrece mai mult timp in porturi precum Venetia, St. Petersburg, Sydney, Tokyo, si altele. Veti avea astfel posibilitatea sa explorati pe indelete si sa “gustati” din ofertele gastronomice ale fiecarui loc vizitat, sau sa va bucurati de viata de noapte. Aveti de asemenea posibilitatea sa vizitati zone mai indepartate, precum Marele Zid Chinezesc sau Uluru, in Centrul Rosu al Australiei, in cadrul excursiilor optionale, oferite de liniile de croaziere.

5.Recompense si promotii!

5Liniile de croaziere isi arata recunostinta fata de turistii amatori de Grand Voyage rasplatindu-i cu diverse promotii si oferte speciale. Astfel, puteti beneficia de credit la bordul navei, cocktail-uri gratuite, seminarii VIP, suveniruri-cadou, si experiente exclusive la tarm (cina in Palatul Sultanului din Istanbul, ca exemplu).

6.”Invidia” prietenilor si a cunostintelor

6Experientele traite de-a lungul mai multor saptamani de croaziera sunt subiectul unei liste lungi, demne de invidiat, pentru care orice calator merita o medalie! Pe langa vizitarea numeroaselor porturi si atractii turistice faimoase, ati putea de asemenea sa treceti de linia Ecuatoriala sau dintr-un meridian in altul, sa tranzitati Canalul Panama si Canalul Suez, sa inconjurati Cape Horn sau sa treceti prin Stramtoarea Gibraltar, si sa pasiti pe sase continente diferite.

7.Nu va trebui sa gatiti timp de mai multe saptamani!

7Intr-o croaziera in lurul lumii, personalul hotelier al navei serveste aproximativ 200000 de batoane de paine, 50000 de croissante, 800 kg de homar, 8000 de sticle de bere, 4000 de doze de bauturi racoritoare, 3000 de sticle de vin. Si  nu veti fi nevoiti sa pregatiti nici macar un singur fel de mancare sau sa spalati o farfurie! V-am spus oare ca veti avea un steward care se va ocupa de curatenia cabinei, si ca nu trebuie sa va aranjati patul singuri? Eh, asta da, vacanta!



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.