8 Motive pentru a alege o croaziera in Golful Arabic

 

fdbvdf

Golful Arabic și alte părți ale lumii musulmane nu au depasit mereu destinatiile de croaziera din Vest ca destinatii de calatorie, in mare parte conflictele in curs si diferentele culturale mari intre turistii europeni si cetatenii din  Emiratele Arabe Unite, Oman si Bahrain au fost principala cauza.

Dar, liniile de croazieră au decis să dea o șansă si acestor destinatii exotice, ușor accesibile cu vasele de croaziera, iar ceea ce a început ca un salt de credință, atât pentru linii cat și pentru pasagerii lor, cu câțiva ani în urmă, începe să dea roade.

Recunoscând beneficiile iernilor calde, insorite, ale plajelor superbe, si ale unei culturi antice fascinante, precum și oportunitățile de cumpărături din belșug, Royal Caribbean International, Costa Cruises și MSC Cruises oferă acum  croaziere regulate în Golful Arab, care operează din Dubai și Abu Dhabi.

Și, pasagerii lor au descoperit că, croazierele in aceasta zona te fac sa te simti ca un V.I.P. Vei zbura cu o companie aeriană de top pana in orasele exotice si stralucitoare. Veti gasi aici locuri pentru cumparaturi, activitati sportive extreme, diferite fata de ce ati experimentat pana atunci. Tot ceea ce strălucește în soare pe tot parcursul anului.

Dar, cea mai buna din toate, este o croaziera, pentru prima dată, facuta in această regiune bogată, la prețuri accesibile. Sapte nopti la bordul unui vas este cea mai buna modalitate de a te bucura de cele mai bune aspecte ale Golfului, fara a fi nevoie sa va faceti griji cu privire la preturi. V-am trezit curiozitatea? Atunci sigur vă com convinge cu doar opt motive pentru care ar trebui să luati în considerare o croazieră in Golful Arabic.

1. Ai garantat soare chiar si iarna.

Chiar și în luna ianuarie, cea mai rece luna a anului, Golful Arab este suficient de cald pentru plajă și suficient de rece pentru a putea vizita obiectivelor turistice. Perioadele prelungite de ploaie sunt neobisnuite.  Cele wadis sunt în floare cu verdeață, iar in unele dintre excursii facute la mal în Oman, puteți înota în “piscinele” din rocă cu apă dulce. Sezonul croazierelor începe la sfârșitul lunii octombrie, când este încă destul de cald, și se desfasoara până la sfârșitul lunii martie, când începe să se încălzească. Alege cu atenție luna in care doresti sa calatoresti deoarece la fiecare sfarsit de sezon, căldura te poate seca de putere.

2.Golful este accesibil chiar si atunci cand sunteti pe vas.

Calitatea tuturor lucrurilor este una superioara –mâncarea în restaurante, de exemplu, este, în general remarcabila – dar nu este deloc ieftina. Singurul lucru care este într-adevăr ieftin este benzina. Dar, daca aveti buget nu excludeti vizita la Golf, croazierele sunt vandute la preturi de baza mici. O săptămână pe MSC Lirica, de exemplu, pote costa de la 400 £ pe persoană, pensiune completă, și copiii navigheaza gratuit. Va trebui să cumparati si biletele de avion, dar pretul ramane unul rezonabil. Puteți obține un pret accesibil; de asemenea, utilizați gratuit autobuzele din porturi pana la mall-uri, puteti face o plimbare cu noul Metrou din Dubai, sau puteti vizita obiectivele turistice din Big Bus Tours.

3. Puteți adăuga un sejur

Sa stati intr-unul dintre cele mai bune si faimoase hoteluri din Dubai este un inceput sau un sfarsit excelent pentru croaziera  dumneavoastra din multe motive. Va puteti folosi timpul castigat odata cu schimbarea fusului orar, pentru a incepe sedinta de bronzare, care va da o culoare cafenie pielii, sau puteti sa explorati orasul, folosind ca punct de plecare chiar hotelul, inainte sau dupa croaziera. In plus este inevitabil sa nu te simti ca o celebritate in astfel de imprejurimi opulente.

Amplasat în partea de sus a Palmierului, prima insula artificiala din Dubai, Atlantis oferă totul intr-un parc de apă de 16 ha cu restaurante concepute de bucătari celebri, inclusiv Nobo Matsuhisa (Japonez), Giorgio Locatelli (Italian) și Michel Rostang (Parizian).

MSC Cruises ofera, de asemenea, o opțiune de croazieră și cazare pentru plecările sale din Abu Dhabi. Abu Dhabi are propriile sale atractii: gigantul Marina Mall, cea mai mare moschee din Golf și noile evoluții de pe Insula Yas, printre care se numără circuitul Grand Prix și primul din lumea Ferrari parcul tematic, Ferrari World.

4. Shopping-ul nu are limite.

fdbdfbdf

Nu putem nega faptul ca aceasta este o cultura dedicata cumparaturilor. Alege vechiul stil de cumparaturi (in pietele locale), in cazul in care alei intregi sunt dedicate aurului de un galben profund, de 18 si 21 de carate pentru care este renumita regiunea, sau frumoasele piete vechi din Muscat, Oman, in cazul in care mirosul de tamaie adie prin labirintul de magazine antice.  Sau, du-te pentru cumpărături în centre, cum ar fi Mall din Dubai of the Emirates și Dubai Mall sau Marina Mall din Abu Dhabi – magazin atat de mare incat nu poti pleca acasa cu mana goala dintre toate brandurile de top. Mall of the Emirates este construit în jurul celei mai lungi pârtii de schi de interior din lume, cu zăpadă naturala, în timp ce centrul comercial Dubai are un patinoar de dimensiuni olimpice și unul dintre cele mai mari acvarii din lume.

5.Arhitectura este minunata.

Golful este bogat în experiențe vizuale. Doar pentru că nu există “stele” mari in regiune – cum ar fi Turnul Eiffel, Taj Mahal- nu înseamnă că nu este bogat in moschei si arhitecturi uimitoare. Marea Moschee din Muscat și Marea Moschee Sheikh Zayed din Abu Dhabi sunt incredibil de frumoase. Excursia la Burj Khalifa din Dubai, cea mai inalta cladire din lume, este o calatorie în sine și o lecție de arhitectura modern.

6.Viata in aer liber va face cu mana.

bfdbdfb

Este usor sa iesiti din orase pentru o excursie in aer liber, pentru iubitori. Pe vas puteti cu usurinta sa va programati excursii pentru a explora dunele de nisip cu vehicul off-road, excursii in Oman prin munti si vai sau zile de plaja, la unele dintre statiunile de coasta din Emirate, sau pur si simplu sa practicati sporturi nautice. De asemenea in Dubai si Abu Dhabi, puteti merge in excursii in desert unde puteti incerca schiatul pe nisip, calaritul camilelor, sau cina intr-un cort beduin.

 7.Este ușor să ajungi.

Dubai este un punct central și este bine deservit de plecări regionale. British Airways și Virgin zboara de la Heathrow și Gatwick, în timp ce Emirates zboară de la Manchester, Birmingham și Glasgow, pentru cat mai multe opțiuni. Gulf Air servește Bahrain (cu o uriașă rețea de legaturi ulterioare) din diferite aeroporturi regionale. În cele din urmă, Etihad va ajunge la Abu Dhabi sau Dubai, din Dublin, Londra și Manchester.

Croazierele din Dubai și Abu Dhabi atrag, de asemenea, expatriati vorbitori de limbă engleză din Asia de Sud-Est, cu legaturi cu marii transportatori din Orientul Mijlociu, din locuri precum Singapore și Hong Kong.

8.Exista un sentiment exotic.

Golful poate parea superficial occidentalizat, dar traditile arabe si influentele Islamice se resimt profund. Chemarea la rugăciune răsună in orașe de cinci ori pe zi. Puteți vizita, piața cămilă în interiorul orasului Al Ain, dacă vă aflați in Dubai sau Abu Dhabi intr-o zi de joi sau vineri; cu toate că acesta nu este un tur tipic navelor de croazieră, există in fiecare port nenumărati operatori de turism locali, care organizeaza excursii optionale la preturi accesibile. Preocupările antice precum șoimii și calaria nu sunt doar pentru turiști – sunt pentru toti spectatorii de sport. Si, cu toate că nu veti avea prea multe șanse de a experimenta ospitalitatea araba într-o croazieră, oamenii sunt cu adevărat prietenosi și fascinanti să vorbească. Toată lumea are o poveste, și, deși conducătorul auto sau ghidul poate fi un arab, acestia pot sa nu fie locali. Vorbiti despre viata lor si vor fi profund multumiti.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.