America de Sud- sfaturi de navigare

rherhre

America de Sud este noul Alaska. Într-adevăr! Pentru turistii în căutarea frumuseții naturale , varfuri muntoase impresionante, fiorduri care se întind pe suprafate mari, orașe cosmopolitane, popoare si culturi indigene, precum și păduri tropicale vaste, America de Sud este o revelație pentru orice croazieră.

 Acest continent imens acoperă mii de mile și se întinde de la tropicele ecuatorial la sub-Antarctica. Este exotic într-un mod care nu poate fi de fapt, compensat de Alaska – și asta pentru cateva motive. Cele 14 țări și teritorii, care cuprind continentul sunt, desigur, diverse ; unele poartă amprenta civilizatiilor spaniole sau cele portugheze, altele poarta amprenta triburilor indigene de indieni ale căror impact continuă . Alt motiv? Nu vei experimenta nici o aglomeratie in porturi  – dacă se navighează într-un fiord sau se va ancora în Buenos Aires. Exista loc pentru toate navele care  ancoreaza in aceste locuri minunate .

 America de Sud este, desigur, prea mare pentru a o descoperii intr – o singură croazieră (este atât de mare, incat variatiile climatice sunt destul de mari , calduros si sufocant în zona ecuatorială Amazon dar si racoros mai jos  în Capul Horn / Canalul Beagle). Cu toate că toate aceste itinerarii in Brazilia și chiar și Antarctica sunt în creștere, există două rute principale – și nu numai ca rareori se conecteaza , dar ele de asemenea sunt incredibil de diferite. Croazierele in jurul Capului Horn naviga în mod tipic între Buenos Aires și Valparaiso, și are o mulțime de fiorduri, frumusețea sălbatică Patagonia și Capul Horn – acestea fiind reginule cele mai sudice de pe continent .

fdhghdf

O croazieră pe Amazon este o călătorie  diferită, și la propriu si la figurat (râul în sine își schimbă nuanțele în timp ce navigati din Manaus spre Oceanul Atlantic, de la culoarea unui café latte si pana la culoarea unui espresso, iar la un moment dat curg împreună, fără a se amesteca .

Frumusetea unei croaziere, spre deosebire de o excursie pe uscat , in America de Sud, este că regiunea este pur și simplu prea vasta – nu este deloc usor de a explora aceste locuri din cauza lipsei de drumuri sau sosele (doar daca sunteti fan al explorarii cu ruxacul in spate  si a lipsei de comfort atunci fiecare este liber de a face cum se simte mai bine  ). Navele de croaziera ne pot duce unde prea putine hoteluri sunt . Chiar și pentru cei care iubesc  un pic de aventura in vacanta se simt usurati sa urce la bordul vasului dupa o zi lunga petrecuta intr-o excursie pe căile navigabile ale Amazonului sau aventuranduse prin stepa Sud Americana.

Indiferent de traseul pe care il alegeti , și nu contează cât de mult lux va ofera vasul de croaziera , aceasta este o experiență mai robusta , o vacanta în care pantofii confortabili  sunt mult mai importanti decât o cravată neagră (deși liniile de croaziera ne oferă gama obișnuită de nopți formal) .Este calatoria in care excursiile în aer liber – de la vâslit un canoe pe un afluent al Amazonului pana la drumetii la o peninsula pentru a observa pinguini – vor fi cele mai memorabile experiențe .

rherherh

Cel mai bun timp pentru o croaziera in America de Sud

 Pentru că America de Sud se află în emisfera sudică, anotimpurile sunt opuse celor din emisfera nordică. Ca rezultat, sezonul perfect pentru America de Sud se face din luna Noiembrie  pana la inceputul lunii Mai. Fara indoiala trebuie sa fiti pregătiți pentru zonele cu climă variata, unde vremea se schimba de la o zi la alta . Cu cât te duci mai mult in sud, si  mai departe de Ecuator, veti experimenta o clima mai putin calda .

In decembrie (începutul verii), munții Ushuaia, de exemplu, sunt încă sunt plini de zapada.

În general, indiferent de ce  itinerariu sud-american veti alege, acesta va fi mai lung de șapte zile. La prima vedere, ceea ce pare a fi descurajant cand vorbim de  o croaziera in America de Sud este distanța.

Cele mai fregvente două itinerarii sunt:

 Amazon

Principalele porturi de escală se concentrează în principal pe Brazilia, cu o oprire sau două în Uruguay, înainte de a ajunge în Argentina. Acestea variază, în primul rând, din zone foarte slab dezvoltate (în cazul în care excursiile in junglă sunt principalele atractii ) . De obicei, navele vor ancora în Santarem, Boca da Valeria, Recife, Belem, Rio de Janeiro, Montevideo, Punta del Este și, în cele din urmă, Buenos Aires.

Atenție la: Regiunea Amazon si Coasta de Est a Braziliei – și în special se numără Rio de Janeiro în acest avertisment – sunt foarte împovărate de crimă. Acest lucru nu este locul unde să poarte bijuterii, telefoane smart sau camera foto scumpe . Acesta este, de asemenea, un itinerariu în cazul în care, dacă nu sunteți un călător sud-american sau ultra-experimentat, nu vă recomandăm să vă aranjati propriile excursii sau sa va aventurati singuri . O altă notă: spaniolă, în cazul în care nu portugheza, este limba țării și puțini oameni vorbesc limba engleză, chiar și în orașe.

gfnfgnfg

Round-the-Horn

Această călătorie durează aproape întotdeauna 14 sau mai multe nopți și se deplasează între Buenos Aires și Valparaiso. “Cornul” este infamul Capul Horn, vârful cel mai sudic al continentului sudic – cel mai aproape s-ar putea ajunge vreodată la Antarctica, care este la doar 1.000 mile mai departe spre sud. Punctul culminant al acestui itinerariu, dincolo de un început sau sfârșit în Buenos Aires este, în ordine, fiordurile chiliene, a căror grandoare este superba, Și Patagonia, un teren vast de deserturi si munti, care se întinde între Argentina și Chile. Unele croaziere includ Antarctica în rutele lor – în cazul în care nu navighează acolo în mod direct, probabil, o excursie la țărm de-a lungul zilei, cu avionul, de la Punta Arenas, Chile.  Liniile de croazieră folosesc liniile aeriene comerciale pentru a transporta pasageri către și de la punctele de început și sfârșit de Buenos Aires și Santiago (o plimbare cu autobuzul de două ore de la portul Valparaiso).

Porturi vizitate : Porturile sunt destul de limitate în varietate, deoarece această regiune este atât de vasta și relativ subdezvoltate. De la Buenos Aires, la Puerto Madryn (mare atracție: Penguin spotting), Punta Arenas, Ushuaia, Puerto Montt si Valparaiso. Alte opriri pot include Port Stanley în Insulele Falkland.

Atenție la: Este normal ca apa marii sa fie agitata, în special pe măsură ce ajunge la sud și mai mult și mai aproape de Capul Horn, deși liniile de croazieră nu naviga, de obicei, atat de aproape .

O altă notă importantă: schimbările meteorologice semnificative pe acest itinerariu. Am început în Buenos Aires, când temperaturile sunt undeva la 32 de grade Celsius ; în timp ce călătoriți mai departe spre sud, vremea devine mai rece, iar maximele sunt undeva la 10 grade Celsius. Apoi, in timp ce navigati pe coasta chiliana, devine progresiv mai cald. Este important sa luati haine pentru toate variatiile de clima .



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.