Canada si Noua Anglie – excursii la tarm recomandate

 

De la destinatia spre care micile vase de croaziera aduceau  pasageri predominant seniori,cu precadere toamna ,Canada si Noua Anglie au devenit o destinatie in adevaratul sens al cuvantului,unde acosteaza vase mari de croaziera pline de familii cu copii si tineri care aleg o croaziera spre aceasta regiune.Multe din orasele-port din regiune au creat o gama larga de facilitati la tarm pentru a veni in intimpinarea unui flux de pasageri mai variat ca niciodata.

Si excursiile la tarm s-au schimbat,oferind oportunitati care pana acum cativa ani nu erau disponibile.O serie de activitati recreative sunt la dispozitia iubitorilor de sport,precum si diferite sejururi pentru familisti sau excursii tematice pentru cei interesati de vinuri si mancare.

Excursiile prezentate mai jos nu au fost neaparat selectate dupa criteriul “cea mai cea” ci sunt intocmai excursiile care pun in evidenta particularitatile zonei,portului sau regiunii.

Boston

Fenway Park

boston

 

O excursie dedicata iubitorilor de baseball in care pot vedea ,in functie de calendarul meciurilor,  carele de transmisie si zonele dedicate presei,locurile principale si chiar aleea pe care intra jucatorii pe teren,pentru ca ,nu-i asa,nu stii cand poti vedea un jucator al echipei Red Sox in carne si oase!

Se recomanda…impatimitilor de baseball care doresc sa paseasca pe cel mai vechi club de baseball cu activitate continua  din Statele Unite ale Americii si care a dat si castigatorii Campionatului Mondial din 2004.

Pentru ca… e Fenway Park ,unic in lume!

Boston by Duck

duck

Toti copiii de toate varstele sunt fascinati de aceasta excursie in care esti plimbat prin tot orasul intr-un vehicul amfibiu folosit in timpul celui de-al 2-lea Razboi Mondial,iar apoi de pe strada intra direct in raul Charles.Multe din reperele Boston-ului sunt parcurse pe timpul excursiei cum ar fi parcul Boston Commons si Barcile-Lebada,portiuni din Freedom Trail,iar turul se termina la Faneuil Hall Marketplace,locul potrivit atat pentru cumparaturi cat si pentru supa de scoici specifica.

Se recomanda… familiilor,turistilor mai in varsta,celor care ajung aici pentru prima data,fotografilor,pasionatilor de istorie,arhitectura sau gradinarit.

Pentru ca… Boston-ul isi iubeste Ratele..sunt o institutie a orasului!Si este o modalitate prin care poti vizita locuri pe care altfel nu ai apuca sa le vezi.

Portland ,Maine

L.L. Bean Kayak Adventure

Magazinul L.L Bean din Freeport este furnizor de imbracaminte si echipament de exterior de mai bine de un secol insa putini stiu ca este si sponsorul principal al unui program de protejare a apelor si zonelor din preajma acestora.Turul include instructajul si o excursie de 2 ore cu kayakul in aceste zone protejate,de la Wolf Neck Farm pana in apele Golfului Maine’s Cisco.Foci,egrete sau cormorani sunt doar cateva dintre speciile rare pe care le poti vedea aici.

Se recomanda… seniorilor cu o buna conditie fizica,familiilor cu copii de peste 8 ani,iubitorilor de natura si amatorilor de sport.

Pentru ca… este o excursie organizata de o singura companie asa ca va puteti bucura in voie de linistea zonei.Este de asemenea o buna ocazie de a studia indeaproape viata acvatica din Maine si totodata sa participati active.

 

Bar Harbor

Whale Watching Tour

fbd

Aproape toate liniile de croaziera ofera excursii in care puteti privi balenele iar acestea sunt disponibile in aproape toate orasele cuprinse in itinerariile croazierelor in Canada si Noua Anglie.De remarcat este excursia cu catamaranul Friendship V care opereaza in Bar Harbor,Maine si la bordul caruia ghizii experimentati va vor introduce in lumea focilor,a pasarilor salbatice si a balenelor.De asemenea si in Hallifax puteti achizitiona excursii in cadrul carora puteti vedea balenele,in functie de vreme.

Se recomanda…iubitorilor de natura,seniorilor,familiilor,celor aflati pentru prima data in zona ,pasionatilor de fotografie.

Pentru ca… balene!!!Diferite specii de balene pot fi vazute aici cum ar fi: balene Minke,balene cu inatoatoare sau balene cu cocoasa.Unele excursii chiar promit ca veti vedea balene,in caz contrar va veti primi banii inapoi.

 

Halifax

Peggy’s Cove

fbdd

Bolovani uriasi erodati usor de valuri,pe parcursul a aproape 450 milioane de ani, alcatuiesc peisajul natural de aici,vegheati de un far pitoresc,probabil cel mai fotografiat far din lume.Locul a fost initial locuit de 6 familii venite la inceputul anilor 1800,numarul lor ajungand acum la 60.Aceasta este una dintre cele mai populare excursii la tarm datorita decorului unic,fotografiilor inedite ce pot fi facute aici si datorita accesului facil.

Se recomanda… incepatorilor in domeniul excursiilor la tarm,pasionatilor de fotografie,natura,faruri dar si iubitorilor de sport dornici sa se catere pe bolovanii uriasi.

Pentru ca…aceasta excursie iti ofera posibilitatea sa te plimbi sau sa te cateri,sa fii cat de activ doresti,descoperindu-ti ritmul personal.Acest lucru este foarte util in alegerea excursiilor in viitor,in functie de gradul de intensitate al activitatilor.

Comorile de pe RMS Titanic

Desi a trecut aproape un secol de cand Titanicul s-a scufundat la 750 de mile de Halifax,placile commemorative ale celor 150 de victime sunt inca aici,biserica unde au avut loc funeraliile rezista iar Muzeul Marinei detine artifacte si exponate provenind de la locul dezastrului.

Se recomanda… pasionatilor de istorie si de studierea marilor

Pentru ca… poti vedea filme si poti citi carti despre dezastru dar aceasta e o ocazie unica sa vii in contact cu obiecte provenind de pe Titanic,cu legendele nascute dupa scufundarea vasului si de asemenea poti afla mai multe despre rolul important pe care Halifax l-a avut atat in gasirea supravietuitorilor cat si in recuperarea cadavrelor victimelor.

Plimbarea cu velierul

Fie ca tragi de parame sau doar admiri peisajul,aceaasta excursie reda fidel modul in care se naviga cu mult timp in urma la bordul velierelor,presarata cu relatari din istoria Halifaxului.

Se recomanda… pasionatilor de istorie sib arci,familiilor,seniorilor.

Pentru ca… este o experienta unica,o calatorie in trecut in care poti fi parte din echipajul navei!

 

Newport

“Animalele verzi “-Green Animals

fdng

Imaginati-va un conac cu 45 de incaperi,care se intinde pe o suprafata de aproximativ 13 hectare …si apoi imaginat-va gradinile  meticulous ingrijite ,redand 80 de arbori si arbusti sculptati in forma de animale.Conacele,pe care proprietarii le denumesc “casute”,sunt representative pentru Newport.

Se recomanda…  familiilor,seniorilor,pasionatilor de arhitectura,gradinarit,istorie sau fotografie.

Pentru ca… o plimbare printre aceste conace va duce inapoi in epoca industriala a Statelor Unite ale Americii,reliefand bunastarea fondatorilor industriei Americii de la sfarsitul sec. al-XIX-lea,cu atat mai mult acest conac cu “menajeria” sa verde.

 

Saint John, New Brunswick

Cursa cu jet-boat-ul pe Reversing Rapids

fnfgnf

Unde Golful Fundy si raul St. John se intalnesc valurile imense produc curenti ce fac ca apele raului sa o ia in amonte.O plimbare cu jet-boat-ul este singura posibilitate de avedea acest fenomen.Va veti cam uda hainele asa ca este recomandat sa purtati pelerine dar experienta pe care o veti trai este unica.

Se recomanda…  temerarilor,familiilor,iubitorilor de natura.

Pentru ca… ofera deopotriva o cursa senzationala si posibilitatea de a vedea forta naturii dezlantuita.

 

Sydney, Nova Scotia

Excursie cu barca pe Insula Pasarilor

sfbdfb

Situata in Bras d’Or Channel,Insula Pasarilor destul de interesanta prin peisajul oferit devine spectaculoasa prin fauna sa.Lasati-va purtati intr-un tur cu barca pana in centrul regiunii Cape Breton unde veti putea vedea vulturi plesuvi , pinguini,foci si diferite specii de pescarusi.

Se recomanda…   familliilor,seniorilor,pasionatilor de fotografie,iubitorilor de natura si celor veniti pentru prima data in zona.

Pentru ca…este unul din putinele locuri din lume unde poti vedea laolalta peste 300 de perechi de pinguini,un refugiu pentru numeroase specii de pasari si mamifere marine pe cale de disparitie.

 

St. John’s, Newfoundland

Explorand orasul St. John

nggfngf

Aceasta excursie ofera o prezentare generala a orasului (cel mai vechi de pe continent) si a imprejurimilor acestuia,cum ar fi locul unde Marconi a realizat prima transmisie radio sau Cape Spear, punctul cel mai de est de pe harta Americii de Nord.Include si o vizita in satul Quidi Vidi,in cea mai mare parte neschimbat de 400 de ani.

 Se recomanda…   seniorilor,pasionatilor de fotografie, istorie, arhitectura, iubitorilor de natura si celor veniti pentru prima data in zona.

 

Pentru ca… orasul St John,cel mai  vechi oras din  America de Nord este situat in Peninsula Avalon din Newfoundland.Accesul nu este tocmai facil,intrarea in port este foarte ingusta  iar vremea trebuie sa fie buna pentru ca un vas de croaziera sa poata acosta.Excursia ofera o prezentare generala  interesanta a orasului si regiunii.

 

Corner Brook,Newfoundland

Excursie in  Golful Insulelor

Situat pe coasta de vest a zonei Newfoundland,Corner Brook este punctul de plecare ideal in explorarea Golfului Insulelor,descoperit si denumit astfel de capitanul Cook,in onoarea caruia s-a ridicat cel mai mare monument din oras.Excursia va poarta prin vai pline de flori salbatice situate de-a lungul coastei, de unde deseori se pot vedea de la tarm balenele inotand.

Se recomanda…   familliilor,seniorilor,pasionatilor de fotografie,istorie,iubitorilor de natura si celor veniti pentru prima data in zona.

Pentru ca… aceasta zona indepartata nu o puteti vizita oricand dar odata ajunsi acolo nu o veti uita usor.

 

Charlottetown, Prince Edward Island

“Anne din  Green Gables” si Dalvay by the Sea

hgfhrg

Aceasta excursie incepe in Charlottetown si continua cu explorarea casei vestitei Anne din Green Gables,din Cavendish ,Parcul National al insulei Prince Edward si cu vizita la Compania Nationala de Conserve a P.E.I,in New Glasgow,unde se produc vestitele gemuri.Turul se incheie cu un pranz elaborat pe baza de homar la Dalvay by the Sea,”casuta de vara” finalizata in 1895,a bogatasului Alexander McDonlald,presedintele Standard Oil.

Se recomanda…   familliilor,seniorilor,pasionatilor de fotografie,istorie,gurmanzilor.

Pentru ca… Insula Prince Edward nu este foarte mare iar aceasta excursie atinge toate punctele de interes turistic.Pranzul pe baza de homar,completat cu salata Coleslaw in 3 culori si cu budinca lipicioasa este unic in lume.

Cu bicicleta pe Confederation Trail

fhrthr

Initial o cale ferata ,acest traseu pentru biciclete,cu o lungime de circa 11 km este intins si drept,situate de-a lungul Golfului St Peter de la Morel pana in orasul St Peter.Ofera vederi  ale oceanului, padurilor si terenului dimprejur,cele mai spectaculoase peisaje putand fi vazute toamna.Veti fi insotiti de un ghid,iar excursia ofera si o gustare si o sticla de apa.

Se recomanda…   familliilor cu copii de peste 12 ani,seniorilor cu o buna conditie fizica si bineinteles,ciclistilor,iubitorilor de natura si fotografie.

Pentru ca… traseul a fost cumparat in 1989 prin programul Rails to Trails, transformand aceasta cale ferata abandonata intr-o pista pentru biciclete la dispozitia tuturor si pentru ca puteti admira zona rurala a insulei Prince Edward.

Quebec

Excursie la “cabanele de zahar”

 

rhgerher
Poate ca o vizita la Maple Museum nu a fost niciodata o prioritate pentru dumneavoastra dar experienta traita la “cabanele de zahar” cu siguranta va va schimba perceptia.Puteti vedea cum este produs siropul de artar,de la extractia sevei pana la procesul final,acompaniati de muzicieni si ansambluri folclorice locale pe tot parcursul excursiei,inclusive in timpul pranzului de tip “mananci-cat-poti”.

Se recomanda…   familliilor ,seniorilor pasionatilor de istoria,traditia si folclorul regiunii.

Pentru ca…mai ales copiii sunt fascinati de intregul proces al producerii siropului de artar iar muzica,dansurile si povestirile va vor introduce in lumea orasului Quebec si a Canadei Franceze.

Coasta Beaupre si vinaria St Anne

dfbdfbfdb

Aceasta excursie va poarta spre canionul St Anne,unde cele 3 poduri suspendate va ofera posibilitatea sa admirati peisajele minunate inclusive cascadele de aproximativ 90 m. Moulin de Petit Pre este o moara veche de peste 300 ani,cea mai veche din America de Nord,devenita acum vinarie unde puteti invata multe lucruri despre soiurile de struguri cultivate in regiune  si producerea vinului.

 

fdbdfbd
Se recomanda…  cuplurilor,familiilor (atentie: copiii foarte mici se pot speria pe podurile suspendate),pasionatilor de fotografie,cladiri istorice si arhitectura si persoanelor cu dizabilitati.

Pentru ca… merita sa admirati canioanele formate in decursul a peste 900 milioane de ani,mai ales de pe podurile suspendate precum si cascada Montmorency,care este de aproape 2 ori mai mare decat Niagara.Excursia pune la dispozitie vehicule speciale pentru deplasarea persoanelor cu dizabilitati.In timpul vizitei la podgorie au loc degustari si aveti si posibilitatea sa cumparati vinuri produse aici.

 



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.