Cele mai bune plaje din Bermuda

g

De o frumusete unica, insula Bermuda te intampina cu cele peste 34 de plaje ale sale, ideale pentru pasagerii care cauta soarele si nisipul in timpul calatoriei lor. Fie ca vrei un pic de aventura undeva in apropierea portului, fie ca vrei un loc retras unde sa petreci putin timp cu familia ta sau singur, fie ca esti in cautarea celui mai bun loc pentru snorkeling, aici le vei gasi pe toate. Multe nave de croaziera ancoreaza mai multe zile in Bermuda, ceea ce inseamna ca vei avea mai mult timp de scaldat in soare si sa profiti de apa de un albastru turcoaz.

In nici o ordine anume, va prezentam un top al plajelor din Bermuda (Pentru mai multe informatii, vizitati Sfaturi de navigare ).

Cele mai bune plaje pentru o vizita de jumatate de zi

fdhbfdhfd

Golful Tobacco

Una dintre cele mai populare plaje ale Bermudei (ideala pentru snorkeling), Golfului Tobacco ii revine numele de la tutun. Pe vremuri, aici se usca tutunul. Rocile calcaroase separa oceanul de golf, rezultand o adancime ideala pentru practicarea snorkeling-ului, cat si pentru a inota. Recifi de corali servesc ca si casa pentru viata marina, de la Grouper (un peste ce poate atinge si 100 de kg) si pana la pestele Papagal (Parrothfish). De asemenea, dupa snorkeling, puteti inchiria jucarii de plaja pentru cei mici, in timp ce dumneavoastra va puteti relaxa la soare in unul din sezlongurile inchiriate. Vi se face foame? Stati linistiti. Exista magazine ce servesc mancare si bauturi in apropiere de plaja.

Daca doriti sa vedeti si altceva, fortareata St. Catherine va ofera o imagine de ansamblu a istoriei locului precum si panorame superbe asupra Oceanului Atlantic pentru poze. O terasa de pe plaja, Barba Neagra (Blackbeard Beach House), este locul ideal pentru a privi apusul in timp ce savurati un cocktail.

In drumul de intoarcere spre port, puteti vizita Biserica Neterminata, fara indoiala, una dintre cele mai frumoase  ruine arhitectuare de pe insula.

gfgsdgs

Somerset Long Bay 

Intinzandu-se de-a lungul tarmului de sud, considerat unul dintre cele mai curate tarmuri din lume, Somerset Long Bay este cea mai apropiata plaja publica de portul Royal Naval Dockyard. Daca vrei sa te plimbi putin prin natura sau sa privesti pasarile in timp ce te bronzezi sau sa faci o  plimbare cu familia,  ar trebui sa vizitezi Rezervatia Naturala Somerset Long Bay. 

In timp ce te plimbi pe plaja, poate ar trebui sa te uiti in jos, un nisip fin de culoarea somonului ti se strecoara printre degetele de la picioare. Daca stai peste noapte in Somerset, indicat ar fi sa nu ratezi apusul.

Pentru cei carora adrenalina le curge prin vene, aici vor putea prinde valuri si vant in timpul sesiunilor de surf cu zmeul, un sport destul de popular pe aceasta plaja. Aici vei gasi grupuri sanitare, insa, snack baruri nu, deci asigura-te ca ai impachetat un picnic pentru o zi.

Horseshoe Bay

Daca in timpul vizitei pe insula poti vedea doar o singura plaja, sau este prima ta vizita aici, fa ca Patcoava (Horseshoe) sa fie alegerea ta. Aproximativ 35 de minute de statia de autobuz Numarul 7 si de cea de transfer de la King Wharf, te desparte de aceasta plaja frumoasa cu nisip roz, curenti calmi si brize calde in timpul verii.  Aici vei gasi facilitati complete , de la umbrele si echipamente de inchiriat, pana la salvamarii ce-ti vegheaza siguranta, facand acest loc ideal pentru familii cu copii.

Daca nu vrei sa mergi pe jos, poti achizitiona serviciul “ To the Top”.

 

Cele mai bune plaje pentru snorkeling

 

Elbow Beach

Afiliata cu hotelul Elbow Beach, unul dintre cele mai vechi hoteluri ale insulei, cea mai apropiata plaja de Hamilton, te intampina cu o mila de nisip roz pastel si cu epava navei Pollockshield, loc ideal pentru snorkeling. Nava din Primul Razboi Mondial, prinsa intr-o furtuna in 1915, ramane pe veci in Bermuda, purtand cu ea o istorie ce nu poate fi uitata.

Poti rezerva un tur al epavei cu operatori  – cum ar fi Divers Blue Water – care te va escorta cu un scuter subacvatic la ruinele navei, elice, cazane, carma si sute de proiectile de artilerie imprastiate pe fundul marii.

fgfd

Church Bay 

Unul dintre cele mai cunoscute locuri pentru snorkeling de pe insula, datorita apropierii recifului de mal, cu ape adanci, varietate mare a vietii marine printre stancile de corali si golfuri, te intampina cu o frumusete la fel de unica. Datorita pietrelor ascutite, este de preferat sa porti pantofi adecvati, pentru a evita taierea. De asemenea, fii atent la meduze.

Cele mai bune plaje pentru senzatii tari

Admiralty House Park

Destinatie adorata pentru cei ce practica saritul de pe stanci. Aceasta activitate a devenit atat de populara pentru turisti, datorita clipurilor video postate pe Youtube, incat, cu siguranta vei vedea o multime de  tineri bermudieni ce sar de pe stanci. Ca in orice activitate extrema, trebuie sa fi precaut si sa ceri ajutor si pareri de la ceilalti.  Un echipament adecvat este de preferat pentru aceasta activitate.

Parcul este situat in Pembroke Parish, usor de accesat dinspre Hamilton, si dispune de o serie de pesteri sectionate de armata britanica in anii 1800.

fdbfdbdf

Santierul Naval Regal ( Royal Naval Dockyard)

Desi nu este o plaja, aceasta locatie este pentru multi straini o atractie turistica, datorita numeroaselor activitati ce se pot practica aici. Daca ajungi aici, nu rata flyboarding, care cu siguranta te va duce cu gandul la  “Inapoi in Viitor”. Desi la prima vedere pare usor, nu este deloc asa. De asemenea, daca aceasta activitate nu te uimeste, atunci poti oricand sa te plimbi cu jetski-ul sau sa faci snorkeling.

Cele mai bune plaje pentru familii

Shelly Bay

Daca vrei sa fugi de agitatie si aglomeratie, atunci aceasta plaja este pentru tine. Apa de mica adancime, valuri blande, copaci ce ofera umbra, localizare intre Hamilton si St. George, loc de joaca pentru copii, topogane, pereti de catarare, criket, echipe de football care se antreneaza in weekend-uri, acesta este locul ideal pentru familii cu copii.

Nu vei gasi pe plaja magazine cu mancare, asa ca indicat este sa vi pregatit. Totusi exista un magazin alimentar si un ATM la cateva mile de plaja. Vrei sa inoti? Atunci de preferat este sa nu porti bijuterii. Ca un hot, pestele Sfirenidele, este atras de tot ceea ce straluceste, si cu siguranta nu ai vrea sa ramai fara bijuteria preferata. Iar pe peste, nu-l poti reclama la politie.  

Cele mai bune plaje pentru odihna

fdbgdfb

Warwick Long Bay

La mica distanta de plaja Horseshoe Bay, desi nu cea mai retrasa plaja de pe insula, Warwick este totusi o optiune buna daca esti in cautare pentru ceva mai linistit. Nisipul rozaliu iti va mangaia picioarele, facandu-te sa te simti ca pe un norisor. Adu cartea preferata cu tine si o poti citii in timp ce asculti valurile. Daca vrei sa inoti, poti sa faci snorkeling, gasindu-se pe plaja magazine pentru inchirierea de echipament.

cxbxcbf

Jobson’s Cove

Unul dintre cele mai fotografiate locuri de pe insula, se afla la mica distanta de Warwick Long Bay. Te poti juca de-a v-ati ascunselea printre formatiunile stancoase in forma de zigzag. Poti face snorkeling, insa, aici nu exista centre de inchiriere a echipamentelor, asa ca indicat este sa-ti aduci propriul echipament. Nu exista facilitati in zona, cele mai apropiate grupuri sanitare fiind in Warwick Long Bay.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.