Croaziera in Mediterana de Vest – Atractii

Dintre toate regiunile Europei, Mediterana de Vest este singura care ofera de toate : arta si cultura, surf si plaje insorite, cafenele si magazine.

Itinerariile din Mediterana de Vest pun accent in principal pe porturile din Spania, Franta, Tunisia si Italia cu cateva mici devieri pe parcursul voiajului. Acestea pot sa insemne acostari in Portugalia ( Lisabona sau Oporto), Maroc ( Casablanca si Tangier), Monte Carlo, Malta si Croatia ( Dubrovnik).

Avantajul unei croaziere este acela ca veti putea vizita mult mai multe tari intr-un timp mai scurt si nu veti fi nevoit sa platiti cazare in fiecare tara astfel economisind foarte mult.

Nava mare sau nava mica?

Atunci cand veti naviga pe Mediterana de Vest una dintre cele mai grele alegeri pe care trebuie sa le faceti este aceea de a alege tipul de vas si anume : vas mare sau vas mic?. Intre acestea doua exista cateva diferente majore in afara dimensiunii. Vasele mari au tendinta sa viziteze porturile mari cum ar fi Livorno (Florenta), Roma si Barcelona si ofera mai multe posibilitati de divertisment – casino, piscine sau saloane Spa foarte mari. Pe de alta parte, vasele mai mici, au tendinta sa viziteze porturile mai mici, mai intime ale Marii Mediterane, cum ar fi Portofino, Elba sau Capri  dar in loc de posibilitati de a lua masa in conditii cat mai variate, nu veti gasi la fel de multe activitati organizate.


Unul din marile avantaje ale croazierelor pe Mediterana de Vest nu este acela ca puteti vizita o mare varietate de porturi ci ca puteti alege vasul de croaziera dintr-o multitudine de oferte. Exista mega-vasele in stil American – Celebrity, Holland America, Princess, Royal Caribbean sau Carnival Cruise Line – sau vasele luxoase ale liniilor Silversea, Crystal, Regent Seven Seas sau Seabourn. Puteti opta si pentru o experienta de neuitat la bordul unui yacht apartinand liniilor Seadream Yacht Club sau Windstar.

Exclusiv European

Un numar tot mai mare de americani aleg sa calatoreasca cu liniile de croaziera Europene – Costa si MSC Cruises – pentru adevarata experienta a Mediteranei. Aceste companii au baza in Italia si personalul este aproape in intregime italian. Companiile sunt intr-o continuua crestere lansand tot timpul vase noi, mai mari si cu mai multe inovatii.

Puteti sa mai optati si pentru linia de croaziere Hapag Lloyd, care in general atrage turisti germani, sau P&O care este o companie englezeasca.

Itinerarii

Costa Cruises este una din putinele linii de croaziere care ofera itinerarii mai scurte de 7 nopti. Altfel, in general, liniile de croaziera ofera itinerarii intre 7 si 14 nopti. Cele mai comune porturi de imbarcare sunt Roma, Barcelona, Venetia, Dover sau Southampton. Unul din micile dezavantaje prentru imbarcarea dintr-un port din Anglia este acela ca v-a trebui sa traversati Golful Biscay – traversare ce poate sa fie ori foarte lina ori foarte agitata. Aceia dintre dumneavoastra care au probleme cu raul de mare ar trebui neaparat sa isi ia medicamentele de acasa.

Pe langa faptul ca veti putea alege linia de croaziera dintr-o gama foarte variata, pentru un voiaj pe Marea Mediterana veti putea alege si portul de imbarcare dintr-o mare varietate de porturi. Daca sunteti interesat de arta si istorie puteti alege un itinerariu care se axeaza pe “marile hituri” ale Marii Mediteraneene – de exemplu croaziera de 12 Nopti de la Royal Caribbean cu vasul Brillance of the Seas care navigheaza din Barcelona catre Florenta, Venetia, Roma si Napoli – iar daca doriti o croaziera prin locuri mai salbatice atunci puteti alege croaziera de 7 nopti  cu linia Costa si vasul Costa Romantica ce pleaca din Roma si trece prin Sicilia si Tunisia.

O croaziera pentru toate sezoanele
Era o vreme cand linile de croaziera aveau itinerarii pe Mediterana de Vest doar primavara, vara si toamna. Acum, exista croaziere tot timpul anului. Costa si MSC Cruises sunt doua dintre liniile de croaziere ce opereaza pe Mediterana tot timpul anului . Chiar daca Barcelona, Savona sau Genova raman porturi de imbarcare, vasele se muta mai in sud catre Maroc si insulele Canare in lunile mai reci.

Avantajul unor croaziere in lunile mai reci este acela ca tarifele sunt mai mici si porturile nu sunt asa de aglomerate.  Dar pentru familii este recomandat sa se navigheze intre Iunie si August, atunci cand toate facilitatiile pentru copii pot fii explorate la maxim.

Cheltuieli la bordul vasului

Veti plati in Lire, Dolari sau Euro ? In general la bordul vaselor se plateste in moneda aferenta tarii unde linia are sediul. De exemplu, deoarece Royal Caribbean si Princes au baza in America, moneda de plata este Dolarul iar pe vasele liniei P&O care are baza in Anglia este Lira. Pentru Costa si MSC Cruises moneda este Euro.

Cele mai bune excursii optionale

Barcelona
La prima navigare: un tur la Barcelonei care sa contina Cartierul Gotic, Biserica Gaudi “Sagrada Familia” si diferite zone urbane
Past Guest : Manastirea Montserrat este la aproximativ 45 minute distanta de oras

Roma
La prima navigare: un tur al Romei este imperativ – asigurati-va ca veti vizita Piata Sf. Petru din Vatican, Basilica Sf. Petru , Colosseumul si Fantana Trevi
Past Guest: Roma este un oras fascinant si in care este  un adevarat deliciu sa te plimbi. Incercati sa va plimbati pe stradutele inguste si sa savurati specialitatiile de cafea.

Florenta:
La prima navigare: Faceti un tur al orasului cu un ghid
Past Guest: Vizitati orasul medieval, Lucca

Nice/ Villefranche/ Monte Carlo/ Cannes

La prima navigare : o plimbare pe coasta
Past Guest: orasul datand din secolul 16 Sf. Paul de Vance ( plin de magazine si cafenele ) care este situat sus pe coasta astfel intr-o zi senina veti avea parte de o priveliste, asupra Marii Mediterane, de neuitat.

Napoli/ Sorrento
La prima navigare : Pompei
Past Guest : Insula Capri



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.