India renunta la verificarea amprentei pentru turistii care sosesc aici la bordul unui vas de croaziera

31eaf4bc91599e16037e1936d41b8a9b_M

Pentru a finaliza cat mai repede procerile de imbarcare a pasagerilor, guvernul Indiei a eliminat formalitatile care necesitau identificarea persoanei pe baza de amprenta pentru turistii care sosesc in India la bordul unui vas de croaziera cu o viza obtinuta online.

Viza obtinuta online este disponibila pentru pasagerii care sosesc in Mumbai, Cochin, Mormugao, Chennai si New Mangalore la bordul unui vas de croaziera. Pana in prezent, verificarea amprentelor era obligatorie in primul port de intrare in India. La cererea Ministerului Transporturilor, Ministerul Afacerilor Interne a emis notificarea de renuntare la aceasta formalitate, care este valabila timp de trei ani, pana la sfarsitul lunii decembrie 2020.

“Acest lucru va fi extrem de util pentru navigarea in India”, a declarat Gautam Dey, directorul adjunct al Mumbai Port Trust, pentru” Seatrade Cruise News”.
Noua hotarare a fost stampilata la doar o saptamana dupa ce problema interminabila a imbarcarilor in porturile indiene a fost dezbatuta de mai multi reprezentanti ai liniilor de croaziera, in timpul unei discutii privind aspiratiile Indiei in domeniul croazierelor in cadrul “Seatrade Middle East Cruise ” din Dubai.

Unii reprezentanti ai liniilor de croaziera s-au plans de faptul ca procedurile care presupuneau verificarea amprentelor durau foarte mult in port, cauzand cozi lungi care durau aproximativ 90 de minute, din cauza faptului ca personalul care se ocupa de aceste formalitati era redus ca si numar.

Procedura simplificata de imbarcare, impreuna cu restructurarea taxelor portuare (porturile importante impun acum o taxa unica de 35 de centi pe tona) sunt actiuni importante impuse de guvernul indian, conduse de Ministerul Muncii si Ministerul Turismului, care aduc procedurile de navigare ale Indiei in conformitate cu standardele internationale.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.