Marea Cortez – Sfaturi de navigare

fdhgrhre

 

De fapt porturile ce se intind de-a lungul Marii Cortez, mare ce separa peninsula Baja de tinutul Mexican, sunt orase normale si mai putin turistice.

La Paz, capitala plina de viata a peninsulei Baja, a carei promenada (altfel denumita “malecon”) a fost special conceputa pentru vizitatori – este un oras plin de farmec, ce va reusi sa va ofere adevarata senzatie de vacanta mexicana. Orasul Loreto, poate fi descris pe scurt ca un oras mic si atragator ce ascunde o mare si frumoasa gradina populata cu baruri si cafenele. (Nu rata La Fuente, o gelaterie renumita mondial, care este vis-s-vis de portul unde ancoreaza vasele).

Identitatea duala a orasului Cabo San Lucas, unul dintre orasele cele mai populare de pe coasta de vest a Mexicului, infirma regula de mai sus cum ca orasele ar fi normale si mai putin turistice. Acest oras poate fi considerat ca fiind Cozumel-ul coastei de Vest: un centru turistic plin de viata si de activitati.

Dar adevaratul motiv pentru a vizita oricare dintre orasele de-a lungul Marii Cortez, este frumusetea lutului rosu, muntii crestati, cactusii rasuciti, florile agave si apele turcoaz.

Itinerarii in Marea Cortez

Initial, cel mai interesant lucru la o croaziera in Marea Cortez era sansa de a combina viata salbatica cu sporturile acvatice. Intre timp au mai aparut si alte posibilitati pe langa sporturile acvatice clasice precum caiacul, snorkeling-ul si scufundarile; posibilitatea de a privi balenele, leii de mare Californieni, delfinii si speciile tropicale de pesti. Plajele sunt foarte atragatoare si variaza foarte mult in personalitate. Unele dintre acestea sunt plaje formate din cochilii sparte, altele roci si pietricele sau faimosul nisip fin ca si cristalul.

Un alt factor de atractie il constituie multitudinea de insule nelocuite imprastiate in Marea Cortez. Marea majoritate sunt protejate – nu sunt sate sau orase pe ele – si se pot lauda cu o biodiversitate incredibila, tocmai din cauza ca sunt atat de izolate.

Chiar daca interesele va sunt spre salbaticie, arta si cultura sau istorie, aceasta regiune va ofera suficienta varietate.

hdjdfj

 

Descoperiti Marea Cortez la bordul uneia din urmatoarele linii de croaziera:

Princess Cruises – In acest moment, Princess Cruises, este cea mai importanta  linie de croaziera, cu cele mai mari vase de croaziera care face opriri in partea sudica a Mexicului in regiunea Baja California Sur. Pe langa numarul de itinerarii de scurta durata de pe Riviera Mexicana, exista si itinerarii mai lungi. Vasele Ruby Princess si Star Princess ofera o croaziera de 10 zile in “Peninsula Baja si Marea Cortez”cu opriri in porturile Cabo, La Paz, Loreto si Puerto Vallarta. Navigheaza la bordul vaselor Princess daca doresti sa gusti din frumusetea regiunii dar si daca doresti sa ai parte de o croaziera in care sa gasesti tot confortul, casino-uri, optiuni de luat masa, optiuni de divertisment si o multime de tipuri de cabine pentru a alege ceea ce iti doresti.

Azamara Club Cruises: Azamara Quest, ofera o data pe an o croaziera de 12 nopti care pleaca din San Diego trecand prin Mazatlan, La Paz, Topolobampo, Guayamas, o noapte in Loreto si o vizita in Cabo San Lucas. Cu  Azamara traiesti o experienta unica atat pe vasele mai mici, care transporta pana la 694 pasageri cat si pe cele de mari dimensiuni, care transporta mii de pasageri. Va puteti astepta sa vedeti spectacole de cabaret dar si alte spectacole captivante cum ar fi seara Azamazing, care ofera pasagerilor o parte din arta si cultura locala.

Oceania Cruises. De croaziere pe Marea Cortez, te poti bucura si la bordul vaselor Oceania Cruises. Linie de croaziera cunoscuta pentru rafinatele mancaruri, ofera o croaziera de 10 nopti care porneste din Los Angeles spre Topolobampo, La Paz, Mazatlan, Puerto Vallarta, Cabo San Lucas si San Diego. Cu acelasi numar dde pasageri ca si Azamara Quest, nava ofera intimidate, dar de asemenea ofera o multime de restaurant si optiuni de divertisment.

Crystal Cruises: O croaziera vanduta de Crystal Cruises iti ofera sansa de a petrece doua saptamani la bordul vasului Crystal Serenity, croaziera ce porneste din Los Angeles. Calatoria include o vizita in sapte porturi din Baja, si anume: Puerto Vallarta, Mazatlan, La Paz, Topolobampo, Guayamas cu o noapte petrecuta in Loreto si o nopate in Cabo. Vasele de croaziera Crystal, transporta putin peste o mie de pasageri, dar asigura aproape experienta All Inclusive cu bauturi, mancaruri speciale, servicii gratuite de spalatorie si o atentie sporita din partea echipajului.

Regent Seven Seas: o alta linie care ofera o croaziera in regim All Inclusive la bordul vasului Regent. Petrece 10 nopti la bordul vasului Regent Seven Seas Navigator, navigand in conditii luxoaxe, plecand din Los Angeles. Pe langa mesele principale, bauturi si bacsis, vasul Regent ofera complementar si excursii pe tarm. Cu doar 490 de pasageri, ai parte de o croaziera sofisticata in La Paz, Cabo San Lucas, Mazatlan, Manzanillo si Puerto Vallarta.

Lindblad Expeditions: National Geographic Sea Bird si National Geographic Sea Lion, sunt doua dintre cele mai vechi, dar cele mai iubite vase de croaziera care navigheaza in Marea Cortez intreg sezonul (din ianuarie pana in martie). Cu itinerarii de 8 zile care iti ofera cele mai frumoase privelisti asupra insulelor nelocuite de pe coasta La Paz sau cu itinerarii mai scurte de 3 nopti focusate pe wellness si fitness, cu un weekend departe de statiunile din Cabo, iti vor face vacanta de vis. Experientele speciale includ inotul cu leii de mare in largul insulelor Los Islotes. Navele gazduiesc doar 62 de pasageri, deci este un grup unit care are acces la bord pe nutritionisti, fotografi certificati National Geographic si instructor de expeditii. Folosirea echipamentului de snorkeling, caiac si altele sunt complementare. Berea si vinul sunt incluse in meniu.

Uni-Cruise Adventures: Cealalta linie majora de expeditii in regiunea Marii Cortez este Un-Cruise (formata prin combinarea Inner Seas Descovery Alaska si American Safari Cruises). Itinerariul Safari Endeavour’s Baja’s Bounty petrece o saptamana traversand insulele indepartate de pe coasta La Paz cum ar fi insula Espiritu Santo. Pe langa atractii, croaziera include si activitati de divertisment, ca scufundari cu balena-rechin (incepand din noiembrie pana in ianuarie si din nou in martie), sau plimbarea calare pe catar prin cursuri de apa temporare. Itinerariile care include  vanarea balenelor in Baja, de obicei se organizeaza din ianuarie pana in martie. Pe langa berea si vinul care sunt incluse in meniu si utilizarea echipamentului pentru sporturi nautice, un masaj complementar este intodeauna inclus in biletul croazierei.

gfjfgjf

 

Sfaturi de navigare

Observarea balenelor. Sezonul de varf pentru aceasta activitate incepe in Marea Cortez din Ianuarie si pana in Aprilie pentru ca atunci ajung balenele in zona dupa migratia lor din apele Oceanului Arctic si Alaska. Una dintre speciile proeminente este specia balenei albastre. Aceste mamifere imense, ce pot ajunge la 33 de metri si sa cantareasca mai mult de 150 de tone, se pot observa foarte usor in apele din zona orasului Loreto. Balena gri de California, ce sta pe perioada iernii in golful Magdalena Baja, se poate observa cel mai bine din februarie si pana in martie. Balenele nordice, isi petrec cel mai mult timp in aceasta zona, incepand din  decembrie si pana in mai, acestea putand fii vazute in jurul insulelor din Marea Cortez.

Dincolo de balene. In afara de acestea, intr-o croaziera in Marea Cortez veti mai putea vedea si delfini, lei de mare, pasari fregate si boobies dar si pelicani. Pentru iubitorii de snorkeling, marea va va mijloci intalniri cu pisicile de mare, recifuri de corali dar si pestisori tropicali foarte colorati.

Muntii Sierra Giganta. Farmecul acestei regiuni nu consta doar in apele sale! Muntele vulcanic Sierra Giganta creeaza un peisaj extraordinar. Desertul este si el parte importanta in peisaj impreuna cu cactusii imensi si cu alte plante dar ambele imbinate ofera o priveliste minunata si o experienta incantatoare.

Orasele si satele din Baja. Toate localitatile din aceasta zona ofera suficienta varietate din cauza aerului istoric si sarmului colonial. Unul dintre locurile de neratat este San Jose del Cabo, situat la doar 20 de minute de Cabo San Lucas, a fost inaugurat ca o misiune a iezuitilor in 1730 si tot sarmul acestui oras se invarte in jurul vibrantei piete Mijares.

Todos Santos. Intre Cabo San Lucas si La Paz, Todos Santos este cunoscut pentru galeriile de arta si restaurantele excelente – ca sa nu mentionam Hotelul California, care legenda spune ca a fost considerata “muza” formatiei Eagles.

 



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.