Noul vas Nieuw Statendam, atinge apa pentru prima data in timpul testelor de navigare

69e7ccd8-01a6-4120-ad76-4e2e2a12734d

Ceremonia de testare la apa a noului vas Nieuw Statendam, al flotei Holland America Line, a avut loc recent pe santierele navale Fincantieri din Marghera. Testul de navigare este considerat o etapa foarte importanta in construirea unei noi nave. Pe masura ce docul incepe sa se umple, o galeata este coborata in apa, iar prima apa care atinge hula vasului, este luata si pusa intr-o sticla de cristal si prezentata capitanului.

Nava de 99.500 de tone urmeaza sa fie lansata pe 1 decembrie 2018 si reflecta evolutia continua a experientelor de la bordul navelor Holland America Line. Desi design-ul este asemanator in mare parte cu cel al vasului ms Koningsdam, primul vas din clasa Pinnacle, Nieuw Statendam va avea o capacitate de 2600 de pasageri cu spatii publice exclusiviste, create de designer-ul Adam D.Tihany si designer-ul si arhitectul Bjorn Storbraaten.

Primul vas din flota Holland America Line, care se numea Statendam, a navigat in 1898, iar Nieuw Statedam va fi al saselea vas din istoria companiei care va purta acest nume. Prin combinarea cuvantului olandez “nou” cu clasicul Statendam, Holland America Line sarbatoreste trecutul, prezentul si viitorul companiei.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.