Papeete (Tahiti) – Prezentare generala

papeete

Doi vulcani apropiati au erupt din marea de emerald si au creat Tahiti, cea mai mare si cea mai populata dintre insulele Polineziene. Tahiti Nui (mare) este sectiunea mare din forma de opt, in timp ce Tahiti Iti (mica) formeaza partea mai mica. Desi sunt conectate de o fasie ingusta de uscat, din aer par ca sunt doua insule separate.

Tahiti serveste ca poarta de intrare pentru croazierele ce se indreapta spre Insulele Society si catre alte destinatii din sudul Pacificului. Deoarece pasagerii aterizeaza pe Faa’a International Airport, Tahiti este punctul pentru majoritatea imbarcarilor.

Tahiti este central urban al regiunii, avand portul chiar in centru. Se simte inluenta franceza mai mult decat pe celelalte insule, cu cafenele de-a lungul principalului boulevard si o piata colorata si aglomerata.

Aceasta este atmosfera cel putin pe Tahiti Nui. Tahiti Iti este mult mai pitoreasca, doar cateva sate si plaje mici – populate pe ici-colo. O excursie pe timpul zilei de-a lungul coastei ofera peisaje cu ape curate, cascade, situri arheologice si pesteri si va scuteste de aglomeratia turistica din Tahiti Nui. De la Tautira, locul in care se termina principalul drum, puteti merge in plimbare pe uimitoarea Coasta Pari pentru a trage cu ochiul la templele prezente aici.

In fine, Tahiti ofera mai multe activitati, resorturi si restaurante decat insulele vecine. Aici va puteti bucura de muzee, plaje si o serie de sporturi pe apa; chiar daca vasul pe care sunteti ramane peste noapte in Tahiti, merita sa ajungeti cu cateva zile mai devreme pentru a putea explora sau pur si simplu pentru a va relaxa la un hotel asezat chiar pe marginea apei. Dupa croaziera, daca nu ati reusit sa faceti tot ce v-ati propus in paradis, puteti recupera zabovind aici cateva zile in plus.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.