Planurile liniei de croaziere Royal Caribbean

Avantaje „SMART” pentru vasele din clasa Quantum

 

Compania Royal Caribbean a susținut o conferință de presă astăzi în Europa pentru a prezenta noile vase care aparțin clasei Quantum. Reporterul nostru, Ana Figueroa, ne-a oferit câteva fotografii inițiale. Richard Fain, directorul RCCL, le povestește jurnaliștilor, agenților de turism și audienței video despre ultimele descoperiri ale clasei Quantum.

Luni, Royal Caribbean International  a oferit directorilor executivi de top și jurnaliștilor o mică incursiune pe vasul Anthem of the Seas, al doilea din clasa Quantum, aflat acum în construcție la Meyer Werft în Papenburg, Germania. Grupul a vizionat și vasul Quantum of the Seas și va vizita acest vas în decursul unor excursii zilnice.

TravelAgentCentral.com a trimis reporterul Ana Figueroa la acest eveniment. In această săptămână, ea va transmite informații în direct. Alături sunt fotografii cu vasul Quantum of the Seas (plutind săptămâna trecută) la Meyer Werft și mai jos se află pozele cu vasul Anthem of the Seas aflat încă în construcție.

Caracteristicile noii tehnologii SMART

Directorul liniei de croaziere Royal Caribbean, Richard Fain, a condus prezentarea în care a dezvăluit îmbunătățirile tehnologice viitoare ale vaselor din clasa Quantum.

Într-un comunicat de presă, Fain a declarant „Vacanțele pe vasele de croazieră au un trecut romantic dar si un viitor plin de viață, plin de aventură și sofisticat. Am fost motivați să folosim cele mai moderne tehnologii, le-am transformat la bordul navelor și am înlăturat frustrările ce pot apărea în cadrul unei vacanțe.”

De exemplu, noua clasă Quantum își va menține oaspeții conectați, multiplicând posibilitățile de alegere a clienților și simplificându-le orarele. Tehnologia RFID va face ca procesul de îmbarcare a pasagerilor și de colectare a bagajelor să fie mult mai rapid.

SMART Check-In: Acasă, înainte de îmbarcarea pe vas, oaspeții vor solicita documentele online, vor trimite cartea de identitate si poza și vor primi tichetele pentru îmbarcare în format digital. În momentul în care vor ajunge la terminalul vasului de croazieră pentru îmbarcare, oaspeții vor naviga “de pe trotuar pe vas” în doar 10 minute fără a trece printr-un check-in de durată, fără a completa documente și fără a sta la cozi interminabile.

Un alt aspect important, este faptul că oaspeții vor putea să-și urmărească bagajele în timp real cu ajutorul telefoanelor inteligente. Bagajele vor avea o etichetă curbată, iar cu ajutorul tehnologiei RFID în momentul colectării acestora, pasagerii vor ști mereu unde se află bagajele și cât timp mai durează până ajung în cabină. În momentul debarcării, procesul este inversat.

SMART Cocierge: Quantum of the Seas va oferi noi benzi cu ajutorul tehnologiei RFID, prin care cu o simplă apăsare pasagerii vor putea viziona vasul, vor putea face cumpărături la bordul acestuia sau o vor folosi pe post de cartelă pentru a deschide ușa cabinei.

  • Planificatorul de croazieră: Pasagerii vor folosi aceasta aplicatie pentru a căuta și rezerva mese pentru cină, excursii opționale, programări la spa și alte servicii pentru vacanță.
  • Royal iQ: Această aplicație va fi disponibilă, se va putea descărca și va fi activă gratuit în toate stațiile iQ de pe vas. Royal iQ permite oaspeților să afle diferite detalii de-a lungul croazierei, incluzând un calendar ce pune la dispoziție întregul program al croazierei.

“Fiecare minut dintr-o vacanță contează, in special pe Quantum of the Seas unde sunt atât de multe de văzut și de făcut”, a declarant Lisa Lutoff-Perlo, vicepreședintele executive al departamentului operațional al linei de croaziere Royal Caribbean International. “Pasagerii pot planifica în avans totul pentru croazieră astfel încât aceștia pot începe să savureze fiecare minut din momentul îmbarcării pe vas. În esență, pasagerii recuperază prima zi a croazierei.

Luate împreună, aceste caracteristici aduc eforturile de a economisi timp la un nou nivel”, a declarat Lutoff-Perlo. “Fiecare minut pe care îl putem salva pentru oaspetele nostru este un alt minut de vacanta de care aceștia se vor bucura.”

SMART Connect: Unul dintre cele mai provocatoare aspecte ale unei vacanțe pe un vas de croazieră este semnalul WI-FI sau conexiunea la internet. Royal Caribbean a luat în considerare acest aspect. Quantum of the Seas va opera utilizând sateliți lansați de partenerul O3b Networks.

Prin noile tehnologii cu viteze și conexiuni rapide, oaspeții pot fi online 24/7, indiferent de tipul de dispozitiv pe care l-au adus la bord. Pasagerii pot urmări filme, verifica emailuri, împărtăși imagini și pot efectua apeluri video face-to-face, chiar și în mijlocul oceanului.

“Chiar și atunci când pasagerii sunt departe de toate, în vacanță, aceștia doresc să se poată conecta la serviciile de internet”, a declarant Lutoff-Perlo. “Conexiunea noastră la satelit va face posibilă navigarea pe internet așa cum nu s-a mai făcut până acum și va face o mare diferență pentru toți oaspeții liniei de croaziere Royal Caribbean”.

În plus, acestă conexiune a clasei Quantum face posibilă competiția la nivel global a jocurilor video, iar pasagerii se pot conecta la Xbox Live și pot participa la concursuri alături de alți jucători din toată lumea.

SMART Experiences: Prepararea unor Martini si tehnologia ecranelor care se învârt sunt de asemenea elemente distinctive pentru Quantum of the Seas. Un nou loc de întâlnire, brandul Bionic Bar, va face valuri cu ajutorul unor roboți pe scena centrală. Pasagerii fac comenzi prin intermediul tabletelor iar apoi se distrează uitându-se cum roboții barman le prepară cocktailurile.

Roboții sunt o altă caracteristică pentru animație pe Quantum of the Seas. Two70 este casa unei trupe de roboți agili și jucăuși care ofertă spectacole surpriză în timpul fiecărei croaziere, creând scene de rostogolire singuri sau uniți.

Pasagerii vor experimenta de asemenea Vistarama, podeaua înaltă cu pereți din sticlă pe care se pot proiecta scene reale sau imaginare, inclusiv spectacole multidimensionale Starwater.

Compartimentele private ale vasului Quantum of the Seas sunt echipate cu dispozitive de încărcare USB și cu sisteme de iluminare prietenoase cu mediul înconjurător. Camerele interioare sunt decorate cu balcoane vrtuale care afișează in timp real imagini si sunete din mare sau ocean prin ecrane LED de 80 de inch, asigurându-se astfel ca fiecare încăpere are și o priveliște deosebită.

SMART Service: Membrii echipajului pot interacționa mai bine cu pasagerii prin tehnologia oferită pe vasul Quantum of the Seas. Aplicațiile customizate vor permite membrilor echipajului sa afle peferințele și gusturile pasagerilor, iar astfel vor oferi servicii personalizate și în detaliu până la cele mai mici aspecte.

Indiferent dacă oaspetii preferă cină fără gluten, să participe la show-uri printre primii, își doresc masaj shiatsu, caracteristicile noului vas fac posibil ca membrii echipajului să anticipeze tot ceea ce pasagerii au nevoie.

În plus, fiecare membru al echipajului vasului Quantum of the Seas va primi gratuit o tabletă cu Windows Microsoft inclus și cu toate serviciile și aplicațiile active. Îmbunătățirile tehnologiilor se fac în interiorul companiei, iar fiecare angajat de pe vasele liniei de croaziere Royal Caribbean International va primi o astfel de tabletă – mai mult de 40.000 de tablete in total.

„Barbații si femeile care oferă aceste vacanțe minunate sunt adevărații eroi ai flotei, iar aceste cadouri demonstrează aprecierea noastră”, a declarant Fain. “Aceasta tehnologie nu a fost implementată doar pentru a oferi pasagerilor o vacanță mai bună ci și pentru a oferi membrilor echipajelor și familiilor acestora posibilitatea de a interacționa mai des”.

SMART Sustainability: Tehnologiile folosite în conformitate cu mediul înconjurător au avut un rol important in crearea unui ambient prietenos, a afirmat Fain in cadrul conferinței de presă. De exemplu, modelul computerelor sofisticate au fost folosite pentru a reducere consumul de energie pe vas, prin configurații, motoare și dispozitive care să economisească energie.

Pe această navă, au fost eliminate becurile cu lumina incandescentă. Toată lumina va fi furnizată prin LED sau becuri fluorescente. Senzorii de mișcare diminuează consumul de energie atunci când nimeni nu se află în zonă.

Vasele de croazieră din clasa Quantum au 167.800 tone, 18 punți, pot avea 4.180 de oaspeți în cabinele duble și oferă 2.090 de încăperi private. Quantum of the Seas va naviga din New York către Cape Liberty pentru a inaugura sezonul înainte de plecarea către portul mamă, în Shanghai (Baoshan), China.

Anthem of the Seas va debuta în Southampton, UK în Aprilie 2015 și va naviga pe itinerariile din Mediterană.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.