Top cele mai bune excursii in Alaska

asdf

Pe autostrada Klondike din apropierea orasului Skaqway, turistii pot cobori cu bicicleta un munte in care terenul este grav accidentat. Aceasta experienta poate fi dureroasa, avand in vedere cat de des vor trebui sa apese pe frana pentru a coborari in siguranta.

In Juneau, pasagerii vaselor de croaziere pot experimenta tiroliana printre copaci sau pot face plimbari printre ghetari cu ajutorul saniei trase de cainii huski. Acestia vor privi vulturii care isi cauta hrana indeaproape si vor putea pescui somon care se poate congela si lua acasa pentru o masa in famile.

 

Alaska este unul dintre acele locuri unde vrei sa te deconectezi si sa experimentezi tot ceea ce iti ofera aceasta deosebita destinatie. Din fericire, liniile de croaziere fac mai usoara aceasta experienta fiindca pun la dispozitia pasagerilor excursii optionale usoare cu o durata scurta, dar si excursii extreme pentru turistii dornici de aventuri. Plimbarile cu trenul pe calea ferata White Pass & Yukone pentru peisagistica specifica sau drumetiile  prin Alaska pentru a vedea fisurile ghetarilor, de toate acestea se pot bucura pasagerii care aleg o croaziera in aceasta destinatie.

Avans in vedere faptul ca Alaska este o zona foarte intinsa, liniile de croaziere si agentiile locale ofera itinerarii si excursii active – drumetii, plimbari cu bicicleta si kayakul plus tururi pentru iubitorii de istorie interesati de cultura nativilor, dar si pentru distractie: showul de hockey Lumberjack si Duck Tours in Ketchikan. Toate aceste excursii sunt proiectate pentru a intampina gusturile tuturor turistilor.

Mai jos vom dezvalui cele mai interesante excursii din toate cele care sunt disponibile.fghjk

Juneau

Patru ghetari vazuti din elicopter si plimbare cu sania trasa de caini

Fara nici o exagerare, aceasta este o experienta care trebuie traita macar o data in viata. Daca plimbarea cu elicopterul si aterizarea pe un ghetar nu va vor impresiona, atunci plimbarea cu sania trasa de caini va va face sa va simtiti exact ca in Iditarod. Veti zbura peste masivul si impresionantul camp de gheata Juneau si veti vedea indeaprope ghetatul Taku. Veti putea admira cascada Hole-in-the-Wall – Glacier, plutitorul ghetar Dead Branch, sau raul East Twin Glacier inainte de aterizarea pe ghetarul Norris, casa celor din tabara mushing. Din elicopter veti putea admira ursii, elanii, caprele de munte si alte vietuitoare specifice acestor zone.

Turistii tinta: Aventurierii dornici de senzatii tari si nu persoanele care sunt foarte friguroase. Atentie insa, turistii care vor face plimbarea cu elicopterul trebuie sa-l echilibreze din punct de vedere al greutatii,  iar pasagerii care vor avea nevoie de extra spatiu vor trebui sa achite o taxa suplimentara.

Motiv: Niciodata nu ati mai trait o asemenea experienta inainte.

Padurea tropicala si aventura cu tiroliana

Pe insula Douglas turistii vor face plimbari cu tiroliana si daca se vor uita in jos, spre pamant, vor putea admira flora si fauna padurilor tropicale dar si ramasitele unei mine de aur. Este cu adevarat o experienta inedita. Veti urca pe munte cu un jeep 4X4 tinandu-va de o franghie si purtand casca si manusi, apoi veti cobori cu tiroliana printre copaci.

Daca ati visat sa zburati, aceasta este o experienta asemanatoare. Veti avea control asupra vitezei, insa nu foarte mare, iar ca si dificultate, aceasta excursie are un nivel foarte ridicat. Mare atentie insa, pentru ca odata ajunsi in padure, in copaci, cu tiroliana, nu mai aveti cum sa coborati fara a ajunge la sfarsitul traselului.

Turistii tinta: Pentru cei care vor sa povesteasca prietenilor care nu au experimentat inca tiroliana, cele mai frumoase amintiri cu toate trucurile detaliate.

Motive: Pentru distractie si pentru experiente noi.

Plimbare cu elicopterul si excursie extinsa la ghetar

In aceasta excursie optionala, veti vedea pamantul de la inaltime intr-un zbor cu elicopterul, insa actiunea incepe abia atunci cand veti invata sa urcati si sa coborati ghetarii cu echipament special. Cel mai mare avantaj este ca nu aveti nevoie de experienta anterioara deoarece un ghid va va invata cum sa utilizati uneltele pentru catarari montane: cizme, topor pentru taierea ghetei si crampoane. Nu este usor, insa experienta este fanastica.

Turistii tinta: Un tur perfect pentru cei activi si iubitori de sporturi extreme.

Motiv: Este o oportunitate pentru a iti reinnoi poza de profil pe Facebook, in stilul „priveste-ma cum urc pe un ghetar in Alaska”

dcvfgbhjk

Haines

Aventura pe rau pentru a admira viata salbatica

Haines iti va aminti de acele orase mici in care sunt filmate documentarele care apar la TV despre flora si fauna din Nord. Dupa o plimbare cu autocarul prin orasul mic din provincie (cu doua stopuri si fara semafoare) veti ajunge la Rezervatia de Vulturi Chilkat Bald. Tinta este sa vedeti cat mai multi vulturi din aceasta specie si daca sunteti norocosi, veti putea admira ursi, elani si alte vietuitoare in mediul lor natural de viata. Puteti merge la picnic pe marginile raului Chilkat si apoi sa traversati canalele inguste si adanci cu barcile gonflabile. Ghidul dumneavoastra va va arata unul dintre cele mai pustii locuri de pe pamant. Urmariti vulturii si cuiburile acestora dar si raurile pentru a surprinde vidrele si castorii.

Turistii tinta: Iubitorii de peisaje si viata salbatica.

Motiv: Se pot admira cei mai frumosi vulturi.

xcdfghjkl

Stika

Arte salbatice pentru artisti

In aceasta excursie de 2 ore si jumatate va veti plimba prin oras cu ghidul, oprindu-va la diferite galerii de arta. Puteti vedea cum sunt construite diferite lucruri din ceramica sau cum se fabrica bijuteriile si puteti incerca sa faceti un pahar din sticla decorat in stil Venetian. Veti avea timp pentru plimbari si cumparaturi.

Turistii tinta: Turul este ideal pentru cei interesati de arta. Oricum, din cauza faptului ca turul se face pe jos, nu este ideal pentru pasagerii cu dificultati de mobilitate. Este perfect pentru ei care doresc sa achizitioneze o excursile optionala pentru a vizita, dar si pentru a se bucura de Stika pe cont propriu.

Motiv: Sitka a fost cunoscuta ca fiind „Parisul Pacificului” iar aceasta excursie ofera posibilitatea de a degusta din traditiile orasului.

La pescuit de somon si halibut

Este o excursie optionala de o zi in care turistii pot pescui in cele mai reci ape somon si halibut si pot invata modalitatile de a pescui pentru fiecare dintre aceste specii. Atentie insa ca a naviga pe marea deschisa intr-o barca mica poate crea rau de mare din cauza valurilor. Pranzul si gustarile sunt incluse. Fiecare pasager de pe aceste barci va putea pescui, pe rand, prin rotatie.

Turistii tinta: Amatorii de pescuit care doresc sa adauge Alaska in portofoliul lor ar trebui sa se inscrie in aceasta excursie.

Motiv: S-ar putea sa-l prindeti pe cel mai mare.

Nota: Va trebui sa cumparati o licenta pentru o zi de pescuit de la capitanul barcii care costa 20 USD/persoana, obligatorie conform legislatiei din Alaska. De asemenea, din Mai pana in Iunie veti avea de achitat o taxa de 10$ pentru pescuitul de somon. Prada o puteti impacheta si lua acasa pentru o masa in familie.

Stika, centrul pasarilor rapitoare si al povestilor spuse de localnici

Stitka este remarcabila intre orasele Alaskai pentru influentele rusesti si alte triburilor Tlingit. Turul prezinta turistilor atractiile istorice dar si cele mai frumoase locatii: Centrul de revenire a Pasarilor Rapitoare, unde se pot admira vulturii bald destul de aproape. In Sitka, veti putea admira catedrala St. Michael, prima catedrala ortodoxa ruseasca din America. Puteti vizita parcul istoric natural Sitka unde in anul 1804 s-a declansat batalia din Alaska, unde s-au luptat rusii si nativii Tlingits (astazi aici se gaseste o colectie impresionanta de poli totem). Puteti conduce pana la Castle Hill unde a fost ridicat prima data steagul Americii in anul 1867 si asculta povestile si cantecele nativilor din tribul Tlinget in casele lor traditionale.

Turistii tinta: Aceasta excursie este pentru turistii care vor sa invete cat mai multa istorie si cultura a destinatiei Alaska. Ideal pentru iubitorii de natura care nu vor sa rateze vizita la Centrul Rapitorilor.

Motiv: O lectie nemaipomenita despre trecutul Alaskai – in trecut a fost tinutul misionarilor, al comerciantilor de blanuri si al indienilor.

sdfghjkl

Skagway

Calea ferata White Pass

Acesta este un tur care trebuie neaparat facut, in special intr-o zi senina. Turistii se pot plimba cu trenul pe calea ferata White Pass & Yukon, cu ecartament ingust construit acum 100 de ani pe un teren accidentat insa deosebit de frumos. Este acelasi traseu inca din secolul 19 efectuat de fluxul constant de cautatori de aur Yukon, exceptand faptul ca acestia mergeau pe jos chiar si in timpul iernii cand erau -50 de grade celsius. Excursia dureaza 3 ore si poate fi roundtrip sau one-way cu intoarcere pe autostrada Klondike, cu autocarul.

Turistii tinta: Perfecta pentru oricine vrea sa cunoasca imprejurimile. Turul optional cu bicicleta este doar pentru aventurieri.

Motiv: Pentru ca este surprinzatoare parcurgerea aceluiasi itinerariu pe care il faceau si cautatorii de aur pe jos. Plus peisajul care iti taie respiratia.

Sugestie: Pentru cei activi, recomandam excursia White Pass Rail & Bike. Se merge cu trenul pana la Fraiser (care este in Canada) si se va merge cu un autobuz pe autostrada Klondike pana la momentul in care va veti putea pedala in coborare, astfel incat o sa va doara degetele de la franele de mana. Pe drum veti putea admira niste cascade superbe.

Tabara Musher si plimbare cu sania trasa de caini

Excursia incepe cu 20 de minute de plimbare cu autocarul in apropierea orasului Dyea, care a fost cel mai competitiv oras pentru cautatorii de aur. In prezent acest oras-fantoma nu are populatie, cu exceptia unor cabane mici si a taberei musher. Odata ajunsi acolo, va veti urca intr-un vehicul care va a duce la cota 800 pentru a vedea locul unde tribul musher isi adapostesc cainii. Apoi veti fi transportati cu sania trasa de 16 caini si transportati in tabara unde veti putea admira competitii sportive de caini si poze din campionatele acestora.

Turistii tinta: Toti iubitorii de caini ar trebui sa faca aceasta excursie.

Motive: Dupa aceasta experienta, pe turisti ii va atrage ideea de a vizita locul unde se afla adapostul pentru puii de huski. Aceasta este o alternativa ideala daca nu alegeti excursia in Juneau cu vizita la ghetar.

Safari prin salbaticie la ghetar

Pe o barca care poate sustine 26 de pasageri intr-o plimbare cu durata de o ora printre fiorduri si paduri tropicale puteti admira viata salbatica si peisajele spectaculoase. Odata ajunsi la ghetarul Point, veti putea face canotaj pana in fata ghetarului Davidson.

Turistii tinta: Cea mai frumoasa excursie daca ati visat sa vedeti un ghetar indeaproape, la preturi mult mai mici decat daca achizitionati o excursie cu elicopterul.

Motiv: Barcile va permit sa ajungeti foarte aproape de ghetar , iar excursia include un picnic chiar pe ghetar , lucru rar in excursiile optionale din zona Alaskai.

wsdfghjkl

Ketchikan

Tur al crabilor in Marea Bering

Indiferent daca esti sau nu fan al showlui „Deadliest Catch” sau doar doresti sa vezi pescarii in actiune, aceasta excursie iti va placea mult pentru ca de-a lungul a celor trei ore si jumatate vei vedea cum arata o zi din viata acestor pescari si ce reusesc ei sa prinda.

Turistii tinta: Orice turist pasionat de vanatoare, pescuit sau al showlui TV „Deadliest Catch” va fi incantat de acest tur.

Motiv: Poti vedea creaturi indeaproape fiindca odata prinse, vor sta in barca, langa pasageri. Ofera posibilitatea turistilor de a pescui in Marea Bering.

Fiordul Misty vazut din hidroavion

Monumentul national – fiordul Misty este un must-see, insa navele mari nu pot intra in acest fiord, asa cum fac vasele mici. In aceasta excursie veti admira peisajul superb de la inaltime chiar de la fereastra hidravionului, dintr-un scaun confortabil. Parcul are 2.3 milioane de acri, care este egal ca marime cu orasul Connecticut. Hidroavionul va ateriza pentru a oferi turistilor posibilitatea de a simti linistea acestui parc.

Turistii tinta: Cei care isi permit o plimbare cu hidroavionul fiindca merita din toate punctele de vedere.

Motiv: Nu aveti cum sa vedeti un peisaj mai frumos decat cel care poate fi vizualizat din hidroavion si este o ocazie buna de va bucura de prezenta vulturilor, ursilor, caprelor, balenelor si a lupilor de mare.

Satul nativilor Saxman

Cultura turistilor despre Alaska va fi cu mult imbogatita in urma acestei excursii optionale. In acest tur, turistii sunt dusi intr-un sat la trei mile de Ketchikan unde tribul Tlingits intampina turistii si povestesc detalii despre cultura lor. Dupa un filmulet scurt, veti intra in clanul Beaver House pentru a vedea o prezentare cu cantece si dansuri. Apoi veti ajunge in parcul Saxman Totem, adapost pentru cele mai mari colectii de totemuri din lume, unde ghidul va va ajuta sa descoperiti misterele polilor. Avand in vedere ca polii inca sunt creati in aceasta zona, nativii si vanzatorii de suveniruri ii ofera spre vanzare.

Turistii tinta: Cei interesati in a intelege cultura si a invata despre polii totem vor fi entuziasmati de aceasta excursie.

Motiv: Cea mai buna excursie in care puteti gusta din cultura nativilor si in care vizitatorii sunt incurajati sa participe la dansurile acestora.

Snorkeling in Mountain Point

E adevarat: Poti sa faci snorkeling in Alaska. Veti incepe excursia cu o vizita la depozitul de costume de neopren unde va veti imbraca adecvat pentru aceasta experienta astfel incat sa nu simtiti frigul. Odata costumati, veti fi transportati cu autocarul intr-o excursie catre Mountain Point, unde veti innota cu ghidul si veti putea admira viata subacvatica. Dupa 90 de minute in apa, veti ajunge din nou la depozitul de costume unde veti fi asteptati cu ciocolata calda si dusuri cu apa calda.

Turistii tinta: Cei mai putini frigurosi si mai activi.

Motive: Experienta – si viata acvatica – foarte diferita fata de ceea ce puteti vedea in Caraibe.

sdfghjkl'

Icy Strait Point

Plimbare cu tiroliana

Nivelul de adrenalina poate ajunge la cote maxime intr-o plimbare cu tiroliana pe cel mai lung traseu din lume. Veti fi transportati cu autobuzul in satul Hoonah si apoi in varful muntelui pentru a va echipa corespunzator. Important este de ramaneti cu ochii deschisi chiar daca cu tiroliana se poate ajunge la o viteza de 60 de mile pe ora. Dati drumul la corzi si tipati cat puteti de tare ca sa simtiti ca ati ajuns pe cele mai inalte culmi ale lumii. Puteti vedea caprioare si ursi prin padure sub picioarele dumneavoastra dar si portul Fredrick, Stramtoarea Icy sau vasul de croaziera cu care ati navigat. Plimbarea dureaza 1.5 minute si veti ateriza pe plaja.

Turistii tinta: pentru cei care nu au rau de inaltime si sunt amatori de senzatii tari.

Motiv: Peisajele superbe si viteza, iar unele tururi sunt combinate cu plimbari cu ATV-ul.

In bucataria salbatica a Alaskai

Chefii bucatari care vor sa petreaca o ora si jumatate in Alaska si sa invete modalitatile de a gati fructe de mare se vor putea bucura de acest tur gastronomic. O localnica va va face o demonstratie live si va va invata cum se poate prepara pestele prins in ziua respectiva. Dupa cursurile de gaitit, veti primi retetele printate si veti avea un bagaj de cunostinte bogat pe care il veti lua acasa ca suvenir.

Turistii tinta: Amatorii de gastronomie si iubitorii de peste se vor bucura de acest tur cu demonstratii culinare.

Motiv: O mare oportunitate de a interactiona cu localnicii din Alaska si cu ceilalti pasageri de la bordul vasului, pasionati de gastronomie.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.