Top cele mai bune excursii pe Mediterana de Vest

Cele mai bune excursii pe Mediterana de Vest

0-0-ANTALYA_Marea_Mediterana_1

Mediterana de Vest se intinde din Spania, Franta si Italia, fiind un tezaur al atractiilor culturale. De la ruine antice si catedrale la muzee de arta din lume, Mediterana de Vest este un vis pentru cunoscatorii de cultura. Dar dincolo de picturi si sculpturi, aceasta zona cuprinde o multitudine de bogatii pentru cei care doresc sa se aventureze pe o cale batuta.

Bogatia zonei in ceea ce priveste mancarea si bautura, precum si al peisajelor naturale, prevede aventura pentru cei care au lucrat la muzee sau pentru cei care au mai multa experienta naturala. Daca sunteti in cautare de ceva nou, incercati aceste excursii extraordinare.

Barcelona, Spania

Park Guell in Barcelona, Spain

Din vremea romanilor, un colt al regiunii Catalonia a fost renumit pentru productia de vin. La 45 de minute de Barcelona (mers cu masina), in orasul Sant Sadurni d’Anoia se poate face un tur de Cavas Freixnet, zona in care se afla unul dintre cei mai mari producatori de cava – vin spumant celebru din zona – (cava in limba catalana inseamna “pivnita”). Pe drumul de intoarcere spre port, se poate merge pe jos pe strazile pitoresti ale Barcelonei si se pot face unele cumparaturi in Piata Catalunya.

Cine ar putea merge: Aceasta excursie este recomandata celor care nu sufera de claustrofobie.

Malaga, Spania

Calatoria pe mare este interesanta, dar uneori iti doresti doar sa atingi pamantul cu picioarele. Aceasta aventura din Andaluzia paraseste Malaga si intalneste Valea Genal, unde raul Genal (unul dintre cele mai curate din Europa) intalneste padurile de stejar mediteraneene. Valea este dotata cu “sate albe” – sate cu case varuite in alb -. Dupa ce ati trecut de serpentine, veti ajunge in satul Igualeja, inconjurat de un relief uimitor.

iGualeja

Cine ar putea merge: Acest tur este ideal pentru cei carora nu le este frica de plimbari “dure”. Nu se recomanda celor cu probleme de spate sau de gat. 

 Provence, Franta

Provence este tara produselor abundente, a fructelor de mare proaspete, a ierburilor aromate, a lavandei si idea ar putea continua. Incepeti ziua cu o plimbare pana la piata. Apoi, mergeti cu masina pana la Casa taraneasca, de unde va puteti achizitiona ierburi si legume suplimentare. Savurati vinurile locale si invatati cum sa creati preferatele francezilor, cum ar fi somonul copt sau tapenade. 

Cine ar putea merge: Toti cei care doresc sa invete sa gateasca sau doresc sa adauge cateva retete noi in repertoriul lor.

Sete, Franta

setefrance

Acest mic port este cunoscut sub numele de “Venetia Laguedoc” pentru canalele care trec prin central orasului. Din port, puteti explora Sete pornind pe jos, invatand despre cum a ordonat regele Ludovic al XIV-lea construirea portului la sfarsitul secolului XVII. La doc, puteti lua un caiac si vaslind pe canal, puteti vedea Sete dintr-un punct aparte. Dupa aceea, puteti lua o gustare de scoici si caracatite in timp ce degustati vinurile locale Thau.

Cine ar putea merge: Celor carora le place sa alunece pe apa, se vor simti ca acasa in aceasta calatorie.

Monte Carlo, Monaco

monte carlo

In fiecare luna de mai, cele mai prestigioase curse de Formula Unu au loc pe strazile din Monaco. Se poate explora o parte din cursa mergand pe jos, deci practic se pot auzi tipatele motoarelor si se poate simti mirosul de benzina. Dupa aceea, ar fi timpul sa vedeti colectia de masini clasice ale printului Rainier – adica Bugatti 1929, De Dion Bouton 1903 si Rolls Royce 1952.

Cine ar putea merge: Iubitorii de masini si de curse vor fi incantati de aceasta experienta.

Portofino, Italia

Parasiti portul pentru o scurta plimbare pana la golful Niasca, renumit pentru peisajele subacvatice Posidonia, un loc perfect pentru a intra sub apa si de a explora varietatea marina a acestei zone protejate. In plus, veti putea vedea stele de mare, moluste si altele. Continuand scufundarea, veti intalni anghila pictata, dorada platica si bibanul de mare.

Cine ar putea merge: Pentru cei care iubesc apa si sunt dornici de o aventura pasnica, ar fi pacat sa excluda aceasta excursie din planuri.

Livorno, Italia

Printre ingredientele cele mai appreciate de catre bucatarii italieni este trufa, iar Toscana este unul dintre producatorii de top din Italia. Aventurati-va in domeniu si poate sa inceapa vanatoarea dupa trufe, pe care apoi le puteti utiliza la lectiile de gatit si apoi sa le serviti la pranz.

Cine ar putea merge: Daca va place tot ce este legat de domeniul culinar, aceasta alegere este perfecta.Napoli/Sorrento, Italia

Napoli/Sorrento, Italia

Iata o sansa de a ajunge pana aproape de, probabil, cel mai faimos vulcan din istorie. La urma urmei, Vezuviul a fost inca activ cand a distrus orasul PompeiiNapoli/Sorrento, Italia. Parasind Napoli, va puteti urca intr-o masina 4×4 pe care o puteti conduce pana la baza vulcanului. Acolo, va veti intalni cu un vulcanolog, care va va insoti la crater si va va explica istoria sitului. Pe partiile fertile din jurul Vezuviului se pot vedea productii de struguri, din care s-au obtinut vinuri locale, precum Lacryma Christi del Vesuvio (lacrimile lui Hristos pe Vezuviu).

Foto-Vezuviu-2015-Photo-Vesuvio-2015-Busvia-del-Vesuvio-46

Cine ar putea merge: Aventurierii care sunt intr-o forma buna si nu au probleme de mobilitate sunt asteptati sa se implice in aceasta excursie.

Trapani (Sicilia), Italia

Fenicienii au fost primii care au recunoscut conditiile optime de extragere a sarii in Trapani. Calatorind de-a lungul Via del Sale (strazii de sare), va veti putea opri la salinele cu renume mondial, Trapani, unde chestia alba este ingramadita intr-o veche moara de vant.  In continuare, puteti gasi o ferma de masline veche, unde maslinele sunt trasformate in “aur verde” – o porecla data de catre italieni uleiului de masline. Va puteti plimba printre copacii care produc masline, puteti vedea instrumentele vechi folosite pentru presarea uleiului, apoi puteti degusta uleiul de masline exravirgin cu diverse delicatese siciliene.

Cine ar putea merge: Gurmanzii care doresc sa mearga la sursa unor ingrediente considerate printre cele mai bune din lume, trebuie sa se inscrie pentru acest turneu.

 



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.