Alaska - Nord si Sud

Vezi croaziere in Alaska - Nord si Sud »

Traseele din Alaska va vor aduce fata in fata cu cel putin unul dintre aceste locuri cum ar fi Parcul National Glacier Bay, un loc de patrimoniu mondial UNESCO, numit Cruise Wonder of the World de catre Condé Nast Traveler sau Tracy Arm Fjord si mai departe spre nord, la Colege Fjord sau la Ghetarul Hubbard.

Anumite locuri se pot vizita cel mai bine cu vaporul. Sa mergi cu un autovehicul sau cu avionul din oras in oras in Alaska, de exemplu, este dificil, scump si in unele cazuri imposibil. Vasele de croaziera insa, ajung pe coasta Alaskai foarte usor.
Al doilea itinerariu comun: o croaziera numai dus de la Vancouver sau Seattle spre Anchorage (sau invers).

Vasul opreste in multe dintre aceleasi porturi ca in cazul croazierei Inside Passage, apoi continua spre nord pentru vizitarea Ghetarului Hubbard, College Fjord, Prince William Sound si a Peninsulei Kenai. De la Anchorage, multi turisti isi extind vacanta facand o plimbare de 356 mile cu trenul intre Anchorage-Fairbanks, cu un popas in Parcul National Denali. (In acest parc se afla muntele McKinley, cel mai inalt varf din America.)

O alta optiune pentru o excursie pe uscat: pasagerii debarca la Skagway pentru o excursie in Yukon, Canada si Fairbanks (la intoarcere).

Cateva linii de croaziera mai mici exploreaza regiunea Pacificului de Nord-Vest, la sud de Vancouver, inclsiv calatorii pe Raul Columbia.