Alaska - Pasajul Interior

Vezi croaziere in Alaska - Pasajul Interior »

 Pasajul Interior reprezinta poarta dumneavoastra spre cultura, istoria si atractiile fascinante si pline de culoare. Acestea sunt locuri unde puteti vizita un sat indigen, sa aflati despre triumfurile si tragediile din perioada de glorie Alaska Gold Rush sau sa calatoriti cu caini, cu un adevarat musher.

Golfulete imaculate, cer curat, ghetari alb-albastri, munti crestati, orase micute – acestea fac din Alaska una dintre cele mai populare destinatii de croaziera în plina evolutie. 


Sunt dominante 2 itinerarii de croaziera. Primul, ruta Inside Passage, incepe de obicei din Vancouver, British Columbia, sau Seattle, Washington, si se indreapta pana spre nord printre canale inguste, trece de insulele impadurite pana la un punct de intoarcere (de obicei, la sau langa Skagway). Apoi vasul se intoarce spre sud la punctul de plecare. Vasul se opreste in 3 sau 4 porturi din drum. Printre ele, cele mai populare sunt:
• Sitka, cu influentele sale rusesti. (Sitka a fost un avanpost colonial rusesc si capitala Americii Ruse)
• Juneau, capitala compacta a Alaskai, cuibarita pitoresc la baza unui munte.
• Skagway, un oras cheie al Alaskai in era cautatorilor de aur.
• Glacier Bay, unde pasagerii pot vedea bucati mari de gheata care se desprind din ghetari si se lovesc in apele inghetate.
• Ketchikan, un centru al culturii amerindienilor si auto-proclamata Capitala Mondiala a Somonului.