Antarctica

Vezi croaziere in Antarctica »

Izolata, neatinsa și imersiva - permiteti celui mai rece continent de pe Pamant sa va topeasca inima. Explorarea dumneavoastra in croaziera polara va va prezenta magia Americii de Sud inainte de a incepe aventura pana la sfarsitul lumii - Antarctica.

Ocazional, liniile de croaziera viziteaza Coasta Pacifica a Americii de Sud sau ofera chiar un itinerariu de o lună în jurul Americii de Sud. Ultima varinta trece de Rio si viziteaza Montevideo, Uruguay, Buenos Aires, Argentina, Insulele Falkland, prin Stramtoarea Magellan si apoi continua cu coasta Pacifica a Americii de Sud. Porturile de destinatie cele mai frecventate sunt Valparaiso, Chile (portul din Santiago), si Callao, Peru (Portul din Lima), cu multe alte posibilitati intre ele.
Inainte de a inconjura America de Sud insa, vasul ar putea face un ”ocol” prin Antarctica, unul dintre cele mai indepartate locuri posibile, de obicei prin Ushuaia, Argentina si/sau Punta Arenas, Chile. (Unele croaziere viziteaza Antarctica din Noua Zeelanda.)

Atentie, internetul este plin de croaziere in Antarctica, multe dintre ele organizate de colegii nostrii ca si tailor made program dar care nu au nimic de a face cu Antarctica deoarece croazierele cu vase peste 500 pasageri sunt efectiv interzise prin lege, uzuale fiind vasele de expeditie cu pana la 100 pasageri carora le sunt permise sa acosteze. Croazierele cu vase mari in acest continent se rezuma la a privi peisajele si nu a acosta.