Coasta Americii de Sud

Vezi croaziere in Coasta Americii de Sud »

Coasta Atlantica a Americii de Sud este foarte populara (în special din octombrie în aprilie), cu plecari de obicei din San Juan, Puerto Rico, sau Rio de Janeiro, Brazilia. Opririle intermediare pot include Insula Diavolului (in largul Guianei Franceze) si orase braziliene ca Belem, Recife si Salvador.Unele vase navigheaza pe Raul Amazon, pana la Manaus.
Ocazional, liniile de croaziera viziteaza Coasta Pacifica a Americii de Sud sau ofera chiar un itinerariu de o luna în jurul Americii de Sud. Ultima varianta trece de Rio si viziteaza Montevideo, Uruguay, Buenos Aires, Argentina, Insulele Falkland, prin Stramtoarea Magellan si apoi continuă cu coasta Pacifica a Americii de Sud. Porturile de destinatie cele mai frecventate sunt Valparaiso, Chile (portul din Santiago) si Callao, Peru (Portul din Lima), cu multe alte posibilitati intre ele.
Multe dintre cele mai mari atractii ale Americii de Sud se gasesc la interior, dar pot fi vizitate în cadrul unei excursii optionale sau al unui pachet pre- sau post-croaziera. Printre posibilitati se numara impresionanta Cascada Iguazu, la care se poate ajunge din Brazilia si Machu Pichu din Peru (la care se ajunge din Lima prin Cuzco). Alte doua destinatii indepartate sunt Insula Pastelui si Insulele Galapagos, ambele situate în vestul Americii de Sud.