Insulele Galapagos

Vezi croaziere in Insulele Galapagos »

Arhipelagul Galapagos, laboratorul de viata a lui Darwin, cu o abundenta de viata salbatica rara cuprinde insule izolate de  continent de milioane de ani,cu animale care nu au nici o teama instinctivă de oameni. Calatorind la bordul unui vas de croaziera specializat pentru astfel de expeditii,  veti beneficia de experiente   deosebite la întâlniri strânse cu specii unice, cum ar fi cormorani, iguane marine, și broaste testoase gigante.

Insulele Galapagos sunt situate la Ecuator si sunt dispersate pe o suprafata de aproape 60.000 km² din Oceanul Pacific. Arhipelagul este construit din 19 insule, dintre care 13, mai mari, variaza ca suprafata de la 4.588 km², la 14 km². Cele 6 insule mai mici au o suprafata cuprinsa între 1–5 km². Pe langă insulele principale există numeroase insulite și stanci. Cea mai mare insula din arhipelag este Insula Isabela care, cu o lungime de aproximativ 132 km, acopera mai mult de jumătate din aria de uscat a Arhipelagului Galapagos. Muntele Azul de pe Insula Isabela este cel mai inalt punct al arhipelagului, cu o inălțime de 1.689 m. Astazi 5 dintre insule sunt locuite, cu o populatie de aproximativ 25.000 de locuitori, majoritatea carora lucrează în industria turismului.

Fie ca veti face snorkeling printre pestii lucitori, testoasele de mare, pinguinii si leii de mare jucausi sau veti face o plimbare pentru a intalni focile de Galapagos cu blana, iguanele marine sau leii de mare iar mai apoi sa va relaxati pe plajele virgine de un alb imaculat.Explorati pesterile si lagunele ascunse, descoperiti paradisul iguanei marine in Punta Espinoza, sau admirati pepinierele de lei de mare. Indiferent ce veti alege sa faceti veti constata ca sunteti intr-o alta lume, una de care doar ati auzit pe la emisiunile posturilor de specialitate.