Asia/Africa si Orientul Mijlociu

Vezi croaziere in Asia/Africa si Orientul Mijlociu »

Este aproape imposibil sa rezumam toate itinerariile care includ porturile asiatice. Exista insa cateva modele generale. Daca contextul politic permite, mai multe croaziere se ”strecoara” printre insulele Indoneziei, Malaeziei, Filipinelor si Singapore. Un al doilea model: Asia de Sud-Est, cu Thailanda, Vietnam si Singapore ca si tari cheie. Porturile din India se inscriu in putine itinerarii, adesea in legatura cu Sri Lanka si Maldivele. Hong Kong si alte porturi mari din China si Taiwan constituie un alt itinerariu tipic. In final, Japonia si Corea de Sud reprezinta o combinatie geografica naturala pentru croaziere. Majoritatea croazierelor care viziteaza Asia au loc intre lunile octombrie si mai, desi cateva vase raman si in timpul lunilor de vara.

Sunt dominante 5 mari itinerarii pentru Africa:
 - primul include tarile africane din nord-vest, Tunisia si Maroc, uneori in combinatie cu Insulele Canare si Madeira.  In general, aceste croaziere au loc din mai pana in octombrie.
 - al doilea itinerariu include Coasta de est a Africii. Porturile Mombasa - Kenya, sau Dar es Salaam - Tanzania, sunt de obicei cuplate cu insulele din Oceanul Indian precum Zanzibar, Madagascar, Seychelles, Comoros, Reunion si Mauritius.
 - al treilea model este o variatie a celui de-al doilea. In locul intoarcerii catre Mombasa sau Dar es Salaam, vasul navigheaza spre Africa de Sud (sau invers).
 - un al patrulea itinerariu viziteaza Coasta de vest a Africii. Aceste 3 ultime itinerarii au loc in mod tipic, in vara Emisferei Sudice, care dureaza din noiembrie pana in martie.
 - in cele din urma, unul dintre cele mai legendare itinerarii de croaziera dintre toate, pe Raul Nil, de obicei intre Aswan si Luxor, Egipt. Croazierele pe Nil sunt operationale tot timpul anului si se folosesc ambarcatiuni special concepute pentru croazierele pe rauri – spre deosebire de Amazon, pe Nil nu navigheaza vase de croaziera cu curse regulate. Si daca mai adaugam Golful Persic cu faimoasele Emirate, din care de departe Dubaiul este cel mai cautat, avem o imagine clara a itinerariilor din aceste destinatii.

Africa

Africa

Un taram de contraste, Africa ofera o experienta de calatorie care este una de natura, in care natura domneste cu peisajele sale pline de suflare, de la vulcani la recife uriase de piatra de granit inchis, cerul moale si lagune suspendate in timp. Acesta este fundalul vieții pe acest continent mare...

Asia de Sud

Asia de Sud

Sudul Asiei este nirvana pentru calatori, oferind minuni naturale ca insulele calcaroase mistice din Golful Halong, comori fara sfarsit ca templele din Thailanda si Cambodgia si orase mari ca Hong Kong si Singapore. Oamenii sunt bine crescuti si ospitalieri, mandri de cultura lor bogata, de mestesugurile...

China

China

China este a doua tara ca marime din lume, dupa suprafata uscata, in urma Rusiei si este, a treia, sau a patra, cea mai mare ca suprafata totala dupa Rusia Canada si, in functie de modul de calcul, SUA . Clima Chinei este dominata, in principal, de sezoane uscate si musoni umezi, care duc la diferente...

Japonia si Orientul Indepartat

Japonia si Orientul Indepartat

Prin Orientul Indepartat se poate intelege o zona care cuprinde din punct de vedere geografic si cultural nord-estul extrem al Rusiei, zona de coasta a Chinei, Taiwanul, Japonia, Coreea de Sud si Coreea de Nord, Filipinele si peninsula Indochina, in care se afla statele Vietnam, Cambogia si Laos. Poate...