Africa

Vezi croaziere in Africa »


Un taram de contraste, Africa ofera o experienta de calatorie care este una de natura, in care natura domneste cu peisajele sale pline de suflare, de la vulcani la recife uriase de piatra de granit inchis, cerul moale si lagune suspendate in timp. Acesta este fundalul vieții pe acest continent mare si complex.

Sunt dominante 5 mari itinerarii pentru Africa:
Primul include tarile africane din nord-vest, Tunisia si Maroc, uneori in combinatie cu Insulele Canare si Madeira. In general, aceste croaziere au loc din mai pana in octombrie.
Al doilea itinerariu include Coasta de Est a Africii. Porturile Mombasa, Kenya, sau Dar es Salaam, Tanzania, sunt de obicei cuplate cu insulele din Oceanul Indian precum Zanzibar, Madagascar, Seychelles, Comoros, Reunion si Mauritius.
Al treilea model este o variatie a celui de-al doilea. In locul intoarcerii catre Mombasa sau Dar es Salaam, vasul navigheaza spre Africa de Sud (sau invers).
Un al patrulea itinerariu vzitează Coasta de Vest a Africii. Aceste 3 ultime itinerarii se produc in mod tipic in vara Emisferei Sudice, care dureaza din  luna Noiembrie pana in luna Martie.
In cele din urma, unul dintre cele mai legendare itinerarii de croaziera dintre toate, pe Raul Nil, de obicei intre Aswan si Luxor, Egipt. Croazierele pe Nil sunt operationale tot timpul anului și folosesc ambarcatiuni special concepute pentru croazierele pe rauri – spre deosebire de Amazon, pe Nil nu navigheaza vase de croaziera cu curse regulate.