Asia de Sud

Vezi croaziere in Asia de Sud »

Sudul Asiei este nirvana pentru calatori, oferind minuni naturale ca insulele calcaroase mistice din Golful Halong, comori fara sfarsit ca templele din Thailanda si Cambodgia si orase mari ca Hong Kong si Singapore. Oamenii sunt bine crescuti si ospitalieri, mandri de cultura lor bogata, de mestesugurile distinctive, arhitectura magica si bucataria captivanta. Toate combinate ofera pasagerilor o experienta de neuitat.

Este aproape imposibil să rezumam toate itinerariile care includ porturile asiatice. Exista însa câteva modele generale. Daca contextul politic permite, mai multe croaziere se ”strecoara” printre insulele Indoneziei, Malaeziei, Filipinelor si Singapore.Un al doilea model: Asia de Sud-Est, cu Thailanda, Vietnam si Singapore ca si tări cheie. Porturile din India se înscriu în putine itinerarii, adesea în legătura cu Sri Lanka și Maldivele. Hong Kong si alte porturi mari din China si Taiwan constituie un alt itinerariu tipic. In final, Japonia si Corea de Sud reprezintă o combinatie geografica naturala pentru croaziere.Liniile de croaziera, in majoritatea cazurilor, evita lunile umede si ploioase programand multe din croazierele din Sudul Asiei din noiembrie pana in martie. Deloc surprinzator, aceste luni atrag majoritatea turistilor din si din afara regiunii, rezultand in aglomeratii la cele mai populare atractii turistice. Sarbatori ca la Tet la sfarsitul lunii ianuarie sau inceputul lunii februarie pot face zilele lungi si zgomotoase, preturile cresc, transportul in comun este aglomerat, iar magazinele pot fi inchise.

Orase ca Singapore, Hong Kong si Bangkok sunt destinatii turistice de mult timp si asta se vede in facilitatile din porturi, sistemele publice de transport sofisticate, spatii de cazare luxoase si restaurante impresionante. Aceasta combinatie de nou cu vechi face ca Sudul Asiei sa fie un loc atat de dinamic pentru explorari.