China

Vezi croaziere in China »

China este a doua tara ca marime din lume, dupa suprafata uscata, in urma Rusiei si este, a treia, sau a patra, cea mai mare ca suprafata totala dupa Rusia Canada si, in functie de modul de calcul, SUA .

Clima Chinei este dominata, in principal, de sezoane uscate si musoni umezi, care duc la diferente pronuntate de temperatura intre iarna si vara. In timpul iernii, vanturile nordice, care provin dinspre latitudini mai inalte, sunt reci si uscate; în timpul verii, vanturile dinspre sud, din zonele de coasta ale latitudinilor mai joase, sunt calde si umede. Clima Chinei difera de la o regiune la alta, din cauza teritoriului vast si a topografiei complexe. O problema majora de mediu in China este extinderea continua a deserturile sale, in special a desertului Gobi.Cu toate ca liniile – bariera – de arbori plantati în 1970 au redus frecventa furtunilor de nisip, seceta prelungita si practicile agricole gresite au dus la aparitia de furtuni de praf, ce afectează nordul Chinei, in fiecare primavara, extinzandu-se apoi si inspre alte parti ale Asiei de Est, inclusiv in Coreea si Japonia.

Este aproape imposibil sa rezumăm toate itinerariile care includ porturile asiatice. Exista insa cateva modele generale. Daca contextul politic permite, mai multe croaziere se ”strecoara” printre insulele Indoneziei, Malaeziei, Filipinelor si Singapore. Un al doilea model: Asia de Sud-Est, cu Thailanda, Vietnam și Singapore ca si tari cheie. Porturile din India se inscriu in putine itinerarii, adesea în legatură cu Sri Lanka și Maldivele. Hong Kong si alte porturi mari din China si Taiwan constituie un alt itinerariu tipic. In final, Japonia și Corea de Sud reprezinta o combinatie geografica naturala pentru croaziere.  Majoritatea croazierelor care viziteaza Asia au loc intre lunile octombrie si mai, desi cateva vase raman si in timpul lunilor de vara. China ramane o destinatie care incepe sa se ...destainuie turismului de croaziera,unele dintre liniile mari de croaziera "au luat cu asalt" porturile chinezesti oferind itinerarii memorabile, altele tranziteaza China vizitand cateva dintre cele mai importante porturi chinezesti. Indiferent de strategiile folosite , liniile de croaziera au inteles imensul potential al destinatie.