Japonia si Orientul Indepartat

Vezi croaziere in Japonia si Orientul Indepartat »

Prin Orientul Indepartat se poate intelege o zona care cuprinde din punct de vedere geografic si cultural nord-estul extrem al Rusiei, zona de coasta a Chinei, Taiwanul, Japonia, Coreea de Sud si Coreea de Nord, Filipinele si peninsula Indochina, in care se afla statele Vietnam, Cambogia si Laos. Poate cuprinde si statele din Asia de Sud-Est: Malaesia, Singapore, Myanmar, Tailanda si Indonezia.

"Orientul Indepartat" evoca o realitate geografica, dar si culturala, care adauga marii distante fata de Europa si exotismul. Astfel, Australia si Noua Zeelanda nu sunt considerate ca parte a "Orientului Indepartat", desi se afla plasate mai la rasarit decat China, de exemplu, pentru ca au o cultura predominant europeana.

Japonia reprezinta o destinatie culturala aparte si tot mai multi turisti doresc sa viziteze aceste tinuturi. Marile linii de croaziera au facut cateva porturi din Japonia ca Home Port tocmai datorita interesului crescut pentru aceste itinerarii.

Cunoscuta si ca Tara Soarelui Rasare, Japonia este situata pe un lant de insule aflate intre Oceanul Pacific si Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeana.

Potrivit unei legende, Japonia a fost creata de catre zei. Acestia au infipt o sabie in ocean iar la scoaterea ei s-au format patru picaturi ce au devenit insulele principale iar in jurul lor o multime de insule mici, peste 5000 la numar. Cele patru insule importante ce incorporeaza aproape in totalitate teritoriul Japoniei sunt: Honsu, Hokkaido, Kyushu si Shikoku.