Australia/Noua Zeelanda

Vezi croaziere in Australia/Noua Zeelanda »

Desi multi oameni considera ca Australia si Noua Zeelanda sunt la fel, natiunile insulare coexista in Pacificul de Sud ca vecini apropiati cu personalitati complet diferite. Aussies si Kiwis se bucura de o rivalitate frateasca pe terenul de sport, dar Noua Zeelanda are oferte proprii care nu se pot compara cu cele ale Australiei. Cultura Maori este una dintre cele mai puternice in toata Polinezia, si daca ai vazut imaginile care iti taie respiratia in blockbusterul “Lord of the Rings” nu vei fi dezamagit; aici au fost filmate.

Vechii locuitori ai Polineziei au numit Noua Zeelanda “Aotearoa”, care inseamna “tara norului lung alb.” Cand comerciantii europeni si vanatorii de balene au sosit la sfarsitul secolului XVIII, a avut reputatia unei tari cu o frumusete robusta si misterioasa, o tara a gheizerelor si gheturilor adica o combinatie de maori si britanic.

Tara are doua parti frumos ambalate. Insulele din nord si sud sunt separate de stramtoarea Cook, care are mai mult de 19 kilometri latime in punctul cel mai ingust. Insula din nord este mai populata, are orase mai mari precum Auckland si capitala tarii – Wellington. Insula din sud este adevarata vedeta a spectacolului, cu spatii largi deschise, munti spectaculosi, lacuri si ghetari.

Din Bay of Islands in varful Insulei de Nord pana la dramatica zona Fiordland din sudul indepartat, o croaziera in Noua Zeelanda iti deschide o lume de minuni ale naturii si iti prezinta o cultura vibranta. Este una din cele mai sigure tari pentru calatorii, cu o retea eficienta de linii aeriene, drumuri in general bune, asigurare de sanatate excelenta si facilitati pentru urgente in spitale.

Perioada optima pentru a vizita Noua Zeelanda este in lunile de vara – decembrie, ianuarie si februarie – desi sezonul official de croaziere incepe in primele zile din octombrie iar majoritatea activitatii scade la sfarsitul lui aprilie. Intre mai si septembrie, doar cateva nave mai ajung aici, cu nici o activitate in iulie – prima luna a iernii.