Caraibe de Est

Vezi croaziere in Caraibe de Est »

Dintre toate destinatiile din lume, Caraibele de Est ofera cea mai mare selectie de croaziere. Aproape fiecare linie de croaziera, majora sau minora, ofera un anumit tip de itinerariu care se concentreaza pe aceasta regiunea sau cel putin atinge un port sau doua. 

Vasele nu imbarca doar din marile porturi (Miami si portul Everglades din Fort Lauderdale) ci si din alte porturi de pe Coasta de Est, de la New York la Charleston. Puteti chiar naviga spre sau dinspre Europa in timpul perioadelor de repozitionari ale vaselor din primavara si toamna.

Vasele pornesc apoi spre est si se opresc în urmatoarele insule:
Virgin Islands ale SUA, compuse din St. Thomas (peisaje minunate si cumparaturi), St. Croix si St. John (numai cele mai mici vase ancoreaza aici).
British Virgin Islands, mult mai putin dezvoltate decat corespondentele lor din SUA. Pe una dintre aceste insule (Virgin Gorda) se afla ”The Baths”, o formațiune unică de lespezi de piatra.
St. Martin/St. Maarten, guvernata în comun de francezi si olandezi. Vasele ancorează pe partea olandeza (St. Maarten), unde se pot face cele mai multe cumparaturi. Partea franceza (St. Martin) este celebra pentru restaurantele sale rafinate.
Antigua, o insula tropicala luxurianta cu o atracție unica, ”Șantierul Naval al lui Nelson”, unde flota britanica din Caraibe a fost stabilita în timpul secolului al XVIII.
Guadeloupe și Martinique, care au multe în comun: cultura franceza, vulcani, peisaje verzi si multe cumparaturi.
Alte insule din Caraibele de Est în care opresc unele linii de croaziera sunt Dominica, St. Lucia, St. Vincent, Grenada si St. Kitts.

Multe itinerarii includ, de asemenea, insule private ale liniilor de croaziera, cum ar fi Labadee (Royal Caribbean), Half Moon Cay (Holland America), Marea Stirrup Cay (Norwegian Cruise Line) sau Princess Cays (Princess Cruise Line).     

Sezonul de varf in Caraibele de Est incepe in decembrie si se termina in luna aprilie, ademenind turistii care vor sa evite iarna din Statele Unite, Canada si Europa. Unele linii de croaziera ofera itinerarii si in sezonul de vara care devine din ce in ce mai mult o destinatie pentru familii.