Caraibe de Vest

Vezi croaziere in Caraibe de Vest »

Usor de ajuns aici din aceleasi porturi din Florida ca si croazierele pentru Bahamas si ocazional din Houston, Galveston sau New Orleans, Caraibele de Vest (care includ uneori si orașele de coasta din Golful Mexiului) ofera un vast spectru de experiente in insule si pe continent . Iata care sunt cele mai importante:
Cancun, în Peninsula Yucatan, una dintre cele mai populare statiuni ale Mexicului. Cancun ofera posibilitataea de a face cumparaturi grozave, restaurante minunate si mult diverstisment. Relativ aproape sunt celebrele ruine mayase. Dincolo de Cancun se afla Insula Cozumel, unde andocheaza si unele vase. Scufundarile si pescuitul au facut din Cozumel o destinatie celebra.
Insulele Cayman, un alt loc legendar pentru scufundari. 2 atractii celebre: o fermă de testoase si ”Orasul Pisicilor de Mare”, unde scufundatorii pot inota cu aceste vietati cu figuri fioroase și totusi blande.
Jamaica, celebra pentru muzica reggae, peisaje variate si numeroase atractii. Cea mai cunoscuta: ”Cascada Dunns”, unde un rau cade în cascadă pe o serie de pietre asemanatoare unor scari pe care pot urca vizitatorii.
Haiti, pe partea vestica a marii insule Hispaniola. Imbinarea culturilor franceze si africane este incitanta, iar arta populara este colectionată in toata lumea.
Republica Dominicana, care ocupa partea de est a insulei Hispaniola. Este bogata in obiective istorice, multe terenuri de golf si locuri pentru cumparaturi.
Incluse uneori pe itinerariul Caraibelor de Vest sunt porturile mexicane Tampico si Veracruz, in Golful Mexicului, precum si Key West, Florida. Porturile din America Centrală Puerto Limon, Costa Rica, Insula Roatan, Honduras, Orasul Belize, Belize, devin din ce în ce mai populare. Daca situatia politica se schimbă, Cuba va deveni probabil o destinatie foarte importanta pentru croaziere. Retineti insă ca multe dintre croazierele din Caraibele de Vest fac opriri la Nassau, Bahamas.
Bogata varietate de optiuni din Caraibe demonstreaza motivul popularitatii lor. Aceasta destinatie se reflectă si in structura pasagerilor. Croazierele din Caraibe si Bahamas atrag pasageri de aproape toate felurile si grupele de varsta.