Transcanal/Canalul Panama

Vezi croaziere in Transcanal/Canalul Panama »

Deseori asociata cu Riviera Mexicana este croaziera prin Canalul Panama. Porneste din Acapulco, transporta pasagerii spre Canal, posibil cu vizitarea unui port din America Centrala in drum. După trecerea prin Canal, vasul se poate opri in porturi din Columbia, Venezuela si Caraibe. Itinerariul poate opera evident si in sens invers, din Caraibe in Acapulco. In general, croazierele in Canalul Panama dureaza intre 10 si 24 de zile. Unele itinerarii mai scurte care pun accent pe Caraibe si America Latina tranziteaza o ecluza sau 2 din Canalul Panama ca o caracteristica speciala a calatoriei si uneori se opresc în Colon, Panama.

Una din cele mai mari minuni din domeniul tehnicii ingineresti,Canalul Panama ar trebui  sa fie pe lista de calatorie a fiecarui turist. Acesta constructie este una din dovezile  care demonstreaza ingeniozitatea americanilor.

Calatorii intodeauna si-au croit drum prin istmul de 50 de mile ce leaga America de Nord si cea de Sud, numit “Trecatoarea dintre cele doua Lumi”. Pana la constructia canalului, calatorii erau nevoiti sa traverseze raurile din jungla. In 1880, francezii au inceput sa construiasca pentru prima data canalul care s-a incheiat cu un eșec dupa 20 de ani, cauzand moartea a 20000 de muncitori. In 1903 S.U.A  a preluat initiativa investind 352 milioane de dolari,  in 1914 deschizandu-se pentru prima oara Canalul Panama.

Perioada recomandata pentru a opta pentru o croaziera in Canalul Panama este din luna Octombrie pana in luna Aprilie.Totodată specialistii sunt de parere ca este ideal sa va incepeti sejurul dupa incheierea sezonului ploios, in luna noiembrie.