Scandinavia si Fiordurile Norvegiene

Vezi croaziere in Scandinavia si Fiordurile Norvegiene »

Tarile Scandinave imbina, intr-o armonie perfecta, ca intr-un mare creuzet istoric, melanjul fascinant al culturilor nordice, natura coplesitoare si bineinteles o civilizatie ajunsa, parca, la apogeul sau.

Chiar pentru cei mai putin pasionati de calatorii peisagistice, Norvegia nu are cum sa te lase indiferent. Peste 20.000 km de linie de coasta muntoasa, sute de fiorduri si mii de insulite, canioane si cascade fascinante creaza un tablou monumental si dramatic, inegalabil in niciun alt peisaj geografic european. Atractia se revarsa insa pretutindeni. Farmecul oraselor hanseatice, grandoarea geometrica a capitalelor, mirajul nordului si a ‘noptilor albe’, elanii si renii maiestosi care populeaza tara lui Mos Craciun, sunt doar cateva particularitati modeste, dar sublime, a ceea ce este si ofera Scandinavia.

Majoritatea oamenilor cred că o croazieră europeană se centrează pe destinațiile populare: vestul Mediteranei pentru romantismul Spaniei și a Italiei, estul Mediteranei pentru insulele grecești și locurile istorice, sau Marea Baltică pentru marile orașe ca St. Petersburg, Stockholm și Copenhaga. De obicei, fiordurile norvegiene rămân uitate printre aceste itinerarii, fiind puse deoparte și considerate o destinație după ce vizitezi cele mai importante dintre destinații.

Poate că, acest fapt este datorat deoarece nimeni nu știe prea bine ce o să găsească în Alesund, Flam și Geiranger. Sau poate că, oamenii aleg croazierele în marile destinații unde pot vizita mai multe țări într-o călătorie, în loc de o singură țară. Atunci, ce este un fiord și de ce ar trebui să mergeți să vedeți unul?