Grecia/Turcia si Marea Neagra

Vezi croaziere in Grecia/Turcia si Marea Neagra »

Pentru cei care iubesc istoria antica, Mediterana de Est are putini rivali. Din porturile cheie precum: Venetia, Atena (Piraeus) si Istanbul, vasele pornesc pentru a merge pe urmele lui Homer, Herodot si altii.

Inconjurata de sute de insule, Grecia este fara indoiala cea mai potrivita destinatie pentru o vacanta in stilul dolce far niente, alaturi de peisaje paradisiace cufundate in istorie straveche. Cum primavara nu intarzie sa apara, e timpul sa scoti sandalele din dulap si sa iti planuiesti in detaliu croaziera perfecta spre frumoasele insule din Grecia.

Turcia, o alta destinatie foarte cautata de turisti, ofera o mare varietate de destinatii pentru toti cei care o viziteaza. De la cupolele si minaretele care strapung cerul orasului Istanbul, pana la ruinele romane care impanzesc coasta de vest si pe cea de sud, de la plajele din Antalya si statiunile turistice de la Marea Mediterana, pana la muntii acoperiti de ceata din partea de est a Marii Negre. 

Intr-o croaziera, poti descoperi orasul Istanbul, care este un loc fascinant si totodata singurul oras din lume situat pe doua continente. Odata ajuns aici, vei fi nerabdator sa descoperi ruinele bizantine, palatele, moscheele si bisericile antice, hamam-urile si buticurile occidentale. Pe langa Istanbul, mai poti descoperi frumusetile Efes-ului un oras antic construit de greci in Provincia Izmir din Turcia. In timpurile stravechi, Efes a fost unul dintre cele mai populate orase ale Turciei, renumit mai ales pentru Templul Zeitei Artemis, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, sau mai poti descoperi frumoasul oras-statiune - Kusadasi, care se afla chiar in apropierea vestigiilor oraselor antice Ephesus, Miletos sau Pamukkale, pe coasa de vest a Turciei.