Insulele Canare

Vezi croaziere in Insulele Canare »

Insulele Canare (spaniola Islas Canarias) sunt un arhipelag format din sapte insule de origine vulcanică din Oceanul Atlantic, relativ aproape de coasta de nord-vest a Africii. Insulele apartin Spaniei, formand o comunitate autonoma a acestei tari.
Insulele si capitalele lor sunt:
Tenerife (capitala Santa Cruz de Tenerife);
Gran Canaria (capitala Las Palmas de Gran Canaria);
Lanzarote (capitala Arrecife);
La Palma (capitala Santa Cruz de La Palma);
La Gomera (capitala San Sebastián de La Gomera);
El Hierro (capitala Valverde);
Fuerteventura (capitala Puerto del Rosario).

Lanzarote este cel mai nordica dintre Insulele Canare, adesea cunoscuta sub numele de "insula vulcanului". Capitala sa este Arrecife, un oraș liniștit de aproximativ 30.000 de locuitori. In prezent, Lanzarote este alcatuita din două masive distincte: Famara in nord si Los Ajaches in sud, unde secole de eroziune au sculptat stanci abrupte si ravene profunde, contrastand brusc cu dealurile rotunjite din regiunea centrala a insulei.
Cea mai apropriata insula se afla la 108 km fata de coasta de nord-vest a Africii. Avand in vedere clima lor blanda tot timpul anului precum si numeroasele atractii turistice din aceste insule au determinat liniile de croaziera sa includa in itinerariile de Mediterana de Vest si aceste Insule mai ales in perioada rece a anului cand pasagerii se pot rasfata la temperaturi demne de plaja, scufundari si alte preocupari ...de vara.