Insulele Grecesti

Vezi croaziere in Insulele Grecesti »

 Pentru cei care iubesc istoria antica, Mediterana de Est are putini rivali. Din porturile cheie din Venetia, Atena (Piraeus) si Istanbul, vasele pornesc pentru a merge pe urmele lui Homer, Herodot si altii. Nimic nu se compara cu o croaziera prin insulele grecesti, unde daca va permiteti ca si timp dar ca si buget puteti ca in 7 pana la 14 zile sa le vizitati pe toate, incercand experiente de neuitat.

Principalele insule care sunt incluse in itinerariile vaselor mari sunt Mykonos, Creta, Santorini si Rhodos, ale caror porturi pot gazdui pana la 4 vase gigant in timpul sezonului de varf ( Iunie – August). Plajele insorite, tavernele aglomerate, peisajele unice si monumentele istorice sunt cateva dintre motivele pentru care o multime de turisti viziteaza aceste insule an de an.

Dar in afara acestor insule deja cunoscute mai sunt si cateva sute de insule care merita explorate,  cum ar fi insulele Kalymanos, Telendos, sau Syros.  Si daca veti alege voiaje in luna Septembrie sau de la sfarsitul sezonului atunci veti realiza ca temperatura este mult mai suportabila si apa marii este la fel ca si in lunile caniculare, precum si faptul ca nu va veti lovi de o asa mare aglomeratie.

Chiar daca nu sunteti un impatimit al istoriei sau al religiei nu veti putea sa nu fiti atrasi de atmosfera mitologica ce o inspira aceste insule.  Odata ajunsi  veti observa faptul ca prezentul si trecutul se imbina la perfectie. Veti avea posibilitatea sa vedeti ruinele unor vechi cetati sau biserici. 

Plajele Insulelor Grecesti sunt renumite din cauza unui motiv legendar. Pe oricare plaja va veti afla veti observa ca nisipul e perfect, ca si intr-o vedere. Daca va place sa inotati atunci acesta este locul ideal.