SUA si Canada de Est

Vezi croaziere in SUA si Canada de Est »

Vasele de pasageri au străbătut apele Atlanticului de pe coasta Americii de Nord de mai mult de un secol. Una dintre cele mai celebre a fost Fall River Line, formată din vapoare cu aburi elegante care serveau transportului între New England și New York City. Altul a fost legendarul Bluenose, o goeletă care naviga între Maine și Nova Scotia. Și bineînțeles marile vase de la începutul secolului XX care urmau ruta dintre Europa și New York, ocolind țărmurile de nord-est.
Astăzi, croazierele de coastă din partea de nord-est cunosc o renaștere, vasele navigând între 2 dintre cele mai mari orașe din America de Nord, New York și Montreal.Cele mai importante opriri intermediare sunt:
Newport, Rhode Island, unde se află câteva dintre cele mai mari conacuri din America.
Boston, Massachusetts, ”leaganul libertății” Statelor Unite.
Bar Harbour, Maine, poarta către Parcul Național Arcadia.
Saint John, New Brunswick, și Halifax, Nova Scotia, 2 orase cheie ale Provinciilor Maritime Canadiene.
Quebec, Quebec, o mică parte din Franța secolului al XVII aflată chiar în America de Nord.
Sezonul de croaziere din partea de nord-est se întinde de la sfârșitul primăverii până toamna. Croazierele din timpul toamnei cu culorile specifice sunt foarte populare. Pasagerii care se găsesc la bordul unei croaziere în partea de nord-est sunt diverși. Ceea ce îi atrage sunt istoria și tradiția.
Vasele se aventurează adesea în apele mai sudice ale Atlanticului, de multe ori în cadrul croazierelor de repoziționare de la nord-est în Caraibe. Printre porturile vizitate se numără: Philadelphia, Pennsylvania, Baltimore, Maryland, Norfolk, Virginia, Charleston, Carolina de Sud și Savannah, Georgia. Boston, Philadelphia și Baltimore servesc din ce în ce mai mult și ca porturi de plecare.