• Cum ajung in port?

    Ne-am inteles clar ca ajungeti in orasul port cu minim 1 zi inainte de imbarcare. De la aeroport putem sa va oferim transfer privat de la linia de croaziera dar destul de scump (80 - 200 dolari/persoana/ruta). O alta solutie ar fi transfer privat cu firme specializate in transferuri si acestea comparabile cat de cat ca tarife cu transferul liniei de croaziera. Cel mai accesibil financiar ramane insa taximetria locala, singurele zone unde nu recomandam acest lucru fiind Turcia si Alaska, aici opiniem pentru transfer de la linie. Asadar taxi aeroport - hotel, ziua urmatoare hotel - port si la debarcare in sens invers sau port - aeroport. Majoritatea aeroporturilor sunt conectate cu orasul, cu portul prin retele locale de transport in comun gen metrou, autobuz, tren rapid etc. care sunt ultraaccesibile financiar. Spuneti taximetristului numele vasului, a liniei si acesta va va duce pana la scara vasului.

  • Gasesc parking in port?

    Daca mergeti cu masina proprie nu va fi o problema parcarea, majoritatea porturilor avand parcari private unde pentru 10-20 euro/zi puteti parca masina pe durata croazierei. Cereti-ne acest lucru si va vom ajuta.

  • Proceduri la imbarcare

    In principal de pe la ora 10 - 11 dimineata va puteti prezenta la imbarcare (check-in-ul il vom facem noi online pentru dumneavoastra, din agentie), ajungeti in port, predati bagajele mari, daca nu va sunt etichetate aratati ticketele de croaziera celor ce va vor ridica bagajul si vi le eticheteaza ei. Nu uitati de geanta de umar cu articole diferite de stricta si imediata necesitate, va dura 1-3 ore pana cand trolerele dumneavoastra ajung in cabina. Indicat ar fi sa nu aveti bauturi alcoolice in bagaje, unele linii mai inchid ochii pentru 1 sticla de sampanie sau 1-2 sticle de vin. Despre alte articole, substante nu vorbim sigur stiti si dumneavoastra ce este permis si ce nu. Intrati in terminal, s-ar putea sa aveti in fata dumneavoastra un numar apreciabil de turisti care si ei vor sa se imbarce, singura vina a lor este ca au ajuns inaintea dumneavoastra, asa ca aveti rabdare, mai luati un cocktail, pregatiti-va ticketele, pasapoartele, cardul de credit si... rabdare. Aranjati-va coafura si nu uitati sa zambiti frumos pentru poza de pe card cruise, cele mai frumoase reusite poze vor fi trimise intregului echipaj gen poza zilei asa ca sa nu va mire daca se vor uita in vreun anumit fel al dumneavoastra. Ca spirit de gluma la cateva croaziere am fost ales poza croazierei, incat peste tot pe vas cind ma intalneau cei din echipaj ma intampinau cu zambete cordiale (nu va spun cum am reusit asta). Dupa toate formalitatile lasati grijile la sol si... welcome on board. Nu uitati sa imortalizati momentul! Atentie, ora din graficul de navigare este ora cand vasul ridica ancora, multe linii inchid check-in-ul cu 1-2 ore inainte de aceasta operatiune, asa ca nu lasati pe ultimele minute prezenta la imbarcare, vasul NU VA ASTEAPTA!!