Legende la bordul vasului Norwegian Epic

De Paul Motter

Trebuie sa recunosc ca am fost putin sceptic atunci cand compania NCL a anuntat pentru prima oara spectacolul „Legende”, realizat de o companie din Las Vegas specializata in spectacole ce aduc tribut artistilor, unele dintre cele mai deosebite spectacole de la bordul vasului Norwegian Epic.

In ansamblu, nu puteam sa gresesc mai mult. Ca multe alte lucruri ce m-au surprins la Norwegian Epic, debutul acestui spectcol ce a avut loc duminica trecuta a fost cu mult mai impresionant decat m-am asteptat. Si acest lucru se datoreaza lui Richard Kilman, noul Director de divertisment de la NCL, care a reusit dupa doar 2 ani de lucru sa ajunga in fruntea concurentei. Norwegian Epic ofera cele mai bune spectacole de divertisment atingand un nivel la care sincer nu m-am asteptat sa il vad la un spectacol pe mare.

Cei 3 artisti reprezentati in spectacolul „Legende pe mare” sunt Tina Turner, Madonna si Evis. La inceput m-am asteptat ca spectacolul sa se desfasoare sub forma unor show-uri solo, asemanatoare cu cele ale artistilor carora li se aduce tribut, repetate de cateva ori inainte, sustinute si de orchestra Epic.

Gresit! In realitate, spectacolul „Legende pe mare” este o productie complexa ce are propria formatie si 5 dansatori profesionisti pe fundal ce au activat in spectacolele din Las Vegas, cu nenumarate costumatii si o coregrafie ce seamana foarte bine cu cea din spectacolele artistilor originali.

Spectacolul incepe cu un tribut adus Tinei Turner si transforma scena intr-un adevarat concert, cu toate amanuntele pe care probabil ca vi le amintiti si cu toate miscarile extraordinare in care o identificati pe Tina Turner, cu dansatorii si vocalistii ei.

Urmatorul artist este Madonna. Veti putea vedea toate costumele controversate pentru care Madonna este deja faimoasa de la costumatiile cu tenta catolica la cele ce emana o senzualitate aparte din piesa „Like a virgin”. Toate aceste detalii sunt suficiente pentru a retrai momentul cand ati auzit pentru prima data cantecul. Coregrafia este perfecta, cu dansatori imbracati provocator, cu maicute sexy si preoti – exact asa cum si-ar dori Madonna.

Ultimul este Elvis. Animatorul este cu mult mai bun decat tanarul Elvis. Desi este extraordinar de frumos, el aproape arata ca Elvis la debutul in hit-ul „Hound Dog”. Dintre toti a fost cel mai nervos si necizelat performer, insa s-a folosit de acest lucru in sceneta sa, la fel cum adevaratul Elvis ar fi facut-o cu replici de genu: „mi-e cald de mor aici”. Rupandu-si camasa de pe piept, esarfele ajung la doamnele din public aflate in pragul lesinului. O mandra australianca simpatica chiar sugereaza: „daca esti atat de infierbantat de ce nu scoti si pantalonii?”. La care imitatia lui Elvis raspunde rusinat: „doamna, acesta nu este un astfel de spectacol”.

Coregrafia scenica a artistului adevarat este pusa in scena pe vasul Epic in mod aproape identic de catre performer, in timp ce pe ecrane este proiectat videoclipul lui Elvis. Acest lucru arata increderea in acest interpreti ca sunt niste artisti desavarsiti si ca pot fi comparati cu celebrele legende.

In mod ironic, in timp ce conceptul de „Legende pe mare” nu este cu mult diferit de mai multe spectacole standard prezentate pe alte nave de croaziera care sunt ca un „salut la..nimic”, aceasta reprezentatie depaseste de departe orice spectacol tipic de pe orice alta nava. Acesti interpreti sunt cu adevarat talente innascute pentru a juca aceste roluri; coregrafia si executarea acestora este ca si cum te-ai uita la un concert real a adevaratilor artisti.

Spectacolul „Legende pe mare” va fi reprezentat doar pe scena teatrului vasului Epic de sase ori pe fiecare croaziera – la doua spectacole pe seara din trei, a celor de la Blue Man Group, nu se mai gasesc locuri. Asta inseamna ca locurile sunt limitate si pentru a putea beneficia de unul va trebui sa faceti rezervare. „Legends Unplugged” va fi un show mai mult in stil de cabaret si se va desfasura in locul de luat masa Manhattan. Acest spectacol se va juca doar de trei ori in total, fiecare artist va avea o reprezentatie scurta – nu va fi nevoie de rezervare, dar se merge pe ideea „primul venit, primul servit”. Apoi vor mai fi cativa dansatori si cantareti care vor aduce tribut clasicilor Motown.

Asa cum am spus cititorilor mei din blog „Live de pe Norwegian Epic” – asigurati-va ca v-ati facut rezervare la aceste reprezentatii cu cel putin 45 de zile inainte de a naviga. Intre timp, vor mai exista mai multi artisti interpreti care isi vor face aparitia ne anuntati…iar la toate aceste spectacole pre rezervarea nu va fi posibila. De acestia puteti afla doar in ziua respectiva cand se va anunta reprezentatia lor. Asa ca…fiti acolo devreme!!