10 modalitati prin care pasagerii cheltuie multi bani la primele croaziere

10 modalitati prin care pasagerii cheltuie multi bani la primele croaziere

1.Comisioane de la ATM-uri – Dacă uiți să îți iei niște bani numerar la tine pe o croazieră, poate fi costisitor din cauza comisioanelor care se aplică în momentul în care dorești să retragi bani de pe card. Pe lângă comisionul pe care banca îl ia se mai adaugă o sumă între 5-8$ pe tranzactie.  

2.Produsele Spa Un masaj este o idee splendidă de relaxare în timpul unei croaziere, însa, la sfârșitul tratamentului o să iți fie oferite spre vânzare unele produse ridicol de scumpe. După una din experiențele mele la masaj, au încercat să îmi vândă o perie care îmbunătăteste circulația sângelui la prețul de 60$ și un pachet de tratamente pentru încă 160$. Dacă esti interesat de aceste produse, după ce ajungi acasă le poți comanda de pe internet la mai puțin de jumătate de preț. Aceeași perie de 60$ am gasit-o pe internet la 20$.

3.Cash Cube– Acest joc pare la prima vedere foarte ușor. Obiectivul este să aliniați o cheie să incapa intr-o cutie pentru a caștiga 100, 500, 1000, 1500 de dolari sau chiar un Ipad. Ai observat ca aproape tot timpul cheia “ratează”? Asta pentru ca jocul este controlat de un generator de numere încat nici cel mai priceput jucător nu poate învinge. Poți alinia cheia perfect și totuși să pierzi de 100 de ori daca nu ești numarul caștigător. Mașinăria este programată să facă profit. Amintește-ți acest lucru în momentul în care vrei să arunci 20$ după 20$ numai pentru că “esti aproape”. Da, unii oameni o să caștige, dar majoritatea o sa plece pierzători.

4.Neînțelegerea semnelor și a cardurilor de navigare – Este ușor să cheltui foarte mulți bani într-o croazieră din moment ce este 100% plata fara numerar (cazinoul este o excepție). Am o prietenă care a fost recent în prima croazieră și a participat la un seminar despre îngrijirea pielii. După ce a auzit cat de minunat este produsul, s-a întors în cabină cu două sticluțe mici. Ceea ce nu a observat este că a ramas pe cardul de cabină doar cu 70$. Folosiți cardul de cabină ca pe un card de credit sau debit.

5.Costurile Telefoanelor Mobile– Nu vă pot spune de câte ori am auzit “costurile roamingului nu pot fi așa mari, o să postez doar câteva poze pe facebook”. La 15$ pe MB, doar logarea și postarea unei poze te poate costa 20-30$. Cu pachetele de internet pe care liniile de croazieră le oferă, opreste-ți datele mobile și salvează-te de o mare durere de cap la o luna după croazieră când ajunge factura.

6.Bilete de loterie– Înainte de spectacole la unele linii de croazieră, echipajul se plimbă prin mulțime și împart bilete de tip loz in plic sau bingo, unde poți câștiga 500$ sau mai mult. Aceste bilete oferă cele mai proaste cote,  pasagerii nu apucă să ridice mâna pentru a le cumpăra pe cele bune, deoarece așteaptă ca spectacolul să înceapă. Acesta este un mod ușor pentru linia de croaziera sa facă bani.

7.Excursii opționale– Să îți rezervi o excursie opțională cu linia de croazieră te poate costa dublu fată de ce plătesc altii pentru aceeași excursie (deobicei și în grupuri mai mici) prin intermediul altor ofertanți. Majoritatea aleg acest mod deoarece doresc să fie siguri ca vasul de croazieră îi așteaptă în eventualitatea unei întârzieri. Însa, majoritatea companiilor care organiează astfel de excurii garantează de asemenea întoarcerea la timp.

8.Pachete de băuturi și Carduri– Dacă nu profitați de pachetele de băuturi pe care liniile de croazieră le oferă vă poate costa mai scump la sfarșitul vacanței. Cardul pentru specialități din cafea pe care Princess Cruises îl oferă la mai puțin de 30$ vă poate ajuta să economisiți până la 50% din valoarea normală a prețurilor, în plus puteți folosi în următoarele croaziere ceea ce nu ați consumat.

9.Achiziționarea certificatelor pentru viitoarele croaziere– Pasagerii care planuiesc o nouă croazieră și nu achiziționează certificatele pentru viitoarele croaziere la bord pot spune că au aruncat în ocean 100$.

10.Filme la cerere – Multe linii de croazieră taxeaza în medie 10$ pentru a viziona filme recent apărute în cabină. După ce plătești 1500-2000$ pe o croazieră chiar vrei să platești să te uiți la un film în cabină? Dacă e un film pe care vrei sa îl vezi, poți așteapta până ajungi acasă pentru a-l viziona și sa petreci mai mult timp bucurându-te de croazieră.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.