6 insule private ale liniilor de croaziera

private-islands-main

Insulele private ale operatorilor ofera zile simple pe plaja, pentru clienti. Desi esti pe pamant , experienta oferita este o prelungire a celei de pe nava de croaziera; fiind mai mult un complex de agrement artificial, privat, decat  vizita pe o insula neatinsa de civilizatia vestica, unde puteti trai fragmente autentice din cultura locala.

Aceste petice de pamant, fie ca sunt detinute sau inchiriate, de catre marii operatori de croaziera, au anumite caracteristici comune: de la gratarul oferit ca pranz, pana la excursiile acvatice. Dar trecand de la aceste lucruri comune, cu trecerea timpului au dezvoltat oferta, ajungand la includerea locurilor de joaca pentru copii, parcurile acvatice, locuri de cumparaturi, itinerarii in natura si chiar introducerea unui tren care sa duca turistii spre si de la aceste locuri.

Ce sa va asteptati de la o zi pe o insula privata? Uite ce trebuie sa stiti:

Nu e nevoie sa cheltui bani: Accesul la plaja, sezlong si hamac, bufet suedez si  bauturi de baza(apa si ceai rece), sunt incluse in serviciile croazierei dumneavoastra. Volei si ping-pong sunt adesea gratis, fiind considerate zone de joaca pentru copii.

Dar daca tot o faci, foloseste cardul de croaziera: Cumpararea de alcool, suveniruri si alte lucruri la supra taxa? In cele mai multe cazuri nu e nevoie de bani lichizi. Insulele private sunt ca niste avanposturi ale operatorului croazierei  si se deconteaza aproape orice pe acest card. Exceptiile o reprezinta cumparaturile facute in pietele din insulitele Moon si Labadee, sau de la vanzatorii locali din insulita Princess si oficiul postal din insulita Castaway.

Jucariile acvatice costa extra: Daca vrei o bagheta de inot, saltea gonflabila, echipament pentru snorkel sau chiar umbrelute de plaja, ar trebui si ele trecute pe cardul de croaziera. Mai bine va aduceti propriile jucarii acvatice precum si echipamentul necesar pentru sonrkel, astfel veti economisi bani.

Excursiile in afara insulei private: Ele variaza de la o insula la alta si pot include vizite de snorkeling, calatorii cu tiroliana, calarie, caiac si parasailing. Plata pentru aceste activitati precum si cele de deasupra apei sunt considerate tot parte din „oferta croazierei”. Toate costa extra.

Puteti inchiria o cabana privata: Daca doriti un loc retras si privat cu mobila confortabila si alte avantaje, puteti sa va inchiriati o cabana doar pentru dumneavoastra. Taxele si locurile difera: unele sunt deasupra apei, iar altele sunt chiar pe plaja. Chiria incude: serviciile unui steward(ajutor), echipamentul activitatiilor acvatice, un loc umbros inauntru sau afara din cabana pentru relaxare, loc de depozitat lucrurile si de folosit ca sufragerie in timpul zilei. Rezervati-va locul cu mult timp inainte, deoarece sunt cele mai cautate; unele sunt oprite pentru pasagerii VIP(acei oameni imbracati tot timpul la costum si membri cu vechime, avand un nivel mare in programul de fidelizare)dar ofera si oamenilor simpli o lista de asteptare daca nu aleg oferta completa. Verificati lista insulelor private pentru a vedea ce insule sunt situate ideal si care intrunesc mai bine solicitarile familiei.

Multe insule au mai mult de o plaja la dispozitie: Daca prima plaja este aglomerata, mergeti mai departe. Exista o varietate de locuri unde va puteti bronza: unele linii de croaziera au chiar plaje specifice familiei, adolescentilor, copiilor –cu locuri de joaca- si adultilor.

S-ar putea sa nu fie o singura nava in port: S-ar putea sa imprtiti plaja exclusivista cu pasageri din alte croaziere. Va fi mai aglomerat cu dublul numarului de pasageri in port, dar membrii Criticilor de croaziera au spus ca este destul loc pentru plaja, desi cozile la masa de pranz sunt lungi.

Puteti veni si pleca: Ca in alte porturi, puteti veni si pleca spre si dinspre nava cum si cand doriti, asa ca puteti sa va intoarceti la pranz sau sa va petreceti dimineata la bordul navei si dupa-amiaza pe plaja. Tineti cont ca multe plaje private au o oferta ferma de servicii, desi oprirea va fi rapida.

Daca va intrebati cu nerabdare, care dintre croaziere au oferta cea mai bogata si mai buna sau ce sa va asteptati la urmatoarea oprire in port, cititi urmatoarele informatii pentru a vedea evaluarile noastre despre cele 6 insule.

Insulita Castaway

castawaycay5

Operator: Disney Cruise Line

Rezumat: Insulita Castaway este o ultra-curata pata de soare si nsip de 1000deacri (4,04kmp) localizata in nordul Bahamasului. Detinuta de Walt Disney Company, insula este exclusiv folosita pentru pasagerii Disney, desi cinefilii isi pot aminti de ea ca fiind locul unde Tom Hanks si-a descoperit sirena sa(Daryl Hannah) in filmul „Splash”.

Insulita Coco

cococay2

Operator: Royal Carabbean Cruise Line

Rezumat: Insulita Coco cunoscuta anterior ca Little Stirrup este o insula a Arhipelagului Bahamas, aflata intre porturile Freeport si Nassau. In 1990, Royal carabean a inceput sa inchirieze locul de 140acri (0,57kmp) avand plaje, alei pentru cumparaturi cu magazine si activitati exclusive pentru pasagerii operatorului RCI sau Celebrity Cruises.

Insulita Great Stirrup

greatstirrupcay2

Operator: Norwegian Cruise Line

Rezumat: Insulita Great Stirrup, a lui Norwegian Cruise Line, este localizata in lantul de insule Berry din Bahamas, aflata la 130 de mile marine(240 de km) est de fortul Lauderdale. Este o insula de 250 acri (1,01kmp). Insulita ofera zone de mancare si bautura, cabane private la marginea plajei, o piata din stuf, un parc acvatic pentru copii si multe altele

Insulita Princess

princesscays5

Operator: Princess Cruise

Rezumat: Deschisa doar  pentru pasagerii lui Princess Cruise din circuitele estice si vestice ale Caraibelor  din 1992, insulita Princess este la 120 km est de Nassau, in sudul insulei Eleuthera, cuprinzand 40 de acri (0,16 kmp), oferind 2,4 km de plaja alba, mancare, sporturi nautice si chiar locuri de cumparaturi.

Insulita Half Moon

halfmooncay2

Operator: Holland America

Rezumat: In 1997, Holland America Line a cumparat micul San Salvador de la predecesorii proprietari cu suma de 6 mil. de dolari. Azi, insula de 2700 acri (9,71 kmp) este cunoscuta sub numele de insulita Half Moon, si este un refugiu privat pentru pasagerii de pe circuitele din Caraibe si canalul Panama, ale operatorilor Holland America si Carniva

Insulita Labadee

labadee1

Operator: Royal Carabbean

Rezumat: Insula Labadee a lui Royal Carabbean, este un complex de 260 acri (1,05 kmp) ce se rasfrange pe coasta vast impadurita a Haitiului. O zi obisnuita include snorkeling, mancatul fara vreo limita, coboratul pe tiroliana deasupra apei in cadrul unui circuit de 2600 picioare (792m), numit Respiratia dragonului, sau sa sforaiti zgomotos intr-unul din sezlongurile de pe plaja.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.