8 motive pentru care o croaziera este cea mai buna modalitate de a vizita Cuba

cuba-reasons1

Traiasca Cuba! Odata ce presedintele Obama a redus restrictiile de calatorie pentru americani, din ianuarie 2015, interesul de a merge in cea mai mare insula Caraibiana a crescut foarte mult. Fondul pentru Reconciliere si Dezvoltare, o organizatie non-profit din New York, specializata in calatorii de pasageri spre Cuba, primeste 100 de cereri de calatorie/luna, de la numai cateva primite anterior, spune John McAuliff, directorul executiv.

Dar calatoria in Cuba nu este la fel de usoara ca si cand te-ai duce oriunde altundeva, (nu inca) cel putin pentru americani. Majoritatea calatoriilor se fac sub auspiciile companiei „De la oameni la oameni”, mai sus mentionata – care asigura documentele prin care se afirma ca scopul vizitei este educational si cultural.

Cuba Cruise, o linie de croaziera canadiana, a intrat in parteneriat cu numeroasa organizatii care ofera aceste licente, permitand oamenilor sa se imbarce pe navele lor din  Montego Bay si  Havana. Linia si-a incheiat al doilea sezon de croaziere din Cuba si va reincepe in decembrie 2015 pana in aprilie 2016. International Expeditions a inchiriat, de asemenea, o nava ca sa ofere un itinerariu cubanez incepand cu decembrie 2015.

Iata cateva motive pentru a face o croaziera in Cuba:

Poti sa acoperi o suprafata mai mare


cuba-reasons2 In Cuba, soselele si infrastructura mai au mult pana sa ajunga  la standardele tarilor dezvoltate. De exemplu ai nevoie de 22  de ore sa calatoresti 545 de mile de la Havana, situata in  nord,  si Santiago de Cuba, cel de-al doilea mare oras al tarii,  situat in sud. O croaziera apropie aceste orase, calatoria pe  mare permitand calatorilor de pe vas sa inconjoare  insula .  In primele doua sezoane, Cuba Cruise a navigat in jurul  Cubei, vizitand si porturi din Antile, Cienfuegos si Isla de la  Juventud (Insula Tineretii ).

Pentru sezonul 2015-2016, Cuba Cruise nu va mai naviga peste tot in jurul Cubei. In loc de asta, a adaugat o noapte in Havana, apoi o oprire in estul insulei si a inlocuit Maria de Gorda, din vest cu o oprire pe plaja din Insula Tineretii. Cu toate acestea vizitatorii vor vedea mai mult din Cuba .

Este mai ieftin

Tururile terestre raman scumpe si pot deveni  si mai scumpe, din cauza numarului redus de camere de hotel. Cum interesul pentru Cuba a crescut, cererile pentru numarul limitat de camere a explodat ;  in ciuda cresterii cererilor tur-operatorii se straduiesc din greu sa gaseasca camere libere.

Pana la sfarsitul sezonului 2014-2015 Cuba Cruise nu a operat la capacitate maxima. Dupa ce Obama a facilitat turismul spre Cuba al americanilor interesul a crescut indemnand linia de croaziera sasezonul si in anul 2015-2016. Pretul va ramane  apropiat de cel al principalelor linii de croaziera; valuta este dolarul american.

Exista mai multe optiuni de excursiicuba-reasons3

Intr-un tur terestru, participantii nu au de obicei multe libertati in a-si alege activitatile. Exista un itinerariu pe care-l urmeaza toti. Intr-o croaziera, pasagerilor li se ofera excursii in fiecare port sau pot sa-si aleaga propriul itinerariu pe cont propriu. Intrucat majoritatea porturilor cubaneze nu au optiuni turistice independente pe care sa le gasesti oriunde in zona caraibiana, nimic nu te impiedica sa inchiriezi un taxi sau, pur si simplu, sa te plimbi pe cont propriu.

Expunerea la poluare este mica

Vechile masini americane din anii 50 sunt cu siguranta pitoresti . Dar nu sunt echipate cu sistemele moderne cu care sunt obisnuiti americanii si orasele mari precum Havana si Santiago de Cuba platesc pretul cu un smog impresionant in aer. Dupa ce ai respirat emisiile automobilelor si autobuzelor, in timpul zilei, este o placere sa te intorci seara la aerul marin.

E nevoie sa despachetezi doar o singura data

Cuba este unul dintre motivele pentru care poti alege o croaziera indiferent unde ai fi . Faptul ca in loc sa-ti cari lucrurile din hotelin hotel , despachetezi o singura data, croaziera este mult mai usoara.

Vasele ofera confort modern


cuba-reasons4
 In calatoria mea ghizii turistici, mi-au spus ca guvernul  cubanez intentioneaza sa faca din construirea de noi hoteluri  o prioritate. Si, in Havana, multe hoteluri si-au facut  renovari. Diferenta se vede in interior; chiar si cele mai  aratoase hoteluri au probleme cu electricitatea si cu apa  curenta. Prin comparatie navele de croaziera sunt altfel . Desi  nava care asigura la comanda croaziera cubaneza, Celestial  Crystal nu este o nava noua toate  sistemele ei mecanice au  fost modernizate. Serviciile sunt grozave si echipajul, in  intregime cubanez, este grozav.

Wi-Fi este disponibil

Wi-Fi este fie extrem de limitat, fie inexistent in Cuba. Daca pe nava noastra Wi-Fi era limitat si incet, era cu mult mai bun decat ce gaseai pe insula.

Vei face o oprire  in Jamaica

Cuba este o tara extraordinara, dar dupa 5 zile intregi, oprirea la Montego Bay, asa cum face Cuba Cruise, vine ca o usurare  pentru toate acele lucruri pe care le consideram normale si le gasim aici : Wi-Fi, semnalul celularului, plata in dolari,  Diet Cola si, desigur, Margaritaville.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.