9 motive pentru a naviga in fiordurile norvegiene

1Majoritatea oamenilor cred că o croazieră europeană se centrează pe destinațiile populare: vestul Mediteranei pentru romantismul Spaniei și a Italiei, estul Mediteranei pentru insulele grecești și locurile istorice, sau Marea Baltică pentru marile orașe ca St. Petersburg, Stockholm și Copenhaga. De obicei, fiordurile norvegiene rămân uitate printre aceste itinerarii, fiind puse deoparte și considerate o destinație după ce vizitezi cele mai importante dintre destinații.

Poate că, acest fapt este datorat deoarece nimeni nu știe prea bine ce o să găsească în Alesund, Flam și Geiranger. Sau poate că, oamenii aleg croazierele în marile destinații unde pot vizita mai multe țări într-o călătorie, în loc de o singură țară. Atunci, ce este un fiord și de ce ar trebui să mergeți să vedeți unul?

După o croazieră de 10 nopți în fiordurile norvegiene pe vasul Celebrity Infinity, suntem convinși că ar trebui să puneți această destinație nordică pe lista dumneavoastră sau măcar să îi mai acordați încă o șansă. Norvegia ar putea fi destinația perfectă pentru o croazieră—și acestea sunt motivele(și pozele).

Norvegia este o țară scumpă.

2

În conformitate cu prețul traiului de viață, prețurile consumatorului în America sunt cu 51% mai mici decât în Norvegia, iar prețurile restauranturilor sub cu 63% mai mici. Asta înseamnă că o vacanță în Norvegia, unde plătiți în coroane Norvegiene pentru mâncare, hotel, transport și distracție, s-ar putea să vă facă să spargeți o bancă. Dar dacă rezervați o croazieră, puteți plătii în dolari(sau euro/lire) pentru masă, acomodare, transport și tururi, reușind să salvați bani și pentru dumneavoastră.

Frumusețea Norvegiei este cel mai bine apreciată prin apă.

3

Norvegia este o țară minunată, cu câteva fiorduri ce fac parte din Patrimoniul Unesco, alături de peisaje cu munți și cascade spectaculoase.  Cea mai bună cale de a traversa un fiord este prin intermediul bărcii, iar călătorii dintr-o croazieră au la dispoziție un vas foarte mare. Este adevărat că va trebui să va rezervați o croazieră mică cu vedere spre fiordurile înguste, astfel vasul dumneavoastră poate naviga în și în afara fiordului Geiranger, Aurland și Sogner, unele dintre cele mai frumoase căi navigabile. Veți primi tururi ale fiordurilor incluse în costul vacanței, dar și privilegii ce constau în vederea din balconul dumneavoastră privat, de pe puntea superioară a vasului sau din salon.

O croazieră in fiorduri este relaxantă.

4Croazierele mediteraneene pot fi obositoare; 12 ore de dus-întors pe zi, în porturile marilor orașe cu mai multe atracții decât poți vedea într-o zi, vă pot lăsa fără entuziasm. În Norvegia, majoritatea porturilor sunt mici și captivante, fără a încarca vizitatorii de atracții posibile.(Singura excepție este Oslo, unde a-ți putea petrece mai mult de o zi pentru a vizita mai multe muzee.) În plus, puteți avea la dispoziție destul timp pentru relaxare pe vas, cu o băutură în mână, picioarele rezemate pentru a nu vă plânge de picioarele obosite după 7 zile în port.

Puteți încerca mâncare exotică.

5Una dintre cele mai amuzante părți ale călătoriei este bucătaria locală. Pe când prețurile restaurantelor din Norvegia vă vor face să nu cinați așa des, veți dori să încercați mostrele de mâncare unice și specifice regiunii. Piețele de pește din majoritatea porturilor vând nu numai pește, astfel veți putea gusta carne de elan, ren și balenă, sau pește prins local. Printre snack-urile accesibile din punct de vedere financiar sunt vafele cu gem de fructe de pădure sau cu brânză de capră cu aromă de caramel(de obicei incluse în prețul croazierei). În Geiranger, puteți încerca o gamă largă de ciocolată facută cu arome locale – aquavit, mure galbene, brânză maro—înainte de a cumpăra una ca și suvenir.

Oamenii sunt prietenoși și vorbesc limba engleză.

6Dacă vă temeți că nu o să vă găsiți locul într-un loc unde nimeni nu vorbește limba dumneavoastră, nu trebuie să vă îngrijorați de acest lucru în Norvegia. Aproape toată lumea vorbește impecabil limba engleză—și sunt foarte deschiși. Vânzătorii pe care i-am întâlnit au râs cu noi de Justin Bieber (se pare că în Norvegia s-a schimbat data de examinare școlară deoarece concertul lui a fost susținut în aceiași săptămână), s-au mândrit cu autorii preferați de origine scandinavă care au fost traduși, și ne-au ajutat să ne dăm seama de ce cardurile noastre de credit nu funcționau. Nu am fost niciunde priviți drept ”turisti straini”.

 

Norvegia este perfectă pentru activitățile în aer liber.

7Desigur, când soarele este sus pe cer. A plouat într-una dintre cele 3 zile petrecute în port, dar în zilele mai înnorate, Norvegia este un loc perfect pentru kayaking, drumeții sau mers cu bicicleta.(Doar că trebuie să vă aduceți echipamentul pentru ploaie.) În Geiranger puteți să faceți drumeții către fermele montane, sau chiar pe lângă cascadele țâșnitoare, sau sa practicați kayak pe faimoasa cascadă Seven Sisters. În Flam, puteți lua faimosul tren ce merge pe o singură direcție, iar la întoarcere spre oraș să veniți pe jos sau cu bicicleta. În Bergen, există un furnicular ce duce spre trasee montane deasupra orașului, în timp ce în Alesund cățărarea pe o stâncă scurtă dar îngustă vă va recompensa cu o priveliște minunată spre oraș și debarcader.

Norvegia deține atracții culturale unice.

8Dacă vă plac muzeele, cultura și istoria, Norvegia ar putea deține mai mult decât v-ați putea imagina. Oslo deține numeroase atracții culturale—de la Muzeul de Folk cu exemple de arhitectură norvegiană autentică din împrejurimile țării, până la Muzeul de Premiul Nobel pentru Pace și Grădina cu Sculpturi Vigeland. În Stavanger, veți putea învăța despre economia Norvegiei din trecut și prezent în cadrul Muzeului de Conserve și Muzeul Petrolului. În Bergen, puteți vizita casa lui Edvard Gried și să mergeți la un concert, sau să învățați despre pictorii din Norvegia(în special Edvard Munch, a cărui faimă este dată de celebrul tablou ”Țipătul”).

Norvegia este o țară propice pentru copii.

9O croazieră în Norvegia nu este doar pentru pensionari. Am fost surprinși să descoperim cât ideale pentru familii au fost destinațiile noastre din fiorduri. Am descopert în mijlocul principalului bulevard de magazine o plajă numită Kristiansand, dar și o cutie cu nisip. Muzeul Petrolului din Stavanger, pentru a crea un mediu interactiv si amuzant avea un loc superb de joacă(dotat cu o macara) și o zonă colorată pentru copii. Micul oraș Flam avea un loc de joacă ce îl puteai vedea de pe vas, o cursă cu trenul dar și un traseu natural pe care turiștii tineri l-ar îndrăgii. Dacă fauna marină de la acvariul din Alesund nu e de ajuns, există și o zonă de cățărare, o cutie cu nisip, și un bazin cu apă interactivă unde copii pot redirecționa fluxurile de apă.

Puteți naviga cu aproape orice țară.

10Norvegia atrage atât turiști din toată lumea cât și un șir de vase de croaziere. Puteți naviga în fiorduri pe vase de croazieră americane, britanice, norvegiene, germane și italiene. Vasul nostru Celebrity a transportat britanici, americani și spanioli, dar puteți alege ca la bordul vaselor AIDA să se vorbească limba germană, sau să navigați cu mai multe companii locale din Norvegia, de exemplu Hurtigruten. Astfel, oricând vreți să vă rezervați vacanța în dolari, lire, euro sau chiar coroane norvegiene, sau să optați pentru un vas mare sau mic, există o croazieră care este perfectă pentru dumneavoastră.

 



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.