A început Wave Season, grăbeşte-te să rezervi! – noutăţi

                                                        Happy Wave Season!

 

De îndată ce a trecut luna decembrie ne apropiem cu paşi repezi de Wave Season, care este Black Friday-ul şi Cyber Monday-ul lumii croazierelor.

Diferenţa însă, constă în fapul că aceste reduceri durează nu o zi, ci timp de trei luni, începând cu luna ianuarie şi terminându-se la sfârşitul lunii martie.

În fiecare an, în această perioadă, liniile de croazieră lansează oferte speciale, avantajoase, upgrade-uri gratuite la categorii superioare, credit la bord gratuit, pachete de băuturi, pachete de restaurante de specialitate, pachete spa incluse, discount la tariful de catalog al croazierei, discounturi la excursiile opționale, pachete de internet, bacșisul preplătit, valoarea avansului mai mică, îndemnând astfel turiştii  să-şi rezerve  timpuriu croaziera mult dorită.

Cu toate acestea, exceptând pasagerii care pleacă în croaziere frecvent , e surprinzător cât de puţini turişti au cunoştinţă despre aceste  campanii şi de economiile care pot fi făcute la croazierele de pe tot globul.

Problema intervine atunci când turistul pleacă în prima lui croazieră, fiind foarte dificil să se decidă la un singur itinerariu, având atat de multe opţiuni.

În realitate, există atât de multe vase de croazieră, oferte și promoții, încât este dificil să știi de unde să începi și chiar mai greu să faci diferenţa între o ofertă mediocră şi una care nu ar trebui nicidecum ratată.

Având în vedere faptul că sezonul reducerilor a început,  ne-am gândit sa îţi oferim câteva ponturi pentru a te ajuta să restrângi opțiunile tale și să rezervi croaziera ideală ce se potriveşte atât stilului tău de viață cât şi bugetului tău de călătorie.

Nu rata Wave Season pentru a beneficia de cele mai bune oferte

Pe perioada Wave Season, sunt reduceri pentru îmbarcări în orice luna a anului. Este o regulă că în perioada sezonului turistic de vârf, cele mai multe cereri vor fi pe îmbarcări în lunile de vară, iulie și august, astfel încât prețurile vor fi mai mari pentru aceste date.

Pe de altă parte, prețurile vor fi şi mai mici pentru itinerarii operate  la începutul  primăverii, sau toamna când liniile de croazieră oferă  reduceri şi mai mari pentru a atrage pasagerii  pe aceste croaziere din extra-sezon.  Dacă alegi o croazieră  în plin sezon sau din contră, in afara sezonului, sfatul nostru este să nu sari imediat pe prima ofertă pe care o vezi. Aminteşte-ţi că întotdeauna se poate şi mai bine.

Adesea, liniile  de croazieră îşi stabilesc ofertele  de promovare înainte ca Season Wave să înceapă, presupunând  destinațiile, perioadele  și navele care vor produce cele mai multe cereri. Pe parcursul promoţiei,  liniile de croazieră  vor monitoriza îndeaproape  aceste supoziţii, iar dacă acestea nu se adeveresc, atunci tarifele vor fi modificate/micşorate chiar dacă îmbarcările sunt în plin sezon sau în afara lui.

Acest  fapt a fost vizibil şi în anul anterior,  la croazierele cu itinerarii în Europa şi probabil în acest an se va întampla acelaşi lucru. Nu putem prezice în cazul căror croaziere vor exista aceste modificari de tarif, însă vă sfătuim să aveţi rabdare, să nu vă grăbiţi  şi să aşteptaţi pentru cea mai buna ofertă deoarece veţi beneficia de reduceri senzaţionale.

Vase, itinerarii si bugete diverse.

Cand începi să îţi planifici croaziera, e important sa ştii ce fel de vas ţi s-ar potrivi, deoarece chiar dacă ofertele vor fi nenumarate si diverse, suma pe care o economiseşti poate varia în funcţie de vasul de croazieră ales.

Iată aşadar, câteva detalii cu privire la categoriile de vase existente,  pentru a îţi oferi o idee mai bună despre ce te poţi aștepta la bordul lor:

1.  Vasele mari pot găzdui la bord peste 5000 de pasageri şi sunt concepute pentru a fi percepute ca destinaţii  de vacanţe, oferind totul, de la cluburi pâna la spectacole în genul Broadway.

Sunt de obicei cele mai accesibile pentru rezervările cabinelor, dar trebuie menţionat că băuturile şi excursiile opţionale nu sunt de cele mai multe ori incluse în tarif, şi adunate pot ajunge la o suma destul de ridicată, atunci când alegi să bei vin la cină sau vrei să profiţi la maxim de activităţile din porturi.

2. Navele medii sunt perfecte pentru cei care caută să dea o notă personală croazierei , fără a resimţi financiar acest lucru. Găzduind până la 3.000 de pasageri, aceste nave sunt potrivite pentru pasagerii interesaţi mai degrabă de mesele fine şi ireproşabile decât de distracţia oferită la  bordul vaselor mai mari.

3.  Navele mici sunt alegerea ideală dacă sunteți în căutarea luxului. Pe aceste nave, oaspeții vor beneficia de pachete  all inclusive, precum și de un raport pasager /staff  1:1, fapt ce asigură servicii superioare de masă şi cazare. Cu siguranţă tarifele vor fi mai mari, dar trebuie menţionat că acesta include toate celelalte  servicii pentru care aţi plăti în plus la bordul unei nave mai mari. Aceste vase se potrivesc persoanelor care îşi doresc un refugiu exclusivist.

Caută temeinic cele mai bune tarife

Pe parcursul Season  Wave, liniile de croazieră si site-urile de turism online oferă o varietate de promoții și pachete, dar nu toate sunt create în mod egal.

Unele  oferă avantaje, cum ar fi credit la bord,  băuturi, tratamente spa, excursii în porturi, altele  zboruri gratuite sau cu preț redus sau chiar camere de hotel. Mai sunt şi cele care oferă toate cele menţionate mai sus.

Asigură-te că nu te grăbeşti şi că evaluezi corect toate beneficiile care decurg din diferitele pachete de pe piaţă, pentru a înţelege adevărata valoare a ofertei.

De asemenea, asigură-te că citeşti ofertă completă, chiar dacă acest lucru nu este întocmai amuzant. Este important să înţelegi oferta pentru a te asigura că vei obţine toate avantajele adăugate.

În plus, familiile sau  prietenii care sunt călătoresc împreună  cu un grup mai mare – cum ar fi de 16 persoane – ar trebui să  ia în considerare că în asemea situaţii pot solicita tarife de grup.

Unele linii de croazieră oferă  reduceri suplimentare sau chiar gratuităţi, dacă grupul rezervă mai multe cabine. Este necesar să cereţi aceste tarife de grup,  deoarece ele nu sunt întotdeauna promovate.

Plata în rate

Dacă nu ai răbdare să intrăm de-a binelea in Wave Season şi îţi doreşti să rezervi imediat, atunci cel mai bun sfat pe care ţi-l putem oferi este să plăteşti în rate. Multe linii de croazieră îţi vor permite un asemenea aranjament. Ca un bonus, pasagerii care nu au achitat integral croaziera, pot profita undeori de tarife mai mici când acestea scad pe parcurs, şi/sau au posibilitatea să îşi schimbe cabina fără pâna în ultimul minut, fără nici o penalizare.

Această schimbare este totuşi destul de dificil de realizat în plin sezon, când vasele sunt pline, însă rămâne posibilitatea unui upgrade, de exemplu de la cabină interioara, la cabină cu balcon, cu un cost suplimentar minim, sau chiar gratuit.

În cazul în care o aventură pe mare se află pe lista ta de dorinte pentru anul acesta, asigură-te că faci cercetări minuţioase pentru următoarele luni.

Wave Season Fericit, tuturor!

 



3 Responses to “A început Wave Season, grăbeşte-te să rezervi! – noutăţi”

  1. Balan Ana

    Buna seara! Multumesc pt. Informație,este f utila,este visul meu sa fac o croaziera,oriunde,ma interesează in special,trebuie sa recunosc,prețul,fiind pensionara este important! Si serviciile,as prefera sa fie incluse.h nu ma refer la masa oll-inlusiv,in general .pt a STI exact câți bani trebuie..va multumesc aștept ofertele!

    Reply
  2. Beuran Sanda

    Buna ziua,

    ma intreseaza sa primesc oferte pentru croaziera 2018 la fiordurile nordice si/sau in Mediterana de est. Multumesc, Sanda Beuran

    Reply

Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.