ACTUALIZARE CONDITII DE CALATORIE – MSC CRUISES

DISPOZITII SUPLIMENTARE APLICABILE TERMENILOR SI CONDITIILOR DE REZERVARE SI CONDITIILOR DE CALATORIE IN CONTEXTUL SITUATIEI DE URGENTA COVID19

VA RUGAM SA CITITI CU ATENTIE!

Urmatoarele dispozitii suplimentare referitoare la termenii si conditiile de rezervare si conditiile de calatorie se vor aplica contractului de servicii de calatorie pentru a include masurile extraordinare de siguranta sanitara implementate de companie, in vederea protejarii pasagerilor de riscurile infectarii cu Covid-19. Dispozitiile se vor aplica tuturor rezervarilor cu imbarcare incepand din 24 ianuarie 2021 si/sau orice alte imbarcari ulterioare, pana la noi dispozitii. Toate celelalte dispozitii din termenii si conditiile de rezervare si calatorie raman valabile si se vor aplica in continuare. Linia de croaziere colaboreaza cu autoritatile sanitare pentru a va tine la curent cu orice posibile modificari cu privire la aceste cerinte.

MASURI DE SIGURANTA ADOPTATE DE COMPANIE

Cu scopul de a garanta sanatatea si siguranta pasagerilor in timpul croazierei, linia MSC Cruises a dezvoltat o serie de proceduri care vor fi urmate pe toata durata calatoriei, incepand cu procedurile de rezervare si pana la debarcarea finala a pasagerilor de pe nava.

Din motive de siguranta, compania si/sau capitanul navei au dreptul sa refuze imbarcarea sau sa dispuna debarcarea oricaror pasageri a caror conduita incalca aceste proceduri, precum si a pasagerilor pe care, in urma evaluarilor sau a triajelor, personalul medical al navei nu ii va considera apti de calatorie.

Pasagerii sunt, asadar, rugati sa citeasca cu atentie, sa ia la cunostinta si sa accepte urmatoarele masuri:

1. Proceduri de rezervare si imbarcare

La momentul rezervarii, Pasagerul va furniza Companiei datele de contact (numar de telefon mobil si adresa de email) pentru fiecare persoana din rezervare.

Compania va pune la dispozitia pasagerilor instructiuni precise cu privire la pregatirea bagajelor pentru imbarcare. In timpul transportului de la locul de domiciliu si pana la nava, pasagerii sunt rugati sa poarte masca si sa aiba asupra lor gel dezinfectant.

Fiecare pasager din rezervare va trebui sa completeze un chestionar obligatoriu cu privire la starea de sanatate, pe care il va primi odata cu tichetul de imbarcare, si pe care va trebui sa-l predea personalului medical din terminal cel mai devreme cu sase ore inainte de imbarcare. Parintii sau tutorii legali sunt responsabili de completarea chstionarelor pentru copiii minori cu care calatoresc. La imbarcare, pasagerii vor fi rugati sa confirme ca informatiile din chestionar au ramas neschimbate.

In functie de dispozitiile transmise de Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor, pasagerii care sosesc din tari cu risc epidemiologic ridicat vor fi obligati sa faca un test COVID – 19 RT-PCR cu 72 de ore inainte de plecare si sa prezinte rezultatul testului la imbarcare. Pasagerilor cu rezultat pozitiv li se va refuza imbarcarea si vor primi asistenta necesara.

Daca imbarcarea se face intr-un port din Italia, testul molecular antigen COVID – 19 trebuie facut cu 48 de ore inainte de imbarcare.

Pasagerii trebuie sa se prezinte la terminal la ora programata, indicata pe tichetul de imbarcare, pentru a reduce riscul producerii aglomeratiei.

Inainte de imbarcare si la intoarcerea din excursiile organizate, pasagerilor li se va verifica temperatura. Daca aceasta este egala sau mai mare de 37.5 grade Celsius, le va fi refuzata imbarcarea, din motive de siguranta. Pasagerii pot fi supusi unor testari si evaluari medicale suplimentare pana la permiterea imbarcarii. Daca personalul medical considera ca pasagerul nu este apt pentru a calatori, pasagerului i se va refuza imbarcarea si va primi asistenta necesara.

2. In timpul croazierei

a. verificari zilnice si asistenta medicala

In timpul sederii la bord, pasagerii vor fi supusi verificarilor zilnice ale temperaturii si/sau altor masuri de siguranta sanitara impuse de Companie, medic, sau de capitanul navei.

Pasagerii care prezinta simptome specifice sau febra trebuie sa anunte imediat centrul medical al vasului. Pasagerilor li se va cere sa prezinte istoricul calatoriilor recente si vor fi izolati. Aceleasi masuri se vor aplica persoanelor cu care au fost in contact direct cazate in aceeasi cabina, precum si membrilor familiei. In cazul aparitiei de simptome suspecte, pasagerii sunt incurajati sa contacteze centrul medical pentru asistenta.

La aparitia simptomelor asociate cu COVID – 19, medicul vasului isi rezerva dreptul de a le cere pasagerilor sa ramana in cabina si/sau sa fie debarcati.

Pe durata croazierei, evaluarea medicala pentru orice simptome legate de COVID – 19 va fi disponibila gratuit.

b. distantare sociala si masuri principale de preventie

Pasagerii vor respecta masurile de distantare intre persoane (calatori si membri ai echipajului) impuse de Companie, in toate spatiile publice, in concordanta cu dispozitiile date de autoritati.

In plus, daca nu exista alte instructiuni/semne indicatoare in acest sens, pasagerilor li se va cere sa poarte masca faciala in toate spatiile publice interioare, cu exceptia barurilor si restaurantelor.

In spatiile exterioare, purtarea mastii este obligatorie doar in cazul in care nu se poate asigura si mentine distantarea in conditii de siguranta, cu exceptia cazurilor in care semnele afisate indica alte masuri. Pasagerii vor fi rugati sa se spele frecvent pe maini, cu apa si sapun, sa foloseasca solutiile dezinfectante si sa evite atingerea nasului, ochilor si a gurii fara a se fi spalat pe maini in prealabil.

Se cere respectarea practicilor corecte in cazul tusei sau al stranutului si pastrarea distantei sau purtarea mastii.

Serviciile la bord pot fi modificate in functie de reglementarile locale sau alte restrictii adoptate cu referire la situatia COVID – 19.

c.   activitati de divertisment

Toate activitatile de divertisment vor fi organizate in conformitate cu protocoalele de siguranta adoptate la bord, inclusiv (dar fara a se limita la) curatarea si dezinfectarea materialelor, limitarea numarului de participanti, distantarea sociala, purtarea mastii faciale.

Compania isi rezerva dreptul de a anula orice eveniment la bord, daca considera ca exista riscul aparitiei unei infectari cu COVID – 19.

3. Excursii la tarm

Cu scopul de a proteja sanatatea pasagerilor si de a reduce riscul infectarii in timpul vizitelor la tarm, si pentru a asigura respectarea standardelor sanitare de la bordul vasului, parasirea navei in timpul sederii in porturi este permisa doar in cadrul unei excursii organizate de MSC Cruises.

Compania isi rezerva dreptul de a nu primi la bord pasagerii care au incalcat aceasta regula si au parasit nava pe cont propriu. In timpul vizitelor la tarm, pasagerii trebuie sa urmeze cu strictete masurile impuse de autoritatile locale si adoptate de ghizii de turism.

4. Asigurare

Fiecare pasager trebuie sa incheie o polita de asigurare cu acoperire a riscurilor asociate COVID – 19 (cum ar fi anularea pachetului de calatorie, cheltuieli de repatriere, carantina, cheltuieli cu asistenta medicala, spitalizare) valabila din momentul confirmarii rezervarii pachetului de calatorie si pana la finalul acestuia. La rezervarea croazierei, pasagerii pot opta pentru asigurarea oferita de MSC Cruises (25 €/persoana).

5.  CONFIDENTIALITATE SI PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE

Masurile de siguranta adoptate de Companie cu scopul prevenirii infectarilor cu COVID – 19 presupun  procesarea unor date personale care se incadreaza in “ categoria speciala de date”, conform articolului 9 din GDPR (General Data Protection Regulation) 2016/679.

Se solicita acordul calatorilor atunci cand acest lucru este posibil, in conformitate cu prevederile Art. 9(1)a din GDPR. In cazul in care acest lucru nu este posibil, din motive obiective, insa procesarea datelor este necesara pentru a asigura adoptarea masurilor preventive si evitarea raspandirii bolii COVID – 19, procesarea datelor se face in baza Art. 9(2)i.

Colectarea si prelucrarea datelor se efectueaza in conformitate cu principiile legalitatii, corectitudinii, transparentei, limitarii scopului si stocarii, minimizarea datelor, acuratetea datelor, confidentialitate si integritate.

Datele personale colectate si procesate nu vor fi folosite in alte scopuri si nu vor fi transmise catre terti din afara grupului MSC Cruises, decat in urmatoarele cazuri: (a) utilizarea politelor de asigurare COVID – 19, (b) asigurarea serviciilor medicale relevante in unitati spitalicesti, in cazul in care este necesara debarcarea, (c) repatriere, daca este cazul, (d) atunci cand  se obtine acordul pasagerilor in acest sens.

Daca doriti sa urmariti un scurt video cu masurile de siguranta de la bordul navei MSC Grandiosa, faceti click pe poza de mai jos:

 

buble2 Responses to “ACTUALIZARE CONDITII DE CALATORIE – MSC CRUISES”

  • Judit Rina Hibner

   Buna ziua, doamna Tompea,

   Va multumim pentru mesaj!
   Momentan, liniile de croaziere nu diferentiaza persoanele vaccinate de cele nevaccinate.
   Asadar, pentru a putea naviga la bordul vaselor MSC Cruises, este obligatorie testarea.

   In plus, se vor respecta toate conditiile de calatorie impuse de autoritati, valabile in perioada in care doriti sa calatoriti. Aceste conditii se actualizeaza periodic.

   Daca va putem ajuta cu mai multe informatii, va stam cu drag la dispozitie.

   Reply

Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.