Agerpres – 15 Ianuarie 2010 : 2010 – un an al croazierelor la români

Anul 2010 este anul croazierelor pentru români, deşi se preconizează o uşoară creştere a tarifelor, a declarat, joi, directorul general al agenţiei croaziere.net, Ioan Băşea, într-o conferinţă de presă.

Potrivit agenţiei croaziere.net, specializată pe vânzarea de croaziere, în ciuda faptului că 2009 a fost un an dificil, segmentul croazierelor a înregistrat o creştere surprinzătoare, de circa 30 la sută, a numărului de turişti, în comparaţie cu anul precedent. Numai croaziere.net by Office Travel a vândut, în anul precedent, peste 1.000 de cabine.

‘Dacă până acum croazierele erau accesibile pentru turiştii cu venituri medii plus spre superioare, în 2009 au reprezentat un produs accesibil şi pentru mulţi dintre cei cu venituri medii şi mici. Liniile de croazieră au redus preţurile cu 30 până la 50 la sută. În cazul croazierelor de lux, tarifele au scăzut şi cu 70 la sută’, a precizat Băşea.

Ca destinaţii de croazieră, în lunile noiembrie, decembrie şi chiar şi în ianuarie s-a rezervat foarte bine destinaţia Caraibe (locul întâi într-un clasament al croazierelor în această perioadă) cu zbor inclus din Madrid, fără viză şi cu regim all – inclusive la bord.

În topul destinaţiilor preferate de români, în 2010, vor rămâne Marea Mediterană, precum şi Europa (fiorduri, Scandinavia şi capitalele baltice), datorită costurilor accesibile ale transportului cu avionul spre şi de la punctual de îmbarcare. Se cer şi destinaţii cum ar fi Alaska, America de Sud, Canalul Panama, cu Caraibe.

Printre cele mai atractive oferte pentru acest an se regăseşte campania ‘Bani de buzunar’. Campania este promovată de NCL Freestyle Cruising şi Croaziere.net pentru toate rezervările efectuate în perioada 7 decembrie – 29 ianuarie 2010. Turiştii vor primi, în funcţie de durata croazierei, credit la bord – între 50 şi 500 de dolari/cabină.

Organizatorii de croaziere sunt siguri că va creşte numărul turiştilor care vor rezerva astfel de vacanţe, ca urmare a complexităţii produsului, a serviciilor de calitate oferite la bordul vaselor şi a tarifelor atrăgătoare, respectiv a raportului calitate-tarife corect echilibrat.

De asemenea, va creşte numărul familiilor cu 1-2 copii în vârstă de până la 18 ani, care se pot bucura de gratuitate pentru copii la bordul vaselor, oferită de linia de croazieră MSC.

Dacă se face rezervarea cu minim 150 zile înainte de îmbarcare, o cabină interioară pentru un itinerariu de opt zile costă 499 euro de persoană cu taxe incluse. Aceaşi cabină rezervată sub cele minim 150 zile până la îmbarcare va costa 899 euro/persoană în aceleaşi condiţii.

‘Acesta este singurul secret care face croazierele atât de accesate, de rezervate ca tip de turism în întreaga lume. Ca exemplu, dacă rezervăm în august ‘revelioane pe valuri’ în Caraibe la 1.000 – 1.200 de euro/cabina dublă, cu o lună înainte de perioada sărbătorilor aceleaşi itinerarii sunt rezervate la 3.000 – 4.000 de euro pentru acelaşi tip de cabină’, a precizat directorul general croaziere.net.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.