Amazon – Sfaturi de navigare

O croazieră pe râul Amazon este în mare măsura o experienta foarte interesanta la fel ca cele facute pe rauri bine pastrate si conservate ale Europei, precum Rin sau Dunarea.

1

Dacă visul de a experimenta o lume anapoda –  în care peștii înoată prin ramurile de sus ale copacilor, unde  maimuțele cu coadă lungă se leagăna in copaci si ocazional se joaca cu parul turistilor – ar trebui să adăugați o croazieră pe Amazon pe lista dumneavoastra de vacanta .

Acest gigantic “ocean-râu”, care trece prin inima padurii tropicale din Brazilia din Guyana Franceză în Peru, va poarta pur și simplu departe. Cel mai mare rau din lume cu afluentii sai și cu un volumul de apă imens, care este estimată (în timpul inundațiilor complet) pentru a ajunge la o năucitoare de 32 de milioane de galoane în fiecare secundă.

Dar, nici o statistica nu ar putea fi vreodată la fel de impresionant ca Amazon în sine. Apele sale largi curg singure cu intinderi dense de verdeață de pădure tropicală, unde maimuțele cu părul roșcat și papagali DayGlo zboara fulger printre copaci .Culorile lor vii se completeaza cu barcile canoe din lemn viu colorate, în care membri ai tribului local isi desfasoara activitatile zilnice.

Există mai multe modalități de a naviga în sus pe Amazon. Localnicii o fac cu barcile canoe sau șalupe mai mari in care au agatat hamacuri viu colorate (versiunea lor de un feribot peste noapte). Turistii fac acest lucru mai degrabă si mult mai confortabil pe navele de croazieră sau vase fluviale .

Pasagerii dupa navele de  croazieră au de asemenea, alegerea de a naviga pe Amazon în Brazilia sau în Peru. Pe acesta din urmă, croazierele incep din orașul peruan Iquitos de-a lungul râului Ucayali (cel mai mare afluent al Amazonului) și  exploreaza malurile padurii tropicale din Yarapa și Dorado Rivers, alți afluenților precum Maranon și Puinahua, precum și câteva lacuri cu apa neagra .

Infiferent ce vei alege aceasta este o minunata experienta .

2

Perioada optima de navigare in Amazon

In acest caz este mai mult vorba despre (treaba ta ,banii tai alegerea ta), cum de altfel sunt motive pro şi contra să faci o croaziera pe  Amazon atât în sezonul ploios  (decembrie-aprilie) sau sezonul secetos (mai -noiembrie).

Ţineţi minte că  sezonul secetos nu este chiar atat de secetos, ca padurea tropicala primeste ploaie în orice moment al anului. Dar precipitaţiile şi nivelul de apă va fi inferior şi mai multe căi de jungla sunt mai accesibile. Deci dacă doriţi să obţineţi cadre mai apopiate din jungla  sezonul secetos este cel mai bun timp pentru a o face; veţi putea explora mai departe pe uscat si pe jos (şi fără sa fiti atacati de ţânţari). Pe de alta parte, va fi mai cald — cu o medie de 12 de grade  mai mult — decat este in sezonul ploios .

Dacă preferaţi sa plutiti atunci, sezonul ploios este o opţiune mai bună pentru tine, niveluri de apă este mai mare, astfel încât e mai uşor să exploraţi unele din Amazon mai mici afluentii sai. De asemenea veţi vedea o bogată varietate de natură sălbatică,

Dezavantaj? Multi tanatari. De asemenea veţi putea lua parte la carnavalul lunii iunie.

Linii de croaziera care opereaza itinerarii pe Amazon

Amazon este un favorit al liniilor de croazieră de lux — inclusiv Silversea Cruises, Regent Seven Seas, Seabourn Cruises şi Crystal Cruises — ai căror  clienti sunt dispusi sa plateasca sume mari pentru o asemenea experienţă.

Deasemenea Princess Cruises,P&O Cruises,Holland of America sau Oceania cruises fac croaziere pe Amazon.

3

Tipologii de croaziera in Amazon

Există multe itinerarii de croazieră pe Amazon , variind de la durata de trei nopti la mai mult de 70.

Brazilian/Amazon: Majoritatea acestui itinerariu incepe din Manaus sau Rio de Janeiro, navigand până la Amazon – portul Macapa.

Peru /Amazon: Croaziere de trei, patru sau sapte zile incepe din Iquitos pana la fascinatele rauri peruane .In afara de explorarea diferitelor afluenţilor, aceste croaziere include un tur al Insulelor Yacapana, renumit pentru populaţia lor de iguanas sau pe raul Yarapa und epot vedea delfinii de apa dulce , să viziteze satul Madgalena (casa nuferilor gigantici) si pentru a se intalnii ci indienii Cocama de Puerto Prado.

Amazon plus Caraibe: incepe din Florida –  porturi precum Miami sau Fort Lauderdale, navigand spre câteva Insulele Caraibe (Barbados, Sf. Toma, Grenada) si o vizita la Insula diavolului în Guyana Franceză, casa regimului de inchisoare din cronicile romanului – Papillon”.

Amazon /America de Sud / Antarctica: itinerarii mai lungi care incep din Manaus sau Rio de Janeiro. Unele includ calatoria spre Amazon si o croazieră în jurul Braziliei, în timp ce altele combina Amazonul cu croaziere în jurul Ecuadorului şi Insulele Galapagos. Mai mult (60 nopţi-plus) itinerarii care au ca itinerariu Valparaiso, Chile şi combină o excursie cu o călătorie în jurul Americii de Sud şi Antarctica.

Atractiile portuare in Amazon

4

Majoritatea croazierelor Amazon /Brazilia vor avea ca si porturi Parintins, Manaus, Santarem, Boca de Valeria şi Insulele Anavilhanas.

Parintins. Acest oras mai vaechi de 200 de ani cu aproximativ 80.000 de oameni de pe Insula Tupinambarana, parte din jumătatea arhipelagului Amazon , aproximativ 350 de mile de Manaus. Acesta se află în mijlocul pădurii tropicale şi este accesibil doar cu barca .

Manaus este cunoscut sub numele de “jungla oraş”, Manaus este cel mai îndepărtat navigabil port .Este renumit pentru grandiosul teatru de opera .

5 6

Sfaturi de navigare pe Amazon

Trebuie sa fiti pregătiţi pentru ploaie. Amazonul este maiestuos de înfloritor şi verde  de la multe ploi. Asta înseamnă că vă puteţi aştepta la cel puţin unele ploi.  Aproximativ 200 zile din 365 de zile pe an.

E musai sa fiti pregatiti cu spray sau ungunete impotriva insectelor. Veţi avea nevoie de ele, împreună cu protecţie solară şi o pălărie de soare. Veti avea nevoie de îmbrăcăminte de bumbac usoara pentru a combate caldura si deasemenea s apurtati bluze cu maneca lunga si pantaloni lungi

Nu uitaţi binoclul si camera de facut poze sau inregistrari.

Mereu sa aveti apă îmbuteliată. Din cauza caldurii va puteti deshidrata foarte usor .



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.