Australia & Noua Zeelanda? Yes, please

Ne-am indragostit de Australia si Noua Zeelanda.

Mai vrem o croaziera! Si inca una! Si inca una!

Am aflat ca e nevoie de 27 de ani pentru a vedea toate plajele din Australia, daca vizitam cate una in fiecare zi. Dar nu acesta este motivul pentru care vrem sa ne intoarcem in Oceania.

Din miile de puncte de interes turistic, am ales opt pe care sa le impartasim azi cu voi:

Parada modei cu rate

In cadrul celui mai faimos festival care se desfasoara anual in Sydney, Australia, are loc si o parada a modei cu rate. Acestea defileaza pe podium imbracate conform ultimelor trenduri fashion.

duck-fashion-show-2014-5

Inot cu delfinii

Cu doar 30$ ai posibilitatea de a inota alaturi de delfini in cele mai calde ape ale Noii Zeelande, in Bay of Islands.

dolphin swim

Zbor cu elicopterul deasupra vulcanilor

Din Tauranga, Noua Zeelanda, poti alege un zbor cu elicopterul deasupra vulcanului activ White Island sau a minunatiilor geotermale Rotorua: lacurile, gheizerele, piscinele cu namol si emisiile de sulf.

White_Island,_New_Zealand

Skyjump de pe cea mai inalta structura din Emisfera Sudica

Sky Tower este un turn de telecomunicatii si observatii inalt de 328 m, situat in Auckland, Noua Zeelanda. Turnul cuprinde cafenele si restaurante, printre care si Orbit Revolving Restaurant, un restaurant care se roteste 360° in fiecare ora. Vizitatorii pot sari de la 192 m, atingand viteza de 85 km/ora. Caderea dureaza aproximativ 11 secunde.

auckland skyump

Zbor cu balonul cu aer cald

Melbourne este una din putinele locatii din lume unde te poti bucura de rasarit si mic dejun, intr-un balon cu aer cald deasupra orasului

Global Ballooning

Gradina Emu Valley Rhododendron

Situata la 8 km sud de Burnie, gradina se intinde pe 11 hectare si gazduieste peste 23.000 de specii de rododendroni (cunoscuti si sub numele de ”bujori de munte”) si alte plante ce ofera o priveliste minunata in fiecare anotimp.

emu valley rhodo Burnie j

Festivalul Art Deco

Orasul Napier, cunoscut si ca orasul Art Deco, are cea mai cuprinzatoare colectie de cladiri de arta deco din lume. Anual, acesta gazduieste o expozitie de masini vintage, concerte de jazz, dasuri si  un concurs de carturi.

NapierCruise-Art-Deco-Paradise

Cultura Māori 

Māori reprezinta populatia indigena, de sorginte polineziana, a Noii Zeelande. Descopera cultura Māori vizitand Wellington, Noua Zeelanda. Muzee, galerii de arta, restaurante ofera o experienta reala a acestei culturi. In  imprejurimile orasului, se gasesc cateva mici orasele unde inca  exista comunitati de Māori.

Whenua_Ranratira,Orakei_Marae_(12023071354)

Afla mai multe despre Australia si Noua Zeelanda navigand cu Norwegian Jewel pe marea Tasmaniei.

buton mic



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.