Bahamas – Sfaturi de navigare

rewrite_bahamas-1

Insulele Bahamas, care si-au castigat independenta fata de Marea Britanie in 1973, sunt un ahipelag compus din circa 700 de insule (dintre care poate doar 300 sunt locuite) si mai mult de 2000 de recifuri de corali raspandite in ocean. Se intind de la Insula Grand Bahama – aproximativ 75 de mile la est de Palm Beach, Florida – pana la Great Inagua – aproximativ 60 de mile la nord-est de Cuba. Asezarea geografica poate fi confuza – Bahanas este localizata in oceanul Atlantic, dar se intinde pana in Caraibe.

Populatia este majoritar de origine africana si aproape 60% dinte ei locuiesc pe Insula New Providence. In general, navele de croaziera acosteaza aici ca sa poata fi vizitat orasul Nassau in culorile sale roz-bonbon, Cable Beach si Insula Paradis sau navigheaza mai departe catre luxurianta verde Insula Grand Bahama pentru a petrece timp in Freeport si Lucaya. Ambele au activitati care sa intretina atmosfera de zi si de noapte: facand plaja pe plajele de pe coasta, drumetii prin parcurile nationale, cumparaturi in magazinele de pe insula, dansand limbo in piata Count Basie, jucand golf, pariind la impresionantele cazinouri- sau adunand scoici proaspete.

Nassau este capitala Insulelor Bahamas si centrul industrial, comercial si al telecomunicatiilor pentru toate insulele. Are unul dintre cele mai mari bazare (dar nu si cazinouri) din toata regiunea Caraibelor. Freeport este a patra ca marime dintre Insulele Bahamas si a doua dupa Nassau ca popularitate (aici gasim cazinourile). A inceput sa se bucure de popularitate in anii ’50 ca fiind o veritabila insula de tipul Vegasului, facuta de om, care se intampla sa fie inconjurata de ape turcoise presarate perfect de plaje minunate in locul desertului arid. Cateva mile mai spre vest este Lucaya, un alt paradis facut de om care s-a dezvoltat in anii 1960.

Pentru cei care iubesc natura, Grand Bahama este de asemenea locul unde gasesti una dintre cele mai vechi retele de pesteri subacvatice din lume, situate in Parcul National Lucaya. Pentru cei impatimiti de istorie, cladirile si fortaretele in stil victorian ar trebui sa fie de ajuns. Pentru iubitorii sporturilor extreme exista de toate, de la paraseilling pana la jet-skiing si scufundari prin pesterile subacvatice catre cele doua puncte de oprire populare.

rewrite_bahamas-2

Perioada optima de navigare in Bahamas.

Extra sezon, sezonul plictiselii! Adevarat! Temperaturile tropical maritime de aici rar depasesc 26 de grade celsius si soarele straluceste mai mult de 300 de zile pe an. Sezonul plois dureaza din mai pana in octombrie, dar ploile sunt de scurta durata. Sezonul uraganelor incepe in august si poate dura pana la sfarsitul lui noiembrie.

Linii de croaziera care opereaza itinerarii in Bahamas.

In general companiile principale- Carnival, Disney, Norwegian Cruise Line si Royal Caribbean- ofera croaziere in Bahamas; compania premium Celebrity de asemenea. Majoritatea croazierelor pornesc de pe tarmul estic sau de pe coasta golfului, oferind calatorii pe care ti le poti permite in general cu o durata cuprinsa intre trei si sapte nopti. Multe companii vor viza o oprire in Bahamas chiar si la o insula privata intr-o croaziera in Caraibe.

rewrite_bahamas-3

Tipologii de croaziera in Bahamas.

Croaziere de 2 nopti: Compania Celebration Cruise ofera croaziere de doua nopti pe tot parcursul anului, de la West Palm Beach pana la Freeport si inapoi. Bahamas este singura lor destinatie. In fiecare an cateva companii mari ofera de asemenea cateva croaziere de doua nopti.

Croaziere scurte: Croazierele de trei pana la cinci nopti de regula pleaca din Miami Port Canaveral si Fort Lauderdale’s Port Everglades. Carnival ofera cateva alternative pentru plecari. Croazierele scurte ofera de regula o combinatie intre Nassau, Freeport, Key West si/sau insulele private ale companiei.

Croaziere de 7 nopti: Croazierele de sapte si opt nopti pleaca din New York, Bayonne (Cape Liberty), Baltimore, Galvestone si New Orleans si au ca opriri Bahamas si Florida. Opririle in Florida sunt de regula in Port Canaveral sau Key West. 

rewrite_bahamas-4

Atractiile portuare in Bahamas

Freeport/Lucaya: Piata din Portul Lucaya ofera turistilor posibilitatea de a face cumparaturi in peste 70 de magazine precum si cateva restaurante. Pentru pariuri exista Cazinoul Isle of Capri si cursurile de golf de la Lucaya si Reef. Plajele de aici sunt minunate si ofera toate serviciile de baza de la inchirieri de jet schiuripana la baruri cu vedere spre ocean. Persoanele active pot practica snorkel si scuba diving la Paradise Cove, la Deadman’s Reef, echitatie pe plaja sau drumetii, caiac si ciclism in Parcul National Lucayan.

Nassau/ Insula Paradis: Piata de Paie este o traditie in Nassau, si vei gasi aici tot felul de suveniruri la reducere, de la posete de paie pana la accesorii de prins parul. Un card de acces zilnic de la Complexul Atlantis de pe Insula Paradis iti permite sa vizitezi cele mai multe dintre obiectivele turistice importante din cadrul complexului, cum ar fi Digul, habitatul marin si plaja. Sau puteti merge la Insula Laguna Albastra pentru a va imprietenii cu delfinii. Pentru cultura vizitati Fortareata Charlotte din secolul al XVII- lea si hoinariti prin inchisorile si pasajele subterane si sa vedeti santul fara apa din jurul fortaretei. Doar sa nu uitati sa admirati privelistea superba asupra portului de pe metereze. Sau mergeti la plaja pentru bai de soare si sporturi acvatice.

Insule private: Printre insulele private din Bahamas se numara si Castaway Cay (Compania Disney), Coco Cay (Compania Royal Caraibbean), Great Stirrup Cay (Compania Norweagian), Half Moon Cay (Compania Carnival si Holland America) si Princess Cays (Compania Princess). Fiecare in parte este unica, dar in general, ofera plaje pentru inot si bai de soare si, adesea cu posibilitate de a inchiria cabane, baruri de unde se poate cumpara bere si bauturi tropicale, magazine si drumetii calare pe mal sau parasailing.

Abaco: Mergeti la o plimbare prin micutul Hope Town ca sa vedeti farul colorat ca o acadea. Construit in 1864, este unul dintre ultimele trei faruri sub forma de sageata care functioneaza pe baza de kerosen din lume. Hraniti pisicile de mare din Green Turtle Cay.

Eleuthera: Dupa o calatorie de 10 minute cu taxiul acvatic puteti vizita Insula Harbour (numita si Briland) si arhitectura veche de 200 de ani a orasului Dunmore – o ramasita a stilului Neo Englezesc, case acoperite cu sindrila si imprejmuite de garduri din uluci si flori colorate si frumos mirositoare. Serviti repede un Goombay Smash (ananas, nuca de cocos, rom alb si negru, suc de ananas, lime si un pic de grenadine si bitter) in timp ce admirati apusul langa port.  

Bimini: Pentru cei care au curaj puteti face sarituri de la 21 de metri in golf de pe zidul Bimini.    

rewrite_bahamas-5

Sfaturi de navigare in Bahamas

Puneti in bagaj imbracaminte casual, costume de baie si destula crema cu protectie solara. Da, exista multe lucruri de vazut pentru cei care vor sa isi imbunatateasca cunostintele asupra culturii locale, asa ca impachetati incaltaminte comoda. Iar pentru impatimitii de golf, va recomandam sa va aduceti crosele.

Infractiunile au fost in crestere in Bahamas, in special pe insula New Providence. Ambasada SUA a avut reclamatii de jafuri, inselaciuni, precum si agresiuni sexuale. Fiti atenti in jur, lasati obiectele de valoare la bord si nu calatoriti singuri mai ales pe timpul noptii sau departe de zonele populate.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.