Canada – conditii de calatorie

download

Conditii de calatorie in Canada, pentru cetatenii romani

 

In general, cetăţenii români au nevoie de viză pentru a intra în Canada.

Scopurile cele mai frecvente pentru care sunt acordate vizele sunt vizită, imigrare, studii şi contracte de muncă.

Nu există posibilitatea obţinerii vizei la frontieră.

Vizele se obţin de la orice misiune diplomatică sau oficiu consular canadian din străinătate.

Începând cu data de 1 mai 2017, cetățenii români care au deținut, în ultimii 10 ani, o viză de rezidență temporară în Canada și cei care dețin, în prezent, o viză valabilă care permite intrarea în SUA (non-immigrant visa) au posibilitatea de a intra în /tranzita Canada, pe calea aerului, în baza unei Autorizații de Călătorie Electronice (Electronic Travel Authorization – eTA), fără a mai avea nevoie de viză.

În baza eTA, cetățenii români care se află într-una din cele două situații mai sus menționate pot intra, fără vize, pe teritoriul Canadei, pentru o perioadă de maxim 6 luni, doar dacă scopul șederii este unul din următoarele:

     – turism;

     – vizită (vizitarea rudelor/prietenilor sau prospectarea oportunităților de derulare a afacerilor).

 

ATENTIE: TURISTII CARE INTRA IN CANADA PE O CALE, ALTA DECAT AERIANA, VOR AVEA IN CONTINUARE NEVOIE DE VIZA

(ex: cu autoturismul sau pe cale maritima).

 

Incepand cu data de 01.12.2017 se ia in calcul eliminarea obligativitatii detinerii vizelor pentru toti cetatenii romani. Cu toate acestea, calatorii vor avea nevoie de eTA pentru a urca la bordul unei curse aeriene cu destinatia Canada.

ATENŢIONĂRI SPECIALE!

Nu aveți nevoie de Autorizație de Călătorie Electronică dacă ați obținut, deja, o viză de intrare în Canada și aceasta este încă valabilă!

 

Pentru mai multe informatii despre obținerea Autorizației de Călătorie Electronică accesați următorul link:

 

http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/questions-answers-by-topic.asp?st=16.7.2

Tineti minte:

 • Obțineți Autorizație de Călătorie Electronică, în timp util, înainte de a vă deplasa spre aeroport!
 • Completați online, cu atenție, toate rubricile și introduceți datele personale exact așa cum sunt menționate în pașaport;
 • Taxa pentru obținerea Autorizației de Călătorie Electronice este de 7 dolari canadieni și trebuie plătită în momentul completării aplicației online. Asigurați-vă că aveți un card valabil de tipul: VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRES sau card de debit de tipul Visa Debit, JCB, Interac.
 • Autorizatia de Calatorie Electronica se poate obtine in cateva minute.
 • Nu depășiți perioada de ședere legală de 6 luni, altfel riscați să primiți un ordin de îndepărtare de pe teritoriul Canadei și să întâmpinați dificultăți în obținerea unei noi Autorizații de Călătorie dacă doriți să reveniți pe teritoriul Canadei;
 • Respectați legislația canadiană și nu modificați scopul declarat al călătoriei, în caz contrar Autorizația de Călătorie Electronică poate fi suspendată!
 • Cetățenii canadieni NU pot aplica pentru obținerea unei Autorizații Electronice de Călătorie (valabil în cazul persoanelor cu dublă cetățenie);
 • În situația în care vă deplasați în Canada însoțiți de mai mulți copii minori este necesar să completați câte un formular pentru obținerea eTA pentru fiecare dintre aceștia.

Extinderea perioadei de sedere:

Cererea pentru extinderea perioadei de şedere în Canada trebuie făcută cu trei săptămâni înainte de expirarea termenului de şedere. Vizitatorii trebuie să părăsească ţara după maximum şase luni de la intrare, dacă nu solicită, în mod justificat, prelungirea perioadei. Autorităţile canadiene de frontieră pot, în unele cazuri, să precizeze un termen mai mic de şedere decât cel obişnuit (şase luni), acesta înscriindu-se sub ştampila de intrare în Canada. De regulă, ofiţerii de frontieră avizează persoanele respective asupra perioadei de şedere. Se recomandă ca cetăţenii români să solicite informaţii suplimentare în cazul în care au unele neclarităţi.

În România, vizele se pot obţine de la Ambasada Canadei din Bucureşti:
http://www.canadainternational.gc.ca/romania-roumanie/index.aspx?lang=eng4 Responses to “Canada – conditii de calatorie”

 1. Daniela

  Bună ziua!dacă o persoană a stat in Canada peste cele 6 luni si are eTA când mai are dreptul să revină în Canada pentru a vizita fiul si nepotul?pentru 2 luni.

  Reply
  • Marketing Croaziere.net

   Buna ziua, o sa va rugam sa luati legatura cu cei de la Ambasada fiindca ei va pot oferi informatiile corecte referitor la aceste lucruri.

   Reply
 2. Flaviu

  Buna ziua,

  Voi calatori in Toronto in urmatoarele luni si as vrea sa sa dau o fuga pentru cateva zile pana la New York iar dupa aceea sa ma intorc in Toronto. Pe baza eTA, pot intra si iesi o data din Canada sau nu conteaza atata timp cat nu depasesc cele 6 luni?

  Multumesc!

  Reply
  • Marketing Croaziere.net

   Buna ziua, cel mai bine ar fi sa sunati la Ambasada. Este cel mai bine ca ei sa va ofere informatiile corecte.

   Reply

Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.