CAND SE REIAU NAVIGARILE?

ACTUALIZARE RECENTA: cand planuiesc liniile de croaziera sa reia navigarile

costa news(articol preluat de pe www.cruiseindustrynews.com )

 

Principalele linii de croaziera planuiesc sa reia navigarile in diferite faze in 2021 iar stirile se actualizeaza constant in acest sens.

Va prezentam mai jos cele mai recente informatii:

 

 

 

Carnival Cruise Line

Prima imbarcare: 01 iunie, 2021
Nave: Carnival Liberty si Carnival Miracle
Regiune: Bahamas si Coasta de Vest

Carnival Cruise Line si-a propus reluarea navigarilor incepand cu 01 iunie, activitatea in SUA fiind suspendata pana pe 31 mai 2021. In ianuarie, compania a anuntat noile itinerarii si modificarile de program pentru cateva nave.

 Royal Caribbean International

Prima imbarcare: a fost reluata navigarea
Nava: Quantum of the Seas
Regiune: Asia

In timp ce Quantum of the Seas navigheaza deja in Asia, Royal Caribbean isi propune acum sa ofere noi croaziere cu imbarcare din Haifa cu noua nava Odyssey of the Seas. Incepand din iunie, vasul va opera croaziere de 2-7 nopti, pe un itinerariu ce include Grecia si Cipru, cu imbarcare din Haifa. Croazierele sunt destinate exclusiv rezidentilor din Israel si se vor desfasura pana in luna octombrie. La nivel global, suspendarea navigarilor a fost extinsa pana pe 31 mai.

Crystal Cruises

Prima imbarcare: 03 iulie, 2021
Nava: Crystal Serenity
Regiune: Bahamas

Crystal Cruises si-a propus sa fie prima linie care va incepe navigarile in America de Nord. Brand-ul de lux a anuntat recent planul de oprerare pentru nava Crystal Serenity, din Nassau si Bimini, cu itinerarii de 7 nopti in Bahamas, incepand cu luna iulie si pana cela mai devreme in octombrie.

MSC Cruises

Prima imbarcare: a fost reluata navigarea
Nava: MSC Grandiosa
Regiune: Mediterana

Una dintre primele linii de croaziera care isi intampina oaspetii, MSC Cruises opereaza in prezent in Marea Mediterana, cu nava MSC Grandiosa si itinerarii in Italia si Malta. I se va alatura nava MSC Seaside, incepand cu 01 mai. Intre timp, croazierele cu imbarcare din SUA au fost anulate temporar, pana pe 31 mai.

Norwegian Cruise Line

Prima imbarcare: 04 iunie, 2021
Nava: Norwegian Epic
Regiune: Mediterana

In luna februarie, Norwegian Cruise Line a anuntat o noua extindere a suspendarii serviciilor, pana pe 31 mai. Prima croaziera este programata pe 04 iunie, cu imbarcare din Civitavecchia (Italia), la bordul navei Norwegian Epic. Reprezentantii companiei declara ca se lucreaza la un plan de reluare a navigarilor, astfel incat sa fie respectate regulile si masurile de siguranta impuse de autoritatile din SUA.

Costa Cruises

Prima imbarcare: 27 martie, 2021
Nava: Costa Smeralda
Regiune: Italia – Coasta de Vest

Costa Cruises va reveni pe 27 martie, cu un nou program de navigare in Mediterana. Costa Smeralda va fi primul vas care va primi pasageri la bord, oferind croaziere de 3, 4 sau 7 nopti, cu porturi din Italia (pentru inceput). Din luna mai, Costa Luminosa va naviga in Italia si Croatia, in timp ce Costa Smeralda isi va imbogati itinerariile cu porturi din Franta si Spania.

Disney Cruise Line

Prima imbarcare: 04 iunie, 2021
Nava: Disney Dream
Regiune: Bahamas

La fel ca alte companii americane, Disney Cruise Line a anulat toate imbarcarile pana pe 31 mai.  Disney Dream ar putea reveni pe 04 iunie, cu croaziere de 3 nopti in Bahamas, cu imbarcare din Port Canaveral. Croazierele in Alaska si Europa, cu Disney Wonder si Disney Magic, au fost anulate.

Princess Cruises

Prima imbarcare: 01 iulie, 2021
Nave: Diamond Princess si Ruby Princess
Regiune: Japonia si Coasta de Vest

Princess Cruises a extins recent suspendarea navigarilor pana pe 30 iunie. Primele croaziere sunt programate din 01 iulie, in Asia si Coasta de Vest. Pentru a doua parte a sezonului de vara, linia a planificat itinerarii noi in UK, operate de navele Regal Princess si Sky Princess, destinate exclusiv rezidentilor britanici.

AIDA Cruises

Prima imbarcare: 20 martie, 2021
Nava: AIDAperla
Regiune: Insulele Canare

In timp ce croazierele in alte regiuni au fost anulate pana in luna mai, AIDA Cruises va relua navigarea in Insulele Canare incepand cu 20 martie, oferind croaziere de 7 nopti la bordul vasului AIDAperla.

Celebrity Cruises

Prima imbarcare: 01 iunie, 2021
Nava: Celebrity Infinity
Regiune: Mediterana de Est

Linia a anuntat recent extinderea perioadei de suspendare a navigarilor, pana pe 31 mai. In momentul de fata, prima croaziera operata de Celebrity Cruises este programata pentru luna iunie, cu nava Celebrity Infinity. Imbarcarea va fi din Venetia, iar itinerariul va cuprinde porturi din Turcia si Insulele Grecesti.

Holland America Line

Prima imbarcare: 01 iulie, 2021
Nava: Volendam

Regiune: Mediterana

Holland America Line ar putea relua navigarile pe 01 iulie, cu nava Volendam. Croazierele din Alaska si Canada/Noua Anglie sunt incerte, dupa ce Canada a extins interdictia pentru navele de croaziera.

Windstar Cruises

Prima imbarcare: 10 iunie, 2021
Nava: Wind Spirit
Regiune: Tahiti

In februarie, Windstar Cruises a anuntat reluarea navigarilor pe 10 iunie, cu vasul Wind Spirit, in regiunea Tahiti.

Azamara

Prima imbarcare: 10 iulie, 2021
Nava: Azamara Pursuit
Regiune: Mediterana de Est

Dupa ce recent a devenit un brand independent, Azamara a extins suspendarea navigarilor pana pe 30 iunie. Operatiunile ar putea fi reluate pe 10 iulie, in Mediterana de Est, cu vasul Azamara Pursuit.

Silversea Cruises

Prima imbarcare: 28 mai, 2021
Nava: Silver Explorer
Regiune: Kimberley, Australia

Pe 28 mai, nava de expeditie Silver Explorer va porni intr-o calatorie de 9 nopti, in regiunea Kimberly din Australia.

Acestea ar fi datele aproximative pentru reluarea navigarilor, anuntate de catre principalii operatori din industria croazierelor. Momentan, se pare ca Mediterana este regiunea cu cel mai mare potential in ce priveste croazierele in 2021, insa vor fi disponibile si alte destinatii pe masura ce restrictiile de calatorie vor fi relaxate.

Sursa: https://www.cruiseindustrynews.com/cruise-news/24547-latest-update-when-the-major-cruise-lines-plan-to-sail-again.html



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.