Cele mai bune 6 vase de croaziera pentru zile de vis pe mari si oceane…

Cand vasul Oasis of the Seas de la Royal Caribbean a fost lansat, lumea se intreba daca cineva se va mai da jos de pe vas in porturile in care opreste, pentru ca iti trebuie o saptamana ca sa poti participa la toate activitatile de la bord. Cu 25 de optiuni de a lua masa, 21 de piscine si Jacuzzi, cu nenumarate spectacole si concerte live (care includ si un spectacol pe gheata si un spectacol de scufundari) si cu 7 “cartiere” pe vas, acest vas ofera garantia ca nimeni nu va avea probleme in a gasi ceva de facut pe durata croazierei.

Dar nu trebuie sa navighezi pe un vas de 5400 de pasageri ca sa obtii maximul din zilele tale petrecute pe mare. Orice vas va fi de ajuns daca te multumesti sa petreci timpul la bord intins pe un sezlong, la soare. Dar, daca iti doresti combinatia perfecta de optiuni de activitati si relaxare este important sa alegi vasul potrivit, si itinerariul potrivit. Ar fi pacat sa iti doresti zile intregi de navigare pe mare si sa aflii ca de fapt ai o singura astfel de zi in itinerariu, Uita-te dupa un amestec echilibrat de zile pe mare si zile de stationat in port, si, daca iubesti cu adevarat zilele petrecute pe mare, rezerva o croaziera transatlantica sau de repozitionare pentru a avea zile consecutive de navigat pe mare.

Acum, ca stii ce sa cauti la un itinerariu, iata selectia noastra pentru cele mai bune vase de petrecut zile pe mare. Am ales aceste vase datorita varietatii atractiilor la bord, atat inauntru cat si afara, pentru a va tine antrenati. Ele includ, de asemenea, o multime de optiuni de a servi masa.

1. Norwegian Breakaway
Pe punte: Norwegian Breakaway are misiunea de a-si distra pasagerii, si nu trebuie sa renunti la soare pentru a te distra pe cel mai mare vas de la Norwegian Cruise Line. Dependentii de Adrenalina ar trebui sa se indrepte spre puntile 15 -17, unde pot incerca cele 4 topogane cu apa din Aqua Park-ul vasului. Cei mici au propria lor zona de joaca si stropire cu apa. Aventurierii care nu doresc sa se ude sunt asteptati la zidul de catarare, la cursul de mini-golf, la terenurile de sport sau la Spider Web (o cusca cu 6 etaje pe care puteti sa va catarati), ca si la Norwegian Sky Trail, un ansamblu de franghii legate intre ele unde puteti sari pe o trambulina, legana pe un zid de franghii si merge pe scanduri legate cu franghii de-a lungul vasului…

Breakaway are zona de piscine standard si jacuzzi, dar are si Vibe Beach Club-ul, care este doar pentru adulti, unde regasiti Jacuzzi si sezlonguri capitonate, ca si zona Spice H2O, cu un imens ecran LED, bar, cascade si bazine de mica adancime.

Distractie inauntru: SPA-ul pe Norwegian Breakaway ofera toate tratamentele obisnuite dar are si o zona termala cu camere cu aburi, sauna uscata, piscina Vitality, Jacuzzi, sezlonguri cu tigle incalzite, camere cu aer sarat (pentru a imbunatati problemele de respiratie si de piele) si chiar cascade. Marele centru de fitness are tot ce ii trebuie pentru a da jos tot ceea ce puneti la gustarile luate in zilele de navigat pe mare. Aparatele sunt de la TRX, Flywheel, Fight Klub si Rockettes.

La intersectia divertismentului si a servirii mesei se afla cina de deslusire a misterului unei crime, denumita “Crima Presupusa”, in timpul careia pasagerii fac pe detectivii de la salata pana la desert. Cei mici vor agrea de asemenea zilele petrecute pe mare, care incep cu micul dejun luat alaturi de personajele Nickelodeon, SpongeBob si Dora, cu care fac poze in timp ce servesc clatite. Imensul Club al Copiilor gazduieste mai multe activitati cu personaje si teme Nickelodeon, alaturi de jocuri, concursuri de arta si indemanare, locuri de joaca, in timp ce copii mai mari stau impreuna pe canapele, joaca fusball sau se uita la televizoare, sau se joaca la simulatorul de Disk Jokey.

Pentru bowling virtual sau alte jocuri video, treceti pe la Atrium-ul Vasului, care este gigantic, cu ecrane intinse pe 2 etaje.

Mese pe tot parcursul zilei: Conceptul de Freestyle Dining de la Norwegian inseamna ca pasagerii pot servi masa in orice moment al zilei, iar Breakaway are 27 de restaurante. Exista restaurant tip bufet si in zona interioara si in cea exterioara. La O’Sheehans se serveste mic dejun cald si mancare clasica de pub. Are si un mini bowling. Camerele adiacente restaurantelor principale ofera pranzul, sau puteti lua fructe de mare la pachet de la Ocean Blue, langa Cascada. Un bar cu taitei cu servire a la carte va asteapta, sau puteti folosi room service, si cereti taitei sau pizza si va vor fi livrate in cabina Dumneavoastra.

Surori: Breakaway-ului i s-a alaturat in 2014 sora geamana Norwegian Getaway. Norwegian Epic a fost fostul castigator al croazierelor pe mare si este inca in topul preferintelor pentru distractia la bord, ca si navele din clasa Norwegian’s Jewel (Jewel, Gem, Pearl, Jade).

2. Carnival Breeze
Pe punte: Cea mai tare zona de pe puntile superioare ale vasului Carnival Breeze este Sport Square, o zona exterioara de exercitii si joaca care include un teren de mini golf pe 2 etaje, mese de billiard si fusball, aparate cardio, terenuri de baschet si o pista de alergari. Piesa de rezistenta este SkyCourse, unde pasagerii alearga si se leagana pe 8 ansambluri de franghii, suspendate in aer.

Daca vrei sa fii ud si salbatic, treci de micile si marile piscine si indreapta-te spre WaterWorks. Aici te poti uda in parcul splash, micii demoni pot alege intre 2 topogane cu apa, si toata lumea se poate racori la Power Drencher, o galeata masiva care, cand se umple cu apa, se revarsa in capul celor care asteapta sub ea. Adultii care vor o pauza se pot relaxa in zona Serenity, in care nu au voie copii, cu propriul bar, piscine, sezlonguri duble si hamace.

Distractie inauntru: vasele Carnival’s abunda de activitati pe puntile exterioare, dar Ocean Plaza este zona de distractie inauntru pe Carnival Breeze. Aici se asculta muzica live, sau concurati pentru a castiga o nava pusa la bataie in timpul jocurilor de pe scena. Daca vreti gustari sau va e sete, Plaza Cafe si Plaza Bar va vor satisfice nevoile.

Daca nu, te poti strecura la Cloud 9 Spa, pentru ceva timp doar pentru tine. Aici regasiti un apartament termal si o piscina cu thalassoterapie, pe langa salonul spa si camerele de tratament – ele tind insa spre a fi mai mult de socializare decat de relaxare.

Mese pe tot parcursul zilei: Bufetul Lido de pe Carnival este unul dintre cele mai bune din zona. Felurile de mancare sunt impartite in categorii: confort (hamburgeri si cheesburgeri, fripturi), delicioase (sandvisuri facute la comanda), si mongoleze. Deasupra bufetului este restaurantul Italian, Cucina del Capitano, care ofera paste gratuite in timpul pranzului. Pe puntea cu piscine se gaseste Guy’s Burger Joint, cu burgeri si cartofi prajiti, Cantina BlueIguana, unde se servesc burittos si tacos, un salon cu pizza 24 ore din 24, si Tandoor, cu mancare Indian (curry, carne la gratar si peste).

Restaurantul principal The Blush ofera locuri pentru servirea micului dejun si pranz. Alege din gama variata de sandvisuri, salate Cezar, paste si burgeri. La Punchliner Comedy Brunch se urmaresc spectacole de stand-up comedy si se serveste mancare mexicana si preparate din oua la pranz si burritos la micul dejun.

Pe puntea 5 va asteapta si mai multe locuri unde se poate servi masa. Bonsai Sushi este locul de pe Carnival unde se poate servi sushi. Fat Jimmy’s C-Side BBQ serveste pasagerii cu carnati prajiti si pui, carne de porc si paine cu ardei iute. RedFrog Pub ofera o gustare si o bere intr-un decor mai special. Construit in stilul kitchios al insulelor hawaiene are ecrane TV uriase si serveste gustari cum ar fi crochete, aripioare picante si pui la rotisor (contra unei taxe), ca si berea casei. Seara muzicienii canta aici muzica live.

Surori: Navele surori Carnival Dream si Carnival Magic au multe dintre atractiile de pe Carnival Breeze, dar le lipsesc unele dintre locurile de servire a mesei mai sus mentionate.

3. Allure of the Seas
Pe punte: Cel mai mare vas de croaziera, Allure of the Seas, ii provoaca pe cei de la bordul ei care ar putea fi plictisiti, datorita marii varietati de activitati si atractii pe care le regasesc pe vas. Puntea superioara are 3 piscine (incluzand o piscina cu intrare lina si una pentru sporturi ca volei in apa), si zona H2O, un aquaparc viu colorat cu un octopus care imprastie apa, o piscina pentru copii si 2 jacuzzi. O piscina cu thalassoterapie este situata in solariumul acoperit cu sticla.

Ultima moda in distractia cu apa pe vas sunt cele 2 piscine cu Flow Rider pentru surf in picioare si dansuri boogie in apa. Daca nu vrei sa te faci de rusine in public, ia-ti ceva de baut, gaseste un loc uscat si distreaza-te uitandu-te cum se fac altii de ras. Allure of the Seas mai are 2 pereti de catarare si terenuri de baschet, mese de pingpong si teren de mini-golf.

Adancul Aquatheater are 2 functii: loc pentru lectii de scufundari si o scena deschisa pentru acrobati si scafandrii. Daca nu gasiti un loc uitati-va dupa spatii libere in balcoanele publice de langa peretii de catarare.

Distractie inauntru: Conceptul de “cartiere” al Allure include 2 zone care sunt din punct de vedere tehnic in interiorul vasului dar se afla sub cerul liber. Fa o plimbare in Central Park, unde sunt adapostite aproximativ 12.000 plante si 60 de copaci. Poti intra in magazine ca Coach store sau Romero Britto boutique, sau poti lua o gustare la Park Cafe sau o bautura la Trellis Bar. Sau indreapta-te catre mai cosmopolitul Boardwalk, cu magazine de haine pentru copii, magazine de dulciuri, inghetata, bar plutitor, multiple restaurante si Zoltar, un ghicitor animatronic. Aici gasiti caruselul facut de mana, pe care va puteti sui gratuit. Daca calatoriti cu copii, uitati-va dupa clovni si artistii care fac din baloane animale.

Pentru un adevarat indoor shopping, Royal Promenada are dimensiunile unui adevarat mall, cu lungimea unui teren de fotbal. Aici gasiti magazine tax free si duty free pentru bauturi si bijuterii, un Starbucks, barul Rising Tide (care urca si coboara trei punti intre Royal Promenade si Central Park), un magazin Guess si alte magazine retail. Au loc aici activitati cum ar fi cursuri de flash dance si parade cu personajele Dreamworks.

Spectacolele de exceptie de pe Royal Caribbean nu se tin numai seara. Prinde matinalele pe gheata ca si spectacolele de la miezul zilei de pe Broadway cum ar fi “Chicago”. Alt divertisment de zi include filme 3D de la DreamWorks cache (in Amber Theater, care e special amenajat pentru vizionari 3D), cursuri de dans, degustari de alcool, intalniri cu personajele Dreamworks si patinaj in Studioul B.

Mese pe tot parcursul zilei: Nu poate sa iti fie foame pe Allure of the Seas. Pe langa pranzul in Windjammer Marketplace buffet si Adagio, pasagerii pot lua pranzul la Sorrento’s Pizzeria; la Park Cafe, servind salate si sandvisuri; la Boardwalk Dog House serviti sapte feluri de carnaciori, la Wipeout Cafe serviti burgeri si pui si va uitati la activitatile sportive de pe vas, la Vitality Spa Cafe sau Solarium Bistro serviti iaurturi, sandvisuri sanatoase si alte mancaruri lejere, la Vintage serviti tapas; la Giovanni’s serviti mancare italiana; la Johnny Rockets gasiti mancare fast-food; la Rita’s Cantina si Mexi-Cali beach bar mancati mancare mexicana a la carte; si la Cafe Promenade serviti gustari si sandvisuri. Si nu uitati toate caloriile pe care le puteti consuma mancand la miezul zilei inghetata, gogosi si prajiturele.

Surori: Sora mai in varsta Oasis of the Seas e aproape identica, mai putin cateva spectacole, magazine si restaurante.

4. Disney Fantasy
Pe punte: principal atractie a vasului Fantasy la care se face reclama este AquaDuck, primul watercoaster  pe apa. Este mai mult o distractie pentru copii, chiar daca are o parte care este deasupra apei si limita de inaltime minima care ii lasa pe cei mai mici dezumflati. In spatele intrarii la Duck este un loc de joaca in apa numit AquaLab, de unde va garantam ca veti iesi ud.

Zona de piscine Fantasy are cate ceva pentru fiecare. Piscina cu topogane Mickey este paradisul copiilor. La piscina Donald gasiti locuri in fata la giganticul ecran exterior unde se difuzeaza filme, Reciful Nemo este zona in care se uda copii care inca mai folosesc pampersi, iar Quiet Cove este piscina numai pentru adulti. Mai este si o punte doar pentru adulti cu piscina cu stropire si perdea de apa. Pe Sport’s Deck regasiti terenuri de sport, mini-golf, piste de alergat si mese de ping-pong.

Distractie inauntru:  va puteti intalni cu personajele Disney sau printesele preferate, sau le puteti gasi la intalnirile programate. Intreaga familie poate face pe detectivii intr-un joc misterios care plaseaza diverse indicii pe traseul parcurs. Pe Fantasy este o versiune de astfel de joc misterios cu papusile Muppets.

Cluburile de copii Disney sunt unele dintre cele mai mari si cele mai bune din industrie, impiedicandu-i pe cei sub 18 ani sa se planga prea mult de zilele pe mare. Oceaneer’s Club si Oceaneer Lab au zone de joaca insiprate din filmele Pixar cum ar fi “Toy Story” si “Monsters, panouri interactive MagicPlay, un studio de animatori si un studio de sunet. Tineretul se poate distra in zona special dedicate lor, cu un televizor gigantic pe tot peretele, video karaoke si calculatoare cu programe de socializare. Tot tineretul beneficiaza de un club de 9.000 metri care include un bar, o terasa pentru plaja si piscine. Chiar si Senses Spa, care de obicei se adreseaza adultilor, au o zona numai pentru tineret cu tratamentele corespunzatoare.

Copii cu carduri de credit sau cu parinti generosi pot petrece ziua la Bibbidy Bobbidy Boutique. Aici copii se pot transforma in printese si pirati, si sunt coafati, machiati si imbracati, contra unei taxe.

Mese pe tot parcursul zilei:  Cabanas, pe puntea 11, este bufetul deschis tot timpul zilei, in timp ce Flo’s Cafe are mancare fast-food cum ar fi burgeri, aripioare de pui, pateuri si pizza. Pentru o masa mai formala si mai sofisticata incercati Gradina fermecata in stil Versailles de la Palatul Regal, o zona care omagiaza printesa favorita Disney. Adultii pot servi o gustare la Palo, care ofera bufet rece (mezeluri si branza, creveti, salate, deserturi) si o selectie de mancaruri calde la comanda (omlete, peste). Ceaiul de la ora 17 este servit aici, de asemenea.

Surori: Disney Dream, fratele mai mare al lui Fantasy, este aproape geaman, dar ii lipseste AquaLab, jocul misterios Muppets, Bibbidi Bobbidi Boutique si noua terasa pentru plaja doar pentru adulti.

5. Queen Mary 2
Pe punte: Pentru ca cel mai mult timp Queen Mary 2 si-l petrece traversand Atlanticul, ea ofera multe zile pe ocean, dar vremea nu este intotdeauna buna pentru plaja pe puntea superioara. Totusi, vasul are multe piscine, cum ar fi Terrace Pool, Splash Pool, Pavilion Pool cu acoperis retractabil si Minnows Pool pentru copii.

Facilitatile sportive includ un teren de basket, un teren de tenis si o masa de ping-pong in zona piscinei Pavilion. Pe puntea de promenada puteti sa va plimbati de-a lungul vasului la miezul zilei.

Distractie inauntru: In timp ce cu siguranta puteti lenevi toata ziua, Queen Mary 2 face posibila umplerea zilelor dumneavoastra pe mare cu oportunitati de culturalizare si invatare, oferind un program excelent de imbogatire a cunostiintelor. La Cunard Insights sunt analizate aspectele istorice si contemporane prezentate de exploratori, academicieni, fosti politicieni, muzicieni, istorici si regizori. Prezentatori de la Societatea Regala Astronomica prezinta stelele si sistemul solar, iar in Illuminations, singurul planetarium de pe ape, puteti vedea filme interesante.

Nu este destul pentru dumneavoastra? Programul Cunard ConneXions ofera variate optiuni de cursuri de programare, ateliere de lucru la calculator, pictura cu acuarele, degustari de vinuri si cursuri de dans.  Vasul are si o biblioteca unde puteti participa la discutii literare sau pur si simplu sa savurati o carte buna. Daca preferati sa va rasfatati trupul, Queen Mary 2 gazduieste Canyon Ranch SpaClubs. Acesta include SPA-ul propriu-zis unde puteti face tratamentele obisnuite, precum si alte tratamente, mai exotice. Unul dintre punctele de atractie este Aqua Therapy Centre, care e echipat cu o piscina de aquaterapie, jacuzii, bazin de reflexologie, dusuri senzoriale, sauna finlandeza, baie de aburi aromatic, sauna si fantana de gheata. Stilistii de la Beauty & Skin Care Centre va vor aranja parul si va vor face unghiile, si va puteti antrena inima la o multime de aparate in Centrul Fitnes.

Mese pe tot parcursul zilei: Pasagerii pot servi masa in timpul zilei in restaurantele desemnate lor (Britannia, Princess Grill sau Queens Grill). Britannia e deschis pentru pranz, in timp ce pasagerii de la Grill au mese prestabilite. Restaurantul bufet Kings Court este situat pe puntea 7. Sunt 4 zone diferite in Kings Court: Rotiseria (carne la rotisor), La Piazza (paste), Lotus (Asiatic) si Masa Bucatarului Sef. Langa piscina puteti servi gratare in zona Promenadei sau supe si sandvisuri la Pavilion.

Restaurantul Todd English ofera mancaruri mai sofisticate contra cost, de la 20 dolari de persoana. O alta zona populara de servit masa, dar gratuita, este Golden Lion Pub, unde gasiti preparate fast-food, peste si chipsuri, si placinte cu branza. Acestui restaurant i s-a schimbat complet desing-ul in 2012, cand nava a fost supusa unei renovari complete.

Ceai traditional se poate servi in Queens Rooms, unde ospatarii servesc ceai, sandvisuri, produse de patisserie, si, desigur, traditionalii biscuit cu crema. Puteti servi ceaiul de dupa-amiaza intr-un mod mai putin formal, cu autoservire, la Lotus si la Kings Court, iar pasagerii de la Grill pot servi ceaiul in zona lor speciala Queens Grill Lounge.

Surori: Queen Victoria si Queen Elizabeth au anumite facilitati de pe Queen Mary 2 dar nu au, de exemplu, planetarium.

6. Crystal Serenity
Pe punte: Crystal Serenity este un vas potrivit pentru cei carora le plac plimbarile in aer liber, deoarece foloseste la maxim zona de promenada de pe puntea superioara. In cadrul programul sau de mers pe punte echipajul ofera pasagerilor veste de bumbac cu buzunare in care se pun greutati, pentru a avea o rezistenta mai mare cand merg pe punte. Muzica motivationala si programele zilnice de mers pe punte fac parte din pachet. Si, daca nu ai la tine echipament adecvat, poti folosi produsele LEKI USA pentru a avea o plimbare reusita.

Pentru relaxare puteti sa va intindeti pe unul din multele sezlonguri de pe punte si paturi circulare care inconjoara piscina Seahorse. Va puteti perfectiona jocul de golf cu sau fara profesor. Puteti de asemenea sa jucati tenis de camp pe unul din cele 2 terenuri aflate la bord.

Distractie inauntru: Crystal este una dintre cele mai bune linii de croaziera in ceea ce priveste imbogatirea cunostiintelor pe vas datorita dinamicului Institut de Invatare Creativa. Puteti invata la bord limbi straine, programe pe calculator, muzica si gatit. Daca preferati mai mult sa stati la o cafea si sa ascultati un expert, puteti participa la lecturi despre subiecte cum ar fi stiintele politice, afaceri, mancare si bautura, astronomie, arta si antichitati. Crystal adauga deseori teme croazierelor sale, cum ar fi golf, mari orchestre, fotbal, politicieni, artisti – cu activitati care se potrivesc acestor teme.

Mese pe tot parcursul zilei: daca esti fan ceaiul de la ora 17, ai tras lozul castigator pe Crystal Serenity. Servirea ceaiului de la ora 17:00 se face in maiestuosul Palm Court, cu muzica live, ospatari cu manusi si cu o varietate de ceaiuri, biscuit, sandwisuri si alte delicatese. Vasul este recunoscut si pentru ceaiurile de dupa-amaiaza tematice. De exemplu, cand este tema Mozart, ospatarii imbracati cu costume din epoca respectiva servesc specialitati austriece in timp ce un cvartet canta muzica compusa de marele compozitor

Pentru a servi masa puteti sta in Crystal Dining Room, sandwisuri puteti servi in Bistro, o mare varietate de feluri de mancare puteti servi la Lido Buffet, cina formala cu ospatari care va servesc se poate servi la Tastes si burgeri la Trident Grill.

Surori: Crystal Symphony se concentreaza si ea asupra invatarii pe mare, dar este mai vechi si mai mic decat Crystal Serenity.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.