Top moduri de a economisi bani in Hawaii

Cine a zis ca o croaziera in Hawaii te va duce la faliment? Avem o serie de sugestii pentru activitati ce se pot face in port fie gratis, reduse sau la tarife acceptabile, astfel ca tu sa poti spune “Sayonara” excursiilor optionale scumpe. Cu aceste sfaturi te vei descurca singur si vei experimenta Hawaii fara a acheltui sume mari de bani.

1money-hawaii-main

Vom lista cele mai interesante sfaturi pentru a economisi bani, dar pentru incept, vom puncta cateva locuri ce pot fi vizitate foarte ieftin:

Toate plajele din Hawaii sunt gratuite si deschise publicului larg. Nu ai nevoie de o suita scumpa cu vedere la ocean pentru a face plaja pe nisipurile speciale din fata resorturilor; toata lumea este binevenita. Te poti bucura usor apele calme ale plajei Laamapali din Maui sau ale plajei Hapuna din Insula Mare fara sa afisezi o cheie scumpa de hotel.

Poti vizita atractiile naturale din Hawaii gratis sau achitand taxe ieftine de acces. Vaile, cascadele si celelalte comori panoramice din Hawaii dispun de o frumusete naturala si de cele mai multe ori poti conduce pana la ele, poti parca si te poti bucura de priveliste gratis. Daca va apropiati de o zona protejata ca parte a unui parc national sau a unui sit istoric, va trebui sa achitati o taxa mica pentru acces. De exemplu, Parcul National Waimea Canyon, Marele Canyon al Pacificului, din Kauai nu dispune de taxa de acces, iar Parcul National Volcanoes de pe Insula Mare costa doar 10 USD/masina pentru a intra. Pasagerii ar putea sa ia in considerare „TriPark Pass-ul” in valoare de 25 USD pentru a avea acces in cele trei parcuri: Parcul National Hawaii Volcanoes, Pu’uhonua o Honaunau (ambele pe Insula Mare) si Haleakala in Maui.

Sari peste cina in favoarea pranzului sau a „Happy Hour”. Daca ti se face foame in Hawaii sa tii minte ca te va costa. Un fel principal de mancare in Hawaii este de doua ori mai scump decat unul in alta parte a Statelor Unite ale Americii. Un fel de mancare cu peste proaspat poate ajunge pana la 32 USD de persoana fara aperitiv sau desert. Pentru a economisi niste bani puteti servi un pranz mai ieftin beneficiind de ofertele „Happy Hour” valabile intre ora 15:00 si 17:00, cand cocktail-urile si aperitivele sunt de regula reduse.

Cautati cupoane. Pentru mai multe oferte in port, cautati magazine cum ar fi „ This Week on The Big Island” sau „Maui Gold” unde veti gasi lista cu oferte reduse sau oferte de 2 la pret de 1 de care puteti beneficia.

Nu cadeti prada tururilor reduse ce au conditii speciale. Cand treceti pe langa un kiosk al tour operatorilor, inclusiv cele de pe strada principala din Lahaina, nu cadeti prada activitatilor de pe insula oferite la preturi reduse in schimbul participarii la o conferinta despre vanzari „timeshare”. Sunt mult mai multe lucruri distractive de facut in Hawaii decat sa asculti un agent de vazari incercand sa te convinga sa cumperi o proprietate pe insula. Se merita sa platiti un pic mai mult si sa va bcurati de timpul limitat ce il aveti de petrecut aici cu activitati care va fac placere.

Faceti cumparaturi cu intelepciune. Puteti face economii cumparand suveniruri pe care vi le permiteti si cate sunt in permanenta un mod placut de a-ti aduce aminte de locurile pe care le-ai vizitat. Magazinele locale ABC ce se gasesc pe toata intinderea insulei au produse extraordinare care iti vor multumim buzunarul. Veti gasi produse diverse la preturi reduse, cum ar fi sapunuri, lumanari, cafea si nu in ultimul rand lotiuni pentru bronzare.  

Beneficiati de cel mai bun deal la inchiriera unei masini. Daca alegeti sa nu cumparati excursii optionale si sa mergeti pe cont propriu atunci probabil ca veti dori sa inchiriati o masina. Puteti inchiria o masina pentru aproximativ 40 USD/zi.

Maui

Cand ajngeti in Lahaina, un fost orasel de vanatori de balene, asigurati-va ca vizitati magazinele de bijuterii, galeriile de arta si restaurantele de pe strada principala, unde veti gasi o multitdine de activitati, iar privitul nu costa nimic. Nu ratati Parcul Banyan Tree, cu enormul sau copac banyan – ce are mai mult de 18 m inaltime si are marimea unui bloc de locuinte.

2money-hawaii-maui

Indreptati-va spre Kaanapali,unde nu costa nimic sa va bucurati de nisipurile premiate ale plajei Kaanapali Beach ce se afla in fata resortului Sheraton Maui Resort & Spa, sau plimbati-va in tihna de-a lungul apei. Plaja Black Rock este de asemenea faimoasa pentru activitatile de snorkeling ce se tin aici unde este foarte probabil sa vedeti nenumarate broaste testoase. (Inchirierea echipamentului pentru Snorkel costa 8 USD/ora sau 20 USD/zi.) Spre seara bucurati-va de barul de pe marginea piscinei din resortul Sheraton si priviti fara costuri suplimentare ceremonia Hawaiana de sarituri de pe stanci (bauturile tropicale au tariful de 8 USD intre orele 15:00 si 17:00)

Daca va este pofta de ceva special in Kaanapali, trebuie sa vizitati Leilani’s in the Beach, martea (pasagerii vasului Pride of America nu au noroc din punctul acesta de vedere) si puteti profita de Martea Taco, unde Taco premiati sunt redusi la doar 4 USD/bucata intre orele 15:00 si 17:00 iar bauturile speciale sunt doar 5 USD.

De vreme ce unele croaziere stau peste noapte in Maui este o oportunitatea perfecta sa profitati de ceea ce noi credem ca este cea mai valoroasa caracteristica a insulei Maui: cina si show-ul de magie si comedie la Warren si Anabelle’s in Lahaina. Il prezinta pe faimosul Warren Gibson care uimeste audientele cu miscarile sale extraordinare si umorul curat care este incredibil de amuzant. Rezervati pachetul Royal Flush in valoare de 105 USD/pers si beneficiati de un show de magie timp de doua ore, plus doua cocktail-uri la alegere, un platou imens si delicios cu aperitive gournet si deserturii enorme facute in casa. Se recomanda pre-rezervarea deoarece este un spectacol vandut cu „casa inchisa” seara de seara. Daca vi se pare ca 100 USD/persoana este prea scump ganditi-va ca la un restaurant bun in Maui veti plati cu usurinta 100 USD/persoana si nu va face nimeni niciun spectacol.

Drumul catre Hana este un tur popular, insa daca aveti o masina inchiriata puteti face acest tur pe cont propriu. Trebuie doar sa cumparati un ghid audio cu harta (in valoarea de 15USD sau 20 USD in functie de formatul acestuia si este disponibil online sau in magazinele din Maui) si mergeti pe cont prorpiu. (Aduceti si cativa prieteni pentru a imparti costul masinii). Pentru a putea compara, pe vas acest tur costa 140 USD/persoana si nu veti putea sa opriti in toate locurile in care ati dori.

Kauai

Mergeti intr-o plimbare rapida de la vapor catre golful Kalapaki pentru a va bucura de apa si de nisip gratuit.

3money-hawaii-kauai

Inchiriati o masina si indreptati-va catre Canionul Waimea care este unul din cele mai spectaculoase minuni ale lumii din aceasta zona, masurand aproximativ 1098 m adancime si 22 m lungime. Cuvantul „waimea” inseamna in Hawaiiana „apa rosie” si se refera la culoarea rosiatica din solul erodat ce coloreaza raul Waimea. La apus, lumina bate pe peretii rosii ai canionului oferind o priveliste uimitoare. Canionul Waimea este situat in parcul Kokee State Park, care ofera multe piste de catarare gratuite. Defapt toata insula Kauai este o destinatie de vis pentru cei care iubesc sa se catere, oferind tot de la plimbari confortabile, la piste provocatoare ascuse in vai si totul gratuit.

Absoriti o parte din istorie, gratuit, la Hanalei, la aproximativ o ora de mers cu masina. Faimosul port din acest oras ce a aparut in filmul „South Pacific” este un loc ideal pentru a privi apusul. Zona este plina de galerii de arta interesante, locuri istorice si campuri cu taro (o planta tropicala cu radacini comestibile). Indreptati-va catre plaja pentru a va bucura de soare si de nisip fara a plati vreo taxa. Daca vi se face foame serviti pranzul pentru 10 USD/persoana la Hanalei Juice and Taro. O farfurie de mancare tipic Hawaiina contine doua linguri de orez alb, o lingura cu salata si un aperitiv. Dar veti fi probabil sedusi de taro proaspat care este transformat in poi proastpat (un fel de mancare hawaiian facut din taro gatit si transformat intr-o pasta). Este folosit de asemenea la humus, burgeri si smoothie-uri.

Cand doriti sa cumparati suveniruri, cautati abtipildul mov ce denota ca produsele sunt autentice din Kauai. Veti gasi suveniruri low-cost fantastice, in timp ce sustineti si economia locala. De exemplu fanii fac publicitate produselor Aunty Lilikoi unde fructul pasiunii este principalul ingredient.

Cascada Opaekaa, pe drumul dintre Hanalei sau Kapaa si Nawiliwili este o cascada frumoasa, usor accesibila de pe Kuamoo Road. Cu poze digitale ca acestea cine are nevoie sa cumpere vederi?

Honolulu, Oahu

Exista sanse sa stati in Honolulu cateva zile inaintea sau dupa croaziera. Daca acesta este cazul veti avea nevoie de cazare la un hotel; una din cele mai avantajoase camere este la Maile Sky Court, un hotel localizat la doar cateva minute de plaja Waikiki. Este cunosct pentru persoanlul prietenos si pentru camerele confortabile.

4money-hawaii-oahu

Daca va indreptati spre Waikiki, este o idee buna sa luati un taxi din port catre Aloha Tower Marketplace. Va va costa aproximativ 27 USD si nu va trebui sa va faceti griji cu inchirierea unei masini si apoi pentru plata parcarii. In Waikiki puteti lua un shuttle bus, sau sa va plimbati catre destinatia dorita sau sa luati mijlocul public de transport. De exemplu, puteti lua un autobuz, ruta 22, de la Waikiki catre Diamond Head pentru doar 2.50 USD/sens. Urcarea pe Diamond Head costa pentru pietoni doar 1 USD. Puteti lua mijlocul de transport in comun si pentru alte locatii fantastice cum ar fi Hanauma Bay (extraordinar pentru snorkeling) sau faimosul North Shore unde puteti privi surferi.

Waikiki nu duce lipsa sa activitati la preturi reduse. Una din preferatele noastre este turul istoric gratuit de la Moana Surfrider, unul din hotelurile originale din Oahu, ce oferi informatii despre hotel si despre Waikiki. Moana a fost construit in 1901 si mai este numit „Prima Doamna din Waikiki”. Hotelul sustine tururi gratuite de o ora luni, miercuri si vineri de la ora 11:00, care include un filmulet, un tur al camerelor si o privire catre istoria si dezvoltarea zonei Waikiki in sine. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial hotelul si-a inchis usile pentru turisti pentru a putea acomoda soldatii americani.

Pregatiti-va pentru nisipurile din fata Hotelului Outrigger Waikiki. Surferii din aceasta zona ofera un spectacol gratuit si este de asemenea distractiv sa servesti un cocktail la faimosul bar Duke. De aici puteti face o plimbare cu o canoe; veti avea nevoie de cel putin3 persoane, si costa 25 USD/persoana. Veti experimenta traditiile Polineziene si arta antica a curselor cu canoe. In plus este distractiv sa te bucuri de valuri in drumul inapoi catre mal.

Participati la o lectie gratuita de dans hula la Waikiki’s Royal Hawaiian Center de la ora 11:00, martea si joia la etajul 2, cladirea C.

Pe timpul sederii in Honolulu, merita sa cheltuiti 18 USD pentru a lua shuttle bus-ul dus-intors catre USS Arzona Memorial, destinatia numarul 1 in topurile preferintelor turistilor care ajung aici. Este locul de odihna vesnica pentru cei 1102 membri ai echipajului ce si-au pierdut vietile in data de 7 decembrie 1941 cand japonezii au bombardat Pearl Harbour. Dupa vizualizarea unui film scurt, veti vizita memorialul; este uimitor ca vasul USS Arizona poate fi inca zarit in apa si uleiul curge inca din el zilnic. Intrarea este gratuita dar se accepta donatii.

Nu ar fi vineri seara fara focurile de artificii din Hilton Hawaiian Village in jurul orei 19:45. Cel mai bun loc pentru a le observa este pe nisipul din fata hotelului sau pe zona cu iarba a hotelului. Priviti si bucurati-va de moment.

Hilo, Insula Mare

Cand debarcati in Hilo puteti lua un un taxi sau autobzul Hele-On din Oceanfront Chinese Kirchen (555 Kalanianaole Avenue). Autobuzul din orasul Keaukaha functioneaza pentru drumul de dus de la ora 07:10 pana la 11:10 si va duce in centrul orasului Hilo. Pentru retur autobuzul functioneaza intre orele 13:00 si 16:00.

5money-hawaii-hilo

In Hilo, chiar langa statia de autobuz este faimoasa piata Hilo Farmenr’s Market pe care nu trebuie sa o ratati. Miercurea si Sambata de la ora 06:00 la ora 16:00, mai mult de 200 de fermieri locali vand articole neobisnuite pe care nu le veti gasi nicaieri in alta parte. In celelalte zile piata este deschisa de la ora 07:00 la ora 16:00 si veti descoperi aproximativ 30 de fermieri si vanzatori. Este o oportunitate grozava sa va bucurati de culorile si aromele din Hawaii la preturi reduse. Piata Hilo Farmer’s Market are un autobuz ce transporta pasageri din port catre piata pana la ora 11:00 cand vasele sunt in port. Asigurati-va ca aveti bani cash la dumneavoastra.

Va veti dori sa faceti o scurta plimbare si catre Lyman Mission House and Museum, construita in anul 1931 si inregistrata pe lista locurilor istorice nationale. Casa Mission ofera tururi cu ghizi in timp ce cladirea muzeului ofera o colectie impresionanta de arta, artefacte si expozitii de istorie naturala ce prezinta viata in statul Aloha acum 150 de ani. Costul intrarii este 10 USD pentru adulti.

Daca va este pofta de ceva dulce, luati un taxiu cu 20 USD pentru o cursa de 10 minute din port catre premiatul Big Island Candies; imparte cu prietenii pentru a economisi. Magazinul fabricii ofera o multitudine de prajiturele cu nuci macadamia si ciocolate de vanzare. Aceasta fabrica functioneaza 365 de zile pe an, ceea ce face posibila vizionrea activitatii fabricii in zilele saptamanii. Fiecare participant primeste o prajiturica si o bucatica de ciocolata gratuit, zilnic, impreuna cu o cana de cafea 100% din Kona; daca va doriti si mai multe dulciuri va puteti bucura si de placintele cu inghetata facute in casa ale fabricii.

Magazinul Hilo Hattie opereaza shuttle bus-uri gratuite atunci cand vasele sunt in port, din port catre magazin catre este localizat langa Prince Kuhio Plaza Mall. Magazinul Hilo Hattie este faimos pentru marea varientate de articole de imbracaminte aloha atat pentru barbati cat si pentru femei, dar si pentru mancaruri si suveniruri. Este distractiv si pentru privit si pentru cumparat.

Merita vazut si Muzeul Pacific Tsunami care te va invata tot ce ai fi vrut vreodata sa stii despre maree si amenintarea acestora. Intrarea costa 8 USD/persoana.

Kona, Insula Mare

Cand esti in Hawaii nimic nu este mai frumos decat sa iti petreci timpul in soare facand surf. Iata cum poti face asta: cand vasul docheaza in port, puteti merge in plimbare catre plaja Kamakahonu Beach (din fata Hotelului Kamehameha Kona Beach Hotel), localizat chiar langa port pe Alii Drive, si instalati-va in apele Pacificului. Este o bucata de plaja ideala pentru copiii de toate varstele, cu valuri mici, bune pentru snorkeling si hidrobiciclete. Puteti inchiria echipamente pentru kayak in apropiere.

6money-hawaii-kona

Mai sunt inca doua locuri ce trebuie vazute in Kona care sunt ideale pentru e invata mai multe despre istoria Hawaiiana si puteti merge in plimbare catre ele. Hulihee Palace este la doar 1 minut de port. A fost construit in anul 1838 si contine artefacte Victoriene si mobila din lemn Koa de pe vremea Regelui David Kalakaua, care a folosit aceasta proprietate ca resedinta de vara. Apoi mai este si Biserica Mokuaikaua la doar 4 minute de mers pe jos din port. A fost construita in anul 1820 si este prima biserica crestina din statul Hawaii.

La doar 8 minute de mers din port, piata Kona Farmer’s Market se tine de mircuri pana duminica de la 7:00 la 16:00. Aici. Puteti gasi produse autentice lucrate manual dar si flori, cafea Kona si multe altele.

Apoi vizitati restaurantul Huggo’s cunoscut pentru ambianta in aer liber si pentru preparatele extraordinare. Este recomandat sa ajungeti aici in timpul Happy Hour, intre 16:00 si 18:00 cand cocktailurile si pupus (aperitive ce includ si faimoasele coaste la gratar cu gutui) sunt la jumatate de pret. Sau vizitati restaurantul-sora adiacent acestuia – casual si mai ieftin – On The Rocks. Aici este de asemenea o atamosfera placuta si este localizat chiar pe apa unde puteti sta la masa si in acelasi timp va puteti scufunda picioarele in nisip.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.