Ceremonia de livrare MSC WORLD EUROPA si prima taietura in otel pentru MSC WORLD AMERICA

NAVIGARE SUSTENABILA: DIVIZIA DE NAVIGARE A GRUPULUI MSC SI CHANTIERS DE L’ATLANTIQUE MARCHEAZA UN PAS IMPORTANT INAINTE CU LIVRAREA VASULUI MSC WORLD EUROPA

  • Ceremonia de livrare a celui mai nou vas MSC Cruises a avut loc azi la Chantiers de l’Atlantique in Saint – Nazaire.
  • MSC WORLD EUROPA reprezinta cea mai performanta nava din punct de vedere a mediului pana la ora actuala, gratie unor tehnologii si solutii care minimizeaza impactul acestuia in aer si in mediul marin.
  • Vasul incorporeaza si tehnologia Fuel Cell, care are potential de a reduce semnificativ emisiile de CO2.
  • Astazi, cele doua companii au facut prima taietura in otel si au numit cel de-al doilea vas din clasa WORLD CLASS, MSC WORLD AMERICA, destinat piatei Nord Americane atunci cand va fi pregatit de navigare.

Saint Nazaire, 24 Octombrie 2022 – Divizia de Croaziere a grupului MSC Cruises si Chantiers de l’Atlantique a sarbatorit azi livrarea vasului MSC WORLD EUROPA, cel mai mare vad de croaziera cu combustibil LNG (Gaz Natural Lichefiat) si una din primele sa incorporeze tehnologia Fuel Cell. Ceremonia a marcat urmatorul pas intr-un parteneriat de lunga durata si plin de succes intre cele doua companii, parteneriat care a rezultat in constructia unuia din cel mai inovativ si avansat vas din flota MSC Cruises pana la ora actuala. Pe langa progresele imediate si deschizatoare de drumuri in ceea ce priveste reducerile emisiilor si eficienta energetica, MSC WORL EUROPA de asemenea tatoneaza terenul spre adoptarea pe scara tot mai larga a combustibililor carbon-neutral synthetic si alte alternative.

O contributie colectiva pentru viitorul croazierelor

MSC WORLD EUROPA este primul vas din clasa WORLD CLASS al liniei de croaziera MSC CRUISES. Este o metropola urbana ultramoderna pe mare, care reprezinta viitorul croazierelor si ofera o lume a experientelor diferite, impingand barierele a ceea ce este posibil pe mare – in acelasi timp setand un nou standard pentru industria croazierelor.

Pierfrancesco Vago, Directorul executiv al diviziei de croaziere a grupului MSC, a spus: “Suntem mandri sa adaugam flotei noastre vasul MSC World Europa, cel de-al 20lea vas si primul cu combustibil LNG. Acesta este un vas deschizator de drumuri care reprezinta urmatoarea faza a calatoriei noastre catre navigarea net zero si sustenabila, fiind deasemene un simbol al dedicarii noastre neintrerupte catre aceste scopuri.”

MSC World Europa reprezinta un pas major in fata pentru divizia de Croaziere, al intregului grup MSC si a industriei noastre, cu o paleta de inovatii fara precedent in ceea ce priveste mediul si tehnologiile marine, design si facilitati centrate pe pasager. Acesta este rezultatul a peste patru ani de munca intre noi, cei de la Cantiers de l’Atlantique si numerosi provideri de tehnologii si solutii maritime si de mediu de urmatoarea generatie, dar si rezultatul miilor de ore de training pentru cei de la bord si din porturi.”

Pierfrancesco Vago a concluzionat: “Acum, mai mult ca niciodata avem nevoie de stransa colaborare din partea furnizorilor, guvernelor si a tuturor celor care pot sa ajute in investitia continua din partea noastra si care ne pot asista sa facem pasi si in continuare pentru un viitor cu emosii zero, asa cum ni-l dorim cu totii. Tehnologiile inovatoare pe care le creem aici pentru a fi folosite pe vasele noastre pot sa fie benefice societatii intregi, nu doar industriei de croaziere sau a sectorului de transport maritim“.

Laurent Castaing, Directorul General al Chantiers de l’Atlantique a spus: “Am atins un nou prag in industria croazierelor cu MSC WORLD EUROPA, cel mai mare vas construit pentru un brand european. Este un vas echipat cu toate tehnologiile de ultima ora pentru a oferi pasagerilor o experienta de navigare fara precedent. Din punct de vedere tehnologic, MSC WORLD EUROPA, care este echipata cu sistem de propulsie cu LNG (Gaz Natural Lichefiat), prezinta un nou nivel de performanta si eficienta in industria croazierelor. Acesta reprezinta un punct major in minimizarea emisiilor, MSC WORLD EUROPA fiind vasul cu cele mai putine emisii din intreaga industrie a croazierelor”.

Primul vas de croaziera cu Tehnologie Fuel Cell care folosest combustibil LNG (Gaz Natural Lichefiat)

MSC WORLD EUROPA este primul vas contemporan din lume care foloseste noua tehnologie Solid Oxide Fuel Cell (SOFC) si combustibil LNG (gaz natural lichefiat). Vasul va include un demonstrator SOFC de 150 de kilowatti care va folosi LNG pentru a produce electricitate si incalzire la bord intr-un mod eficient din punct de vedere a reactiei electrochimice. Va fi un mediu perfect de testare, pentru a accelera dezvoltarea tehnologiei Fuel Cell pentru vase de croaziere contemporane si ofera potential pentru a implementa solutii de propulsie hibrida pe viitor.

In sala motoarelor, cuvele de gaz natural lichefiat permit alimentarea motoarelor

Anticipam ca SOFC va reduce emisiile de gaze de sera substantial comparativ cu motoarele conventionale LNG, fara a produce emisii de oxizi de nitrogen, oxizi de sulf sau alte particule fine. Are de asemenea avantajul de a fi nu doar compatibil cu LNG, dar si cu combustibili cu emisii scazute sau zero, precum Ethanol verde, amoniac sau hidrogen. In viitor am putea sa tranzitionam spre LNG sintetic sau alte alternative de combustibil care sa nu fie bazat pe carbon” a spus Linden Coppell, Vice Presedintele pentru Sustenabilitate si ESG la MSC Cruises.

LNG: un combustibil de tranzitie si in momentul de fata cel mai curat disponibil la asa o scara

Am ales LNG exact din acest motiv, pentru ca este cel mai curat combustibil marin disponibil la scara, un combustibil de tranzitie in timp ce cautam o sursa pentru a folosi LNG sintetic si alte alternative de combustibil non-carbon, de indata ce acestea devin disponibile la aceasta scara” a spus Pierfrancesco Vago.

Comparativ cu combustibilii marini standard, LNG elimina aproape in totalitate poluantii aerulului, precum oxizii de sulf si particulele fine, reduce semnificativ oxizii de nitrogen si deja reuseste o reducere a emisiilor CO2 cu pana la 25%. LNG va permite dezvoltarea combustibililor cu carbon redus si solutii precum hidrogen verde, LNG sintetic si fuel cell.

Designul vasului si a componentelor acestuia ajuta hidrodinamicii si contribuie la reducerea consumului de carburant

Eficienta energetica redusa la esenta

In parteneriat cu santierul, MSC WORLD EUROPA a fost gandita cu o carena de forma inovativa pentru a minimiza rezistenta prin apa. MSC WORLD EUROPA incorporeaza de asemenea o varietate de echimapamente pentru optimizarea consumului de energie pe vas. Acestea includ: ventilatie inteligenta si sisteme de aer conditionat avansate, cu bucle automate de captare de energie, permitand distributia eficienta a caldurii si temperaturii scazute prin vas. Vasul foloseste iluminat pe baza de LED, controlat de sisteme inteligente de management, sustinand profilul de economie de energie.

Vasul va fi dotat de asemenea cu un sistem automat de colectare de informatii pentru sistemul de monitorizare si analiza remote a energiei, permitand suport in timp real de la tarm pentru a optimiza eficienta la bord.

Aceste avansari in materie de eficienta, si folosirea LNG, va face implementa o performanta operationala mai mare decat criteria pentru vase noi ceruta de IMO. MSC World Europa este gandita pentru a performa cu 47% mai bine decat EEDI (Indexul de eficienta energetica) ceruta de regulament.

Tratament avansat al apei si sistem avansat de management al deseurilor si alte functionalitati inovative

MSC WORLD EUROPA este echipata cu un sistem avansat de tratament a apei reziduale (AWTS) care respecta standardul cel mai inalt impus de regulament, incluzand standardul Baltic. Acesta trateaza toata apa reziduala produsa la bord pentru a putea fi folosita din nou ca apa curenta. Vasul include de asemenea un sistem revolutionar de tratament al apei balast, care previne introducerea de specii invazive in mediul marin prin scurgeri din apa balast, asa cum cere Conventia IMO Ballast Water Management.

Avem o echipa intreaga dedicata implementarii protocoalelor stricte care separa deseurile reziduale in sapte categorii, precum: sticla, aluminiu si hartie, cu echipament profesionist de compactare si impachetare a acestor tipuri de deseuri in unitatea de management a vasului”, a declarat Linden Coppell.

In plus, MSC World Europa are un sistem reducere catalitica selectiva (SCR) care reduce emisiile NOx cu 90% atunci cand LNG nu este disponibil, iar vasul trebuie sa fie propulsat de petrol marin. Pe masura ce combustibilul LNG atinge o reducere similara, MSC World Europa va fi intotdeauna gata de a atinge standardele de emisie NOx ale Organizatiei Maritime Internationale (IMO) Tier III. Ca toate vasele noi ale liniei MSC Cruises, acest vas este dotat cu capacitatea de alimentare de la tarm, care ne permite sa minimalizam utilizarea motoarelor in porturi, acolo unde infrastructura este disponibila.

Carena si camera motoarelor ale MSC World Europa a fost gandite pentru a minimiza impactul acustic, reducand impactul potential asupra animalelor marine din apele inconjuratoare.

Experienta de viitor pe croaziera

Cu tehnologii de viitor in legatura cu ospitalitatea, MSC World Europa va redefini experienta pe croaziera cu o varietate de concepte nemaivazute si zone creative ce nu se aseamana cu nimic din ceea ce exista acum pe piata. Designul inovativ include: o pupa in forma de Y care duce spre o promenada de 104m, pe jumatate acoperita, cu priveliste la ocean care-ti taie respiratia, Europa Promenade. Balcoanele noi au vedere la aceasta promenada, care are si o piesa arhitecturala deosebita, si anume: The Venom Drop @ The Spiral, un tobogan de 11 punti inaltime, cel mai lung de pe mare.

The Venom Drop @ The Spiral, un tobogan de 11 punti inaltime, cel mai lung de pe mare.
Specialitate a bucatarului Chef Ekstedt la restaurantul Chef’s Garden Kitchen

Inovatiile MSC World Europa vor include si: o mini berarie, gin bar, bar de sucuri sanatoase, Coffee emporium si o ceainarie. Vasul are 13 optiuni diferite de restaurante de specialitate, dintre care doua restaurante noi, La Pescaderia, care va servi preparate din peste, si Chef’s Garden Kitchen, cu bucatarie de sezon, de la ferma pe ocean.

Masters at sea: Bar cu micro-berarie
Restaurantul Chef’s Garden Kitchen va avea prima gradina hidroponica de pe mare

Ceremonia de taiere a otelului a MSC World America

MSC World America

Numele celui de-al doilea vas din clasa World Class a fost dezvaluit azi, in timpul ceremoniei de taiere a otelului. MSC Cruises anunta ca MSC WORLD AMERICA este destinata pentru Ameerica de Nord atunci cand va incepe navigarile, in 2025. Aceasta este inca o dovada a dedicarii liniei de a livra cele mai noi vase catre o piata de croaziere importante si a oferi pasagerilor SUA un vas si o experienta special gandite pentru ei. MSC World America va deveni al patrulea cel mai nou vas- amiral care se lanseaza in regiune.

SFARSIT

Facilitati si tehnologii de mediu ale MSC World Europa

Date cheie

  • Tonaj – 215.863
  • Lungime – 333.3m 
  • Latime – 47m
  • Inaltime – 68m
  • Cabine pentru pasageri – 2,626
  • Capacitate pentru pasageri – 6,762

Motoare si combustibili:

  • 5 motoare Wärtsilä 14V 46DF dual-fuel, alimentate de LNG (gaz natural lichefiat) si MGO (gaz-petrol marin cu sulf redus)
  • 150-kW solid oxide fuel cell demonstrator

Emisii in aer

  • Sistem reducere catalitica selectiva (SCR) care reduce emisiile NOx cu 90% atunci cand LNG nu este disponibil, iar vasul trebuie sa fie propulsionat de petrol marin. Pe masura ce combustibilul LNG atinge o reducere similara, MSC World Europa va fi intotdeauna gata de a atinge standardele de emisie NOx ale Organizatiei Maritime Internationale (IMO) Tier III.
  • Conectivitate tarm – vas, care permite vasului sa opreasca motoarele atunci cand este in porturi ale caror infrastructura permite acest lucru.

Tratamentul apei reziduale

  • Sistem avansat de tratament a apei reziduale (AWTS) care respecta standardul cel mai inalt impus de regulament, incluzand standardul Baltic.
  • Sistem revolutionar de tratament al apei balast, care previne introducerea de specii ivazive in mediul marin prin scurgeri din apa balast, asa cum cere Conventia IMO Ballast Water Management.

Sistem de gestionare a propagarii sunetului in apa

Carena si camera motoarelor ale MSC World Europa a fost gandite pentru a minimiza impactul acustic, reducand impactul potential asupra animalelor marine din apele inconjuratoare.

Eficienta energetica

Toate vasele noi ale MSC Cruises incorporeaza o paleta larga de echipament de eficienta energetica care ajuta la reducerea si optimizarea folosirii motoarelor. Aceasta include ventilatie inteligenta si sisteme de aer conditionat avansate, cu bucle automate de captare de energie, permitand distributia eficienta a caldurii si temperaturii scazute prin vas. Vasul foloseste iluminat pe baza de LED, controlat de sisteme inteligente de management, sustinand profilul de economie de energie. In parteneriat cu santierul, MSC WORLD EUROPA a fost gandita cu o carena de forma inovativa pentru a minimiza rezistenta prin apa. MSC WORLD EUROPA incorporeaza de asemenea o varietate de echimapamente pentru optimizarea consumului de energie pe vas



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.